image

Toename van lege spamberichten

vrijdag 19 juni 2009, 15:17 door Redactie, 4 reacties

De afgelopen weken was er een toename van het aantal spamberichten met een bijlage, zoals jpg, jpeg, png, zip en rtf, maar ook geheel lege spam kende een opleving. Spammers maken voornamelijk reclame voor erectiepillen, zoals Viagra. Met name rtf bestanden waren in de laatste week van mei enorm populair en zorgde voor een piek. D e-mails zijn helemaal leeg en bevatten een kleine rtf bijlage van 360 bytes. Het document maakt reclame voor een online apotheek en bevat een URL die naar de website ervan leidt. Verder was er volgens Symantec een toename van het aantal spamberichten die helemaal leeg zijn. Spammers proberen op deze manier nieuwe e-mailadressen te vinden of bestaande te valideren.

Reacties (4)
19-06-2009, 17:11 door Van Hoorne
Wat gek nou toch, ik heb nooit ergens last van. Ik heb zulke spamberichten nog nooit gezien. Maar ja, ik gebruik ook die gatenkaas van Microsoft. Lekker hoor, al die veilige software van anderen. Daarmee krijg je kennelijk lekker veel spam. Nou, gefeliciteerd dan maar.
19-06-2009, 17:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-06-2009, 18:30 door Anoniem
Da's niet wat ik leeg noem.

Toen ik de kop zag dacht ik even dat de spammers eindelijk snappen dat ik het toch niet lees, dus waarom nog bandbreedte verspillen aan emails met inhoud? Nog een paar nachtjes slapen en ze snappen dat ze het dan ook niet hoeven te versturen. Jammer, de emails zijn dus niet leeg :-(
19-06-2009, 19:29 door Anoniem
Door Van Hoorne: Wat gek nou toch, ik heb nooit ergens last van. Ik heb zulke spamberichten nog nooit gezien. Maar ja, ik gebruik ook die gatenkaas van Microsoft. Lekker hoor, al die veilige software van anderen. Daarmee krijg je kennelijk lekker veel spam. Nou, gefeliciteerd dan maar.

Dat zegt meer over jouw dan over spam.... spam get's around.... ;)
Maar je hebt dus geen eigen domein, uitsluitend een hotmail adres ?

Anders zet je volledige e-mail adres maar ff op deze pagina's en dan spreken we je maandag wel weer... ;)

Prettig weekend (allen!)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.