image

TJX-hacker klaagt over tellen 340.000 dollar

zaterdag 20 juni 2009, 10:03 door Redactie, 4 reacties

Een verjaardagsfeestje van 75.000 dollar en klagen over het tellen van 340.000 dollar omdat de telmachine stuk was, het geld kon voor het brein achter de grootste creditcarddiefstal in de geschiedenis niet op, maar de programmeur die hielp met het ontwikkelen van de netwerksniffer, zegt niets ontvangen te hebben en zit werkeloos thuis in afwachting op zijn straf. Albert Gonzalez noemde de hack van retailketen TJX, waarbij hij 94 miljoen creditcardgegevens buitmaakte, “Operatie Get Rich or Die Tryin."

Gonzalez wist het onbeveiligde WiFi-netwerk binnen te dringen en plaatste een netwerksniffer voor het onderscheppen van alle creditcardgegevens. De software was ontwikkeld door de 25-jarige Stephen Watt, die het programma "blabla" noemde. Volgens de advocaat van Watt, wist zijn cliënt dat zijn werk gebruikt zou worden voor het plegen van een misdrijf. Watt is echter bang dat de overheid zijn rol overdrijft en hem daardoor harder aanpakt. Oorspronkelijk zou de rechter aanstaande maandag uitspraak doen, maar die wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld. Watt hangt een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd. Wired maakte het volgende verhaal over de praktijken van de black hat hacker.

Reacties (4)
20-06-2009, 21:34 door Van Hoorne
Iemand nog een komkommer?
20-06-2009, 21:41 door Anoniem
dat bla bla vindt ik eng, voor de rest lijkt het me een keurig personage
21-06-2009, 00:39 door Anoniem
nee een potje HAK apelmoes a.u.b
25-06-2009, 14:42 door Anoniem
Ik krijg het idee dat die gast in die foto meer als één keer naar de film "Hackers" heeft gekeken. Hij lijkt sprekend op "'Cereal Killer", de billen-maat van "Crash Override", met die dreads van hem... ook zie'k een verwijzing naar de "Cult of the Dead Cow" ... slimme jongens, maar toch o'zo dom, want zelfs een blinde kan nog zien waar die gasten voor staan en wat ze doen. Probeer dan nog maar een jury te overtuigen van je "goede bedoelingen".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.