image

Brein wil Pirate Bay in Nederland verbieden

dinsdag 23 juni 2009, 23:15 door Redactie, 23 reacties

Als het aan de private handhavingsorganisatie Stichting Brein ligt, kunnen Nederlandse internetgebruikers straks niet meer The Piratebay bezoeken. Daarmee neemt de stichting een voorschot op de uitspraak in de rechtszaak die door de entertainmentindustrie tegen de torrentsite is aangespannen. Eerder oordeelde een Zweedse rechter dat de vier oprichters van de site het schenden van auteursrecht hadden gefaciliteerd, waarop het viertal in hoger beroep ging.

Naast het verbod van de website, wil Brein het viertal ook in Nederland voor de rechter dagen. Onlangs werd de stichting, die in Nederland geen strafrechtelijke opsporingsbevoegdheden heeft, zelf voor de rechter gesleept. Het Usenet-platform FTD wil dat Brein stopt met de verdachtmakingen tegen de dienst. De aanklacht werd opgesteld door ICT-jurist Arnoud Engelfriet, die hierdoor juridische duidelijkheid over de status van FTD hoopt te krijgen. "Brein laat de ene proefballon na de andere op. Dat moet eens stoppen." De website van Brein is de laatste tijd regelmatig vanwege DDoS-aanvallen onbereikbaar.

Reacties (23)
23-06-2009, 23:36 door Anoniem
"De website van Brein is de laatste tijd regelmatig vanwege DDoS-aanvallen onbereikbaar."

haha lolz, als het ze lukt voorspel ik dat ie constant onbereikbaar wordt..

Behalve dat ik overduidelijk hiertegen ben, ben ik ook nog hiertegen omdat websites verbieden gewoon censuur is.
23-06-2009, 23:49 door Anoniem
schandalig dat Engelfriet hieraan meewerkt
24-06-2009, 00:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2009, 00:54 door RockOpa
Er is maar 1 oplossing:

Internet ontkoppelen,dan stort de wereldeconomie pas echt in elkaar en zijn we meteen van Brein af!
24-06-2009, 01:39 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2009, 07:41 door Anoniem
allemaal meer aan het FXP-en dan?

ik zie het al gebeuren, net als met het rookverbod; de undegroud party scenes varen er wel bij.

Out of control !!
24-06-2009, 08:05 door SirDice
Door Jos Visser: Waarom moet ik 30 euro betalen voor één of andere film die ik maar één keer ga bekijken?
Daar is al jaren een oplossing voor, dat heet een videotheek.
24-06-2009, 08:38 door Arnoud Engelfriet
Door SirDice:
Door Jos Visser: Waarom moet ik 30 euro betalen voor één of andere film die ik maar één keer ga bekijken?
Daar is al jaren een oplossing voor, dat heet een videotheek.
In veel gevallen is het goedkoper de DVD te kopen bij de Blokker of witte boekenmarkt dan de DVD te huren.
24-06-2009, 08:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2009, 09:36 door Anoniem
Heren, dames...

We kunnen user debatteren over musici die hun geld mislopen,
muziekbazen die in het jaar kruik leven, en hoe je een download kunt vergelijken met e diefstal van een auto...

Brein mag dan een legitiem doel hebben, de middelen die Tim inzet zijn schandalig.
Het doel heiligt zelden het middel, en wat Tim doet is mensen *afpersen*.
Betaal me nu geld, anders laat ik het voorkomen, en betaal je alvast veel proceskosten, en als het meezit, ook nog eens een hoge boete. Al Capone zou trots op hem zijn.

Al het geld dat hij binnen schraapt met zijn schimmige praktijken gaat op aan zijn eigen organisatie, de musici krijgen niks.
Ik betaal al Auteurs-belasting op cassettebandjes, CD's dvd's, zonder dat ik er ooit muziek op zet. Diefstal.

Het werd tijd dat deze schavuit aangepakt wordt.
24-06-2009, 10:36 door sjonniev
Tja. Ik zou graag een verbod op de stichting Brein willen zien. Deze "protection racket" heeft in een rechtsstaat niets te zoeken.
24-06-2009, 10:37 door Anoniem
Vorig jaar was er zo een ophef over de miljoenen euro's die niet of zeer slecht uitgekeerd werden aan de artiesten. Men wist opeens niet meer aan wie ze wat moesten overmaken. Hoor je niks meer over :) Of stond het geld veilig bij ice save.
24-06-2009, 10:49 door HooGLaNDeR
Door Anoniem: schandalig dat Engelfriet hieraan meewerkt
Schandalig dat niemand dit eerder heeft gedaan.
24-06-2009, 11:34 door SirDice
Omdat de oprichters van The Pirate Bay volgens Brein onvindbaar zijn voor de Zweedse autoriteiten, heeft Brein het drietal via Twitter en Facebook opgeroepen om op 21 juli voor de Amsterdamse rechtbank te verschijnen.

"Via Facebook en Twitter waren de heren wel te vinden. Het internet werkt niet alleen voor inbreukmakers, maar ook voor handhavers", aldus Tim Kuik, directeur van Brein.
Bron: http://www.nu.nl/internet/2028662/stichting-brein-eist-afsluiten-piratenwebsite.html

Nu geloof ik niet dat een oproep op facebook en/of twitter ook maar enige rechtsgeldigheid heeft. Men hoeft hier dus geen gehoor aan te geven. Verder betwijfel ik of de oprichters onvindbaar zijn voor de zweedse autoriteiten. En wat dan nog, waarom denken ze dat ze dan wel vindbaar zijn voor een Nederlandse rechtbank? Ook geloof ik niet echt dat brein een "handhavende" functie heeft. Is dat niet weg gelegd voor overheid en justitie?

Wellicht wel een leuke vraag voor Arnoud, kunnen deze heren in Nederland hier uberhaubt voor terecht staan?
24-06-2009, 11:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-06-2009, 11:59 door KwukDuck
Wat kan ik hier nou op zeggen?

Censuur?
Fail?
24-06-2009, 13:08 door Anoniem
De pirate werkten vroeger gewoon in het underground Network. Maar tegenwoordig zijn ze wereldwijd gaan opereren en dat is tegen het zeer been van Brein. Dat is eigelijk een verkeerd strategie die de Pirate Bay voert. Je moet dus huisvrouwen en moeders en vaders, dochter en zoon's niet zo makelijk maken om muziek download op de website Piratebay. Toe de Pirate Bay nog een underground Network was deed de copyright orginizatie niet zo moeilijk. Als je heel wat moet doen om die bestanden aan elkaar te plaken, of zijn versleutelen, gedecoderen of je moet deze uitpakken in rar, en rar archive zit weer een rar in partjes versleuteld en deze rar bestand schijf bron over dus moet je van goed huis komen, of het eerst missende password zoeken op internet voor dat je bestand kan gebruiken ,en dan als geen verstand hebt van computer blijf de slimmen jongens en vrouw over die geniet kunnen van gratis muziek, vidoe en software! Je moet het vervolgens niet temakelijk maken!
24-06-2009, 14:15 door SirDice
Stel... Pirate bay wordt verboden... Hoe gaan ze dat afdwingen? Hetzelfde als die KP lijst? Oh ja, dat mocht niet...

En sites als mininova? Honderden andere torrent sites? Die ook maar verbieden dan?

Google op filetype: .torrent werkt ook prima, wordt Google dan ook verboden?

Compleet kansloos...
24-06-2009, 14:29 door Anoniem
Laten we Engelfriet aanmoedigen.
GO Engelfriet
GO Engelfriet
GO Engelfriet
GO Engelfriet
GO Engelfriet
Cheer, ik hoop dat je die wannabe's (net als ene P . de Vrie... met het opvragen van gegevens die hem geen zak aangaan)
alle hoeken van de kamer laat zien.
24-06-2009, 15:39 door Anoniem
De vier oprichters/beheerders zijn veroordeeld. Ze konden niet anders dan op de man spelen blijkbaar. De site an sich is niet veroordeeld.

Daar komt bij dat ons rechtsysteem niks te maken heeft met dat van Zweden.

Ofwel opportunistische Tim Kruik lult weer eens uit z'n nek. Maarja, hij wordt betaald om domme dingen te zeggen.
24-06-2009, 17:12 door Anoniem
Brein realiseert zich blijkbaar nog steeds niet dat de entertainment industrie haar beste tijd heeft gehad. Deze hooghartige houding zie je onder andere ook bij de kranten. De wereld is aan het veranderen en door het net gebeurt dat ongelofelijk snel... en dat kun je en mag je om economische redenen, nooit tegengaan.

Het resultaat van deze veranderingen hoeven per definitie niet slecht te zijn, tenzij je zo'n parasitaire organisatie als "Brein" bent. Zulke overbodige organisaties vallen als eerst en dat is geheel terecht. Immers brengen zij totaal geen meer waarde aan het product. En alhoewel men momenteel minder muziek, films etc. koopt, zie ik wel degelijk een toekomst voor de kunstenaars die ons laten genieten van hun talenten. Je zal in de nabije toekomst een nieuwe opleving zien in het theaters etc. Dat is vooral duidelijk te zien aan de openlucht concerten en dance/house party's etc. Hordes gaan hier graag naar toe. De mens wil eenmaal vermaakt worden en je hoeft alleen maar te kijken naar hoe men 100, 300 of 1.000 jaar geleden zich liet vermaken en dan zie je de toekomst.

En als we heel eerlijk zijn over muziek producten. Zijn dat niet gewoon de visitekaartjes van de artiest, die jou zover wil krijgen dat je voor 80-100 EUR naar zijn/haar concert komt? Erg jammer voor Brein en de hebberige tussenhandel, want bij concerten gaat het alles naar de artiest en organisatie... en dat is wel zo eerlijk, toch?

Overigens is het ook zo dat het niet kunnen downloaden, niet betekend dat het ook gekocht wordt. Het sluiten van een torrent-site is door de steeds veranderende wereld gewoonweg nutteloos geworden en mogelijk zelfs gevaarlijk. Ik kan me namelijk van vroeger nog goed herinneren dat vooral criminele organisaties uit het Oostblok zich massaal hadden gestort op deze handel en dat er op mijn school goed verdient werd aan die handel, maar algauw werden er ook diverse drugs verhandeld met alle gevolgen van dien.

Tevens is uit recent onderzoek gebleken dat een bedrijf in deze wereld bestaansrecht heeft als het iets gratis weggeeft aan haar consumenten, maar via andere wegen toch winst weet te maken. Een goed voorbeeld is Google. Gratis zoekresultaten, maar laat bedrijven betalen. Een muzikant, acteur etc. is eigenlijk niets anders dan een zeer getalenteerde sporter die zijn/haar geld verdient met fysiek op te treden... en zolang gasten als Tiesto, Armin van Buuren die alleen al met "plaatjes draaien", miljoenen kan scoren, hoeven wij ons echt geen zorgen te maken over de artiest... en Brein weet dat, maar toch proberen ze vast te houden wat ze kunnen, ook als dat onrechtmatig is verkregen.
24-06-2009, 18:03 door spatieman
nog effe.en het bezoeken van een virusscanner website, om de overheid spyware te verwijderen wordt ook verboten.
21-07-2009, 13:51 door Anoniem
Mensen, wakker worden! Dit is de alleen maar het begin van de totale controle. Wij moeten allen maar werken en betalen, als iets is niet goed voor de new world order dan ze gaan censureren, straffen, verbieden en controleren. Mensen, wij moeten vrij blijven, WAKKER WORDEN!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.