image

VS pleegt sabotageaanval op Somalie

vrijdag 23 november 2001, 21:00 door Redactie, 4 reacties

De VS heeft de internet- en telefoonverbindingen van Somalie afgesloten. Hierdoor is
het land verstoken van internet. Ook het internationale geldverkeer wordt ernstig gehinderd door de afsluitingen.
De VS is tot deze stap gekomen omdat het zowel het grootste internetbedrijf als het grootste telefoonbedrijf verdacht worden van steun aan de vermeende terrorist Ossama Bin Laden. Verwacht wordt dat de sabotage van de communicatiefaciliteiten een verwoestende invloed op het toch al noodlijdende land zal hebben.

Reacties (4)
25-11-2001, 12:39 door pierpanda
Tientallen miljoenen dollars was in het bezit van meneer Bin Laden. Wat doet hij ermee? De verpauperde Afghaanse bevolking uit de armoede brengen? Neen, meneer koopt wapens en zorgt ervoor dat zijn 'strijders' mensen elkaar overhoop schieten en uitbombarderen. In plaats met het enorme vermogen goed te doen, kiest deze waanzinnige voor het kwade.
En nu moet - door zijn toedoen - het volgende land boeten (Somalie).

Pierpanda.
25-11-2001, 13:35 door Anoniem
beetje bruut, om een land dat al zo diep in de purree zit er nog dieper in te drukken. Wat proberen ze te bereiken? de telefoonmaatschappij en internet provider schader toe te dienen?? dat kan ook op andere manieren, volgens mij wordt op deze manier alleen de bevolking de dupe...

grazer
25-11-2001, 19:14 door Anoniem
Terecht. Het is hoog tijd dat dit soort landen begint te begrijpen dat niet alles kan en dat ze voor veel zaken van het Westen afhangen. Als ze meehelpen dat terroristen hun werk kunnen blijven doen moeten ze niet op onze steuen en technologie blijven rekenen!
26-11-2001, 23:56 door Anoniem
De VS is tot deze stap gekomen omdat het zowel het grootste internetbedrijf als het grootste telefoonbedrijf verdacht worden van steun aan de vermeende terrorist Ossama Bin Laden.

Als ze nou eerst eens met bewijzen komen. In een democratische rechtstaat is iemand (inclusief organisaties) altijd nog onschuldig tot zijn schuld bewezen is. Beetje bruut dus om alleen al bij een verdenking acties te treffen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.