image

Amev en Abfab bestelen samen internetters

vrijdag 23 november 2001, 21:46 door Redactie, 4 reacties

Na de 'email marketing' debacles van het NRC, de Telegraaf en Euronet is er weer een bedrijf
in zee gegaan met de spammers van Abfab. Vele internetters zagen hun mailbox vervuild worden met een door Abfab verstuurde ongevraagde reclameuiting van het verzekeringsbedrijf Amev. Zowel het NRC, de Telegraaf en Euronet zagen zich na de spam-acties van Abfab genoodzaakt publiekelijk excuus aan te bieden, nadat zij talloze boze reacties van internetters ontvangen hadden. Internetprovider XS4ALL heeft vandaag aangekondigd juridische stappen te gaan ondernemen tegen de verzenders van spam. XS4ALL roept alle abonnees op om via spam@xs4all.nl melding te maken van ongewenste commerciele mail die uit Nederland afkomstig lijkt. Bij spam wordt, in tegenstelling tot 'papieren spam' die men in de brievenbus ontvangt, de ontvanger op kosten gejaagd in plaats van de verzender, en is daarom gelijk te stellen met diefstal.

Reacties (4)
24-11-2001, 11:36 door pierpanda
In zo'n geval zou ik aangifte doen wegens diefstal. Misschien dat de SPAMmer er dan WEL mee ophoudt.

Pierpanda.
24-11-2001, 12:24 door Anoniem
Het zal wel niet kunnen (nog) in nederland, maar in de US werkt het wel:

Maak de spammer duidelijk dat je voor het 'archiveren' en 'verwerken' van iedere volgende mail (lees:spam) 1000,- administratiekosten in rekening brengt, en dat mailen naar je adres(sen) betekent dat ze akkoord gaan met de voorwaarden..

En bloemen en sigaren voor XS4ALL :-)


btw. op http://www.cauce.org vind je meer over wat je tegen spam zou kunnen doen..

peaz..
26-11-2001, 01:54 door Anoniem
http://www.adfab.nl wordt gehost door http://www.inadge.com; ook een directmarketing emailer. http://www.inadge.com wordt op zijn beurt weer gehost door widexs.net, een onderdeel van Cable & Wireless die op hun site onder legal notices http://www.cw.com/th_05.asp?ID=CL_001#email het volgende hebben staan:
"E-mail
Unsolicited e-mail messages, including but not limited to, bulk commercial advertising and informational announcements, is explicitly prohibited. "

Adfab is dus al in overtreding van de regels van hun uiteindelijke ISP en kunnen daarom al van het net gegooid worden. Laat ze het dan ook maar doen...

--kees
26-11-2001, 17:15 door Anoniem
Adfab is dus al in overtreding van de regels van hun uiteindelijke ISP en kunnen daarom al van het net gegooid worden. Laat ze het dan ook maar doen...

Ik denk dat ze daar onderuitkomen door de spam te verzenden vanaf, bijvoorbeeld, Zonnet inbel accounts.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.