image

Hoe je zelf een draadloze keylogger maakt

zaterdag 18 juli 2009, 13:58 door Redactie, 13 reacties

Het probleem van een hardwarematige keylogger is dat de verzamelde toetsaanslagen moeten worden opgehaald, maar een draadloze keylogger maakt dit overbodig en iedereen kan er eentje maken. De "Wireless Keylogger" heeft een bereik van zo'n kleine 20 meter door twee a vier muren en stuurt alle wachtwoorden, gebruikersnamen en andere informatie direct door.

In werkelijkheid gaat het om een PS/2 hardware keylogger, met een ingebouwde 2.4GHz wireless module. Het materiaal voor het in elkaar zetten van de keylogger kost nog geen honderd dollar, daarnaast wordt een stabiele hand bij het solderen aangeraden. Details en bouwplan zijn op keelog.com te vinden, dat tevens opmerkt dat het niet is toegestaan om de keylogger voor criminele activiteiten te gebruiken.

Reacties (13)
18-07-2009, 15:24 door Eerde
Humor :)
18-07-2009, 16:24 door RickD
Maar wat ik hiervan begrijp moet je eerst de transmitter nog op de doel-Pc aansluiten. Dan is een kant-en-klare keylogger waarschijnlijk makkelijker er goedkoper: http://www.minicamera.nl/keylogger-c-37.html.

Wat wel interessant is, is als je het signaal van een draadloos toetsenbord zou kunnen afluisteren met een simpele keylogger. Zijn die al beschikbaar?
18-07-2009, 17:36 door Anoniem
Door RickD: Maar wat ik hiervan begrijp moet je eerst de transmitter nog op de doel-Pc aansluiten. Dan is een kant-en-klare keylogger waarschijnlijk makkelijker er goedkoper: http://www.minicamera.nl/keylogger-c-37.html.

Wat wel interessant is, is als je het signaal van een draadloos toetsenbord zou kunnen afluisteren met een simpele keylogger. Zijn die al beschikbaar?

Een draadloze toetsenbord is in theorie heel makkelijk af te luisteren, dat is gewoon bluetooth en ik ga ervan uit dat de verbinding meestal niet encrypted is. Je hebt alleen een gevoelige ontvanger nodig.

Wat ik mij afvraag, is deze draadloze keylogger alleen een gevaar voor ps/2 aansluiting, deze zijn namelijk niet meer zo courant. een usb toetsenbord die af te luisteren zou zijn is veel intressanter.
18-07-2009, 17:39 door prikkebeen
Mooi ding voor 'parental control' maar ik denk dat criminelen hier snel gebruik van zullen maken.
18-07-2009, 17:52 door Anoniem
"dat tevens opmerkt dat het niet is toegestaan om de keylogger voor criminele activiteiten te gebruiken."

hmmm, en wat anders dan jezelf afluisteren zou dan niet onder "criminele activiteiten" vallen?
zolang je geen toestemming hebt mag het niet, ook niet bij je eigen kinderen, en met toestemming heb je er geen reet aan lijkt mij ;)
(je kan je kinderen ook in de woonkamer neerzetten als je wilt weten wat ze uitvreten op het internet)
19-07-2009, 01:28 door Necrowizard
@Anoniem: waarschuwing is alleen voor legale bescherming.
Zoals er bij veel hack programma's staat "For educational proposes only"
of bij "legale" drugs: "Not for human consumptions"

;)
19-07-2009, 11:40 door spatieman
oja.
waarschuwing.
het is verboten om met uw auto mensen deud te rijden.
19-07-2009, 17:14 door Anoniem
Door spatieman: oja.
waarschuwing.
het is verboten om met uw auto mensen deud te rijden.

[offtopic]

Heb je nou werkelijk nooit iets fatsoenlijks en ontopics te melden? Ga nou maar eens buiten spelen in de zandbak. Misschien dat je nivo daar wat beter uit de verf komt. Je bent in ieder geval naar mijn mening een pain in the ass voor dit forum. En dat al zolang als je hier staat geregistreerd.

Mijn dringend verzoek is dan ook, lees hier maar schrijf vooral niet meer (tenzij je misschien eens echt iets nuttigs te vertellen hebt.)
Zou je dat niet lukken, kun je misschien overwegen om op http://www.fabeltjesweb.nl/ je verhaaltjes te schrijven (please?) Daar zal men je nivo beter waarderen denk ik...

Harrie.
19-07-2009, 20:36 door Mark2009
Wederom vindt ik het redelijk triest dat een site als sucurity.nl meewerkt aan het verspreiden en promoten van dit soort zaken...
19-07-2009, 23:53 door dnzm
Door Anoniem: Een draadloze toetsenbord is in theorie heel makkelijk af te luisteren, dat is gewoon bluetooth ...

Lang niet allemaal, toch? Er zijn BT toetsenborden, maar een heleboel hebben een apart soort ontvangertje, dat weer op een ander soort verbinding draait.
20-07-2009, 09:25 door DeFix
Beetje raar dat security.nl dit promoot...

Had eerder verwacht iets in de trend van, hoe je dit soort zaken snel kan ontdekken en hoe je jezelf er tegen kan beschermen.
20-07-2009, 12:37 door Anoniem
Gaap richtantenne en dan is het bereik ineens heel wat meer metertjes...

My two cents,
Carlo
20-07-2009, 14:29 door RickD
Door DeFix: Beetje raar dat security.nl dit promoot...

Had eerder verwacht iets in de trend van, hoe je dit soort zaken snel kan ontdekken en hoe je jezelf er tegen kan beschermen.

Het is toch een security gerichte topic... Ik vind het wel leuk als het forum een beetje divers is.
En om te weten hoe je, je ergens tegen moet beschermen, zul je eerst het gevaar moeten begrijpen ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.