image

Microsoft klaagt MSN-spammers aan

zaterdag 18 juli 2009, 13:37 door Redactie, 5 reacties

Microsoft heeft een bedrijf aangeklaagd dat via Windows Live Messenger (MSN) spamberichten verstuurt en daarmee de privacy van gebruikers in gevaar zou brengen. De softwaregigant eist dat Funmobile direct stopt met spammen en een schadevergoeding betaalt. Daarnaast wil Microsoft een duidelijke boodschap naar spimmers (spam over instant messaging) sturen. MSN-gebruikers die op een link van Funmobile klikten, werden naar een nep-pagina doorgestuurd en om hun inloggegevens gevraagd.

Met de gestolen inloggegevens logde het bedrijf in om alle e-mailadressen van de gebruiker te verzamelen, om die vervolgens weer te spammen. Het is echter de vraag of de aanklacht van Microsoft iets gaat uitmaken. Funmobile, dat duizenden gebruikers spamde, bevindt zich namelijk in Hong Kong. Zo'n 320 miljoen mensen gebruiken Windows Live Messenger (voorheen bekend als MSN Messenger).

Reacties (5)
19-07-2009, 11:41 door spatieman
weet je hoeveel dergelijke spam ik krijg van nederlandse bodem.
VEEL meer,..
19-07-2009, 22:55 door Van Hoorne
Nou, ik niet hoor. Maar ja, ik gebruik dan ook die "brakke" software van Microsoft.
20-07-2009, 09:18 door Skizmo
Door Van Hoorne: Nou, ik niet hoor. Maar ja, ik gebruik dan ook die "brakke" software van Microsoft.
Tja.. ben een paar jaar terug al overgestapt op trillian... die weet gelukkig niet wat een 'wink' is. Pidgin tegenwoordig ook niet. Ik zal wel oud worden, maar ooit had je een window waar je alleen maar tekst in kon stoppen, en dat zag de persoon aan de andere kant op z'n scherm verschijnen.
20-07-2009, 14:46 door SirDice
Door Van Hoorne: Nou, ik niet hoor. Maar ja, ik gebruik dan ook die "brakke" software van Microsoft.
Dit heeft niets met de vermeende "brakheid" van de software te maken maar met het feit dat complete volksstammen rücksichtslos op een link klikken (en vervolgens braaf hun inloggegevens inkloppen).
23-07-2009, 17:05 door Anoniem
Skype is ook al zoiets aan het worden helaas....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.