image

"YouTube blundert met Erin Andrews malware video"

woensdag 22 juli 2009, 14:56 door Redactie, 0 reacties

Een naaktvideo van ESPN verslaggeefster Erin Andrews wordt massaal gebruikt voor het infecteren van gebruikers met malware, maar een video die hiervoor waarschuwt werd door YouTube verwijderd. Andrews werd het slachtoffer van iemand die met een verborgen camera opnamen maakte. Zodra bekend werd dat de video online stond, verschenen er tal van nep-sites die via video-codecs malware proberen te installeren. Graham Cluley van de Britse virusbestrijder Sophos, maakte een filmpje dat voor het gevaar van malware video's waarschuwde. In korte tijd bekeken meer dan 160.000 mensen het filmpje, totdat YouTube besloot die te verwijderen.

"Dat is echt zonde, omdat nu duizenden mensen naar de Erin Andrews video zoeken. Een groot aantal had in plaats daarvan mijn video kunnen bekijken om zo niet in de val van de hackers te trappen." Een mogelijke reden voor het verwijderen van YouTube is dat Cluley beelden uit de originele video gebruikte. Toch is zijn creatie op Vimeo nog steeds te bekijken.

Gerechtigheid
Matt Hines merkt op dat de verspreiding van malware in dit geval niet eens zo verkeerd is, omdat mensen dit weerhoudt de video te bekijken, wat de privacy van de presentatrice ten goede komt. "Misschien krijg je haar te zien, misschien wordt je persoonlijke informatie gestolen. Is dit het risico waard? Nu moeten mensen zichzelf dit afvragen voordat ze doorklikken. Voor degene die dit advies negeren en besmet raken, die verdienen het. En hoewel dit Andrews geen genoegdoening geeft, is het wel een bepaalde vorm van gerechtigheid."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.