image

Microsoft onthult model voor patchmanagement

dinsdag 28 juli 2009, 11:42 door Redactie, 2 reacties

Sinds april van dit jaar werkt Microsoft aan een open model om bedrijven met het patchen van hun infrastructuur te helpen, en de eerste versie is nu gepubliceerd. Om met een nieuw raamwerk te komen, vroeg de softwaregigant aan bedrijven of ze aan Project Quant wilde meewerken en vertellen hoe ze met patchmanagement omgaan. Daaruit komt naar voren dat met name voor het updaten van drivers, firmware en applicaties geen formele procedures of beleid zijn. Het patchen van werkstations is stukken beter geregeld. Toch gebruikt 40% van de bedrijven de klachten van gebruikers om te bepalen of een patch wel goed is uitgerold en naar behoren werkt.

Verder werd duidelijk dat er geen publiek, platform-onafhankelijk, gestandaardiseerd raamwerk voor patchmanagement is. Project Quant probeert dit gat te vullen door een 'superset framework' op te stellen dat bijna alle patch activiteiten van bedrijven omvat. De kosten van patchmanagement worden volgens de enquête met name veroorzaakt door het vrijmaken van personeel. Het model richt zich dan ook voornamelijk op "granulaire patching activiteiten."

IT-managers en systeembeheerders kunnen hier de onderzoeksresultaten downloaden, het Project Quant Metrics Model Rapport is op deze pagina te vinden. Bedrijven die willen kunnen nog steeds aan het onderzoek meedoen.

Reacties (2)
28-07-2009, 11:46 door Anoniem
Voor server-software welke een reboot nodig heeft omdat de daarop aanwezige - en in eigenlijk onnodige - webbrowser een update krijgt, heeft men inderdaad wel bijzonder patch-management nodig.
't Blijft lachen!
28-07-2009, 15:35 door MarkII
Kijk eens naar Shavlik.

Lekker makkelijk snel en je kan er bijna alles mee patchen. Eenmaal ingeregeld scheelt het een hoop kopzorgen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.