image

Microsoft vervangt Windows tools Filemon en Regmon

dinsdag 28 juli 2009, 13:08 door Redactie, 5 reacties

Microsoft zal per 1 september stoppen met het aanbieden van de populaire Windows tools Filemon en Regmon en die vervangen door Process Monitor. Regmon is een programma om het register mee in de gaten te houden. Het toont in real-time welke applicaties het register gebruiken, welke sleutels ze opvragen en de gegevens uit het register die ze lezen en schrijven. FileMon houdt de systeemactiviteiten in real-time bij. Beide tools dateren nog van de begindagen van Sysinternals. Het bedrijf ontwikkelde verschillende handige Windows programma's en werd in 2006 door Microsoft overgenomen.

De tools van Sysinternals zijn nog altijd in ontwikkeling, maar voor Filemon en Regmon nadert het einde. "Process Monitor is de vervanging van Filemon en Regmon en is veel geavanceerder en beter schaalbaar dan zijn voorgangers. We willen de Sysinternals tools alleen op Windows XP en nieuwer laten werken", zo is op het Sysinternals blog te lezen. Van Procmon is tevens een nieuwe versie verschenen die tal van verbeteringen en bugfixes bevat.

Reacties (5)
28-07-2009, 13:26 door SirDice
Mooi want regmon doet het niet zo lekker met XP.
28-07-2009, 19:26 door spatieman
ik denk eerder dat er ook dingen mee gemonitort kan worden die MS een doorn in het oog is.

maar ik zie ook dat na 2006 GEEN nieuwe versies meergekomen zijn
28-07-2009, 23:00 door Anoniem
Ik dacht dat deze tools al in Windows verwerkt waren,mogelijk heb ik dat mis.
29-07-2009, 00:08 door Anoniem
Dit is oud nieuws, Process Monitor is al zeker een maand uit.
29-07-2009, 00:44 door Anoniem
@spatieman

Door spatieman: ik denk eerder dat er ook dingen mee gemonitort kan worden die MS een doorn in het oog is.

Onzin. Procmon is een verbeterde versie van filemon + regmon en gebruik ik zelf al een kleine 2 jaar en doet zijn werk naar behoren. Procmon heeft een veel betere filtermogelijkheid en maakt daarmee filemon en regmon overbodig. Procmon heeft wel minimaal XP SP2 nodig. Heeft men ouder spul, dan zou ik nog snel effe f & r downloaden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.