image

Hackerconferentie HAR laat thuisblijvers niet zitten

dinsdag 28 juli 2009, 14:04 door Redactie, 5 reacties

Nog twee weken en dan begint de Nederlandse hackerconferentie "Hacking at Random" en hoewel de kaartjes al ruim een week zijn uitverkocht, worden de thuisblijvers niet vergeten. Voor de organisatie kwam het als een verrassing dat de kaartjes uiteindelijk zo snel weg waren. Er werd in eerste instantie nog aan weekendkaarten gedacht, maar het evenement zit letterlijk en figuurlijk vol. "We hadden niet verwacht dat alle kaartjes voor aanvang al verkocht zouden zijn. Dat hadden we ook niet kunnen voorzien aan de hand van cijfers uit het verleden", zegt penningmeester Koen Martens tegenover Security.nl.

In het begin was de organisatie nog bang dat er mogelijk niet voldoende kaartjes verkocht zouden worden en men het financieel niet kon bolwerken. "Die angst is volkomen ongegrond gebleken." Volgens Martens is er een stijgende lijn zichtbaar in het aantal bezoekers. Sinds 1989 wordt het evenement om de vier jaar gehouden. Bij de eerste editie ging het nog om tientallen mensen, dat langzaam opliep naar honderden. Bij deze editie zijn meer dan tweeduizend mensen aanwezig. "We hebben wel gekeken wat dit zou betekenen als die trend door zou zetten, dan zouden we op minstens 8000 geïnteresseerden uitkomen, en dat leek ons volkomen onrealistisch. En onwenselijk, we hadden een feestje onder vrienden voor ogen toen we dit gingen organiseren, niet een mega-evenement waar 8000 mensen in de anonimiteit verdwijnen."

Internet en ether
Voor al die mensen die geen kaartje konden bemachtigen is er toch de mogelijkheid om het evenement te beleven. "Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de infrastructuur om alle lezingen live te streamen", gaat Martens verder. Daarnaast is er ook het plan om alle lezingen binnen een uur als download aan te bieden en is er zelfs een speciaal radiostation, genaamd HARfm (106.8 FM). Het station brengt achtergronden, informatie en de 'vibe' van het evenement. Zo zijn er overdag interviews met sprekers en andere "verdwaalde hackers", achtergrondreportages over bepaalde onderwerpen, talkshows en discussies. 's Avonds en in de nacht is er vooral muziek. "Op die manier is de sfeer toch goed mee te maken, ook al kan je er niet bij zijn." Martens merkt als laatste op dat HAR2009 natuurlijk ook via Twitter is te volgen.

Reacties (5)
28-07-2009, 21:06 door jefdom
mooi wark dan u dejeff
28-07-2009, 22:51 door Anoniem
Nou, daar zit je dan met je kaarten van rond de EUR 200. Sociaal doen heeft tegenwoordig wel een erg hoge prijs. De informatie waar het om draait is gratis.
29-07-2009, 09:12 door Anoniem
@ anoniem: je kunt wel netwerken en onderling info uitwisselen dus weggegooid geld lijkt het me niet. Het is maar net wat je er zelf van maakt natuurlijk...
29-07-2009, 12:31 door Anoniem
Ik vind 200 euri wel veel centjes. Ook al is de informatie erg zinvol.
Waar het vaak op neer komt is een weekend gezelligheid met bekenden, waar genoten wordt van een drankje en een hapje.
Die komen bij op de bill :(

Voor 100 euri minder was ik waarschijnlijk wel te porren geweest.

Ik wens iedereen erg veel plezier !
17-08-2009, 19:26 door Anoniem
Ag zolang het festival een niet commercial karakter heeft en zo goed als iedereen vrijwilliger is (inclusief spreekers!) betekend het alleen maar dat het niet veel goedkoper kan. Natuurlijk blijft 150 euro veel geld voor somige mensen, maar er komt gewoon ontzetend veel kijken bij het regelen van een festival waarbij zoveel mensen komen (zowel kwa regel geving als kwa voorzieningen).

het is niet 10 vrienden uit nodigen stekkerblokje er tussen en ergens bij iemand thuis gaan zitten inclusief afgetrapte beamer.

Het feit dat het a) uitverkocht was en b) de organistatie en vrijwillegers bij de closing ceremonie een staande ovatie krijgen zegt genoeg!

Bedankt iedereen! En inderdaad hoop ik dat het over vier jaar niet (veel) groter gaat worden dan dit. Groot en druk zat zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.