image

Koreaanse journalisten van hackerconferentie getrapt

maandag 3 augustus 2009, 12:27 door Redactie, 0 reacties

Vier Zuid-Koreaanse journalisten zijn van de DefCon 17 hackerconferentie getrapt, omdat ze zich vreemd gedroegen en hun verhaal niet klopte. Het incident werd pas gisteren door de organisatie bekendgemaakt. De groep bestond waarschijnlijk uit één legitieme journalist, terwijl de overige drie informatie probeerde te verzamelen. Volgens geïnterviewde hackers stelden de drie "ongepaste" vragen. Bij eerdere edities van de hackerconferentie werden leden van de Israëlische inlichtingendienst en het Franse vreemdelingenlegioen ontmaskerd.

"Als je erover nadenkt, is het jezelf voordoen als journalist een goede dekmantel, omdat je lastige vragen kunt stellen en mensen hun naam graag in de media zien verschijnen, dus zijn ze eerder geneigd om met je te praten en kun je met veel meer weg komen", aldus de organisatie. In het geval van het vreemdelingenlegioen gaf de lichaamsbouw de soldaten weg, terwijl als journalisten vermomde ambtenaren meteen voor de technische vragen gaan. "Ze zijn veel meer geïnteresseerd in wat er nieuw is en hoe ze het kunnen gebruiken."

Black Hat
Vorig jaar werden tijdens de Black Hat conferentie drie Franse journalisten van het evenement getrapt, omdat ze hun mede-journalisten hackten. Het trio snifte een netwerk dat andere journalisten gebruikten om met het thuisfront te communiceren. Door de logingegevens te stelen wilden de Franse hun collega's te kakken zetten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.