image

Hacker kraakt online facturen energiebedrijf

dinsdag 4 augustus 2009, 10:41 door Redactie, 3 reacties

Een aanvaller is erin geslaagd de online facturen van 179.000 klanten van een Canadees energiebedrijf te bekijken, om de gegevens mogelijk voor een phishingaanval te gebruiken. Toronto Hydro ontdekte vorige week "ongewone" activiteit in het e-billing facturatiesysteem. Het systeem schakelde zichzelf uit en waarschuwde vervolgens de systeembeheerders, aldus CEO David O'Brien. Verder onderzoek wees uit dat de aanvaller de klantnummers, namen en adresgegevens van 179.000 klanten had opgevraagd.

"Het is nog niet duidelijk waarom de gegevens zijn verzameld, maar we maken ons zorgen dat het mogelijk wordt gebruikt om klanten te benaderen en hun persoonlijke financiële informatie of creditcardgegevens te verkrijgen", zo laat het bedrijf weten. De politie is inmiddels ingeschakeld en alle 685.000 klanten hebben een brief ontvangen.

Reacties (3)
04-08-2009, 12:02 door KoekeBakker
Kijk dit bedrijf neemt het snel onderhanden. Meteen een brief, zodat je zeker weet dat hun klanten er vanaf weten!

Dus dan weet je het voortaan, factureer je gegevens niet online. Maar hou het achter slot en grendel.
04-08-2009, 13:09 door Anoniem
Niet om 't een of ander, maar zodra jouw papieren factuur binnen is wordt deze gedigitaliseerd en de gegevens in het boekhoudpakket geplempt. Dat zal wel niet direct "online" staan, maar het zal vast wel verbonden zijn met een netwerk. :-)
05-08-2009, 15:46 door Anoniem
Volgens de Canadeesche consumentenwetten zijn bedrijven verplicht deze informatie meteen te geven aan hun klanten indien hun privacy gevoelige informatie op straat kan komen te liggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.