image

Politie arresteert ingesloten skimmer

zaterdag 8 augustus 2009, 13:28 door Redactie, 12 reacties

De Utrechtse politie heeft afgelopen week een Roemeense man gearresteerd wegens het plaatsen van skimmingapparatuur. Beveiligers van de winkel hadden de avond ervoor gezien dat er twee pinapparaten waren verschoven. Ze bekeken bewakingsbeelden en zagen dat er ’s nachts met zaklampen in de winkel was geschenen. Vervolgens werd de politie ingeschakeld en verteld dat skimmers zich vermoedelijk hadden laten insluiten om apparatuur te plaatsen. Met die informatie stelde de politie die avond na sluitingstijd een onderzoek in. Een politiehond spoorde een 19-jarige man uit Roemenië op. Hij had zichzelf in de winkel verstopt en naast hem lag skimapparatuur en gereedschap. De man is aangehouden en ingesloten.

Reacties (12)
08-08-2009, 13:53 door Anoniem
Kijk dit is goede informatie, ipv -De politie heeft skimaparatuur verwijderd uit verschillende pinautomaten-
Ipv dat ze ze nou eens oppakt, ipv skim aparatuur van €50 verwijderen. Terwijl diezeflde skimmers de volgende dag €100,000 rapen.

bizzi
08-08-2009, 14:21 door Anoniem
"Beveiligers van de winkel hadden de avond ervoor gezien dat er twee pinapparaten waren verschoven". Dat is vakwerk. De skimmers pakken op een terrein waarop ze niet gespecialiseerd zijn, maar jij wel. Waar kan ik die beveiligers inhuren?
08-08-2009, 16:58 door spatieman
dat wordt 40 uur schoffelen, en dan gaat die deud leuk verder.
08-08-2009, 17:43 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-08-2009, 20:41 door Anoniem
Dit verhaal rammelt wel aan alle kanten. Waarom zou iemand zich twee aaneengesloten nacht in dezelfde winkel laten insluiten? Mag toch aannemen dat, als je zoveel moeite doet om skim apparatuur te plaatsen je er langer dan één dag van wilt genieten? En waarom 'lag er skim apparatuur naast' de gevonden man? Sliep de man? Toch wel een merkwaardige woordkeuze! Kwam hij nog meer apparatuur plaatsen, daar waar al apparatuur geïnstalleerd was? Of juist apparatuur ophalen?

Er zal vast wel een of andere sluitende versie van het verhaal zijn, maar in het artikel staat die versie in elk geval niet.
09-08-2009, 11:37 door Van Hoorne
Ach, hij zal wel zijn roes hebben uitgeslapen, dus meteen vrijlaten maar. Kunnen we weer kentekens van automobilisten gaan controleren. Kees, mag ik jouw lasergun effe een uurtje lenen?
09-08-2009, 12:25 door Anoniem
Door Anoniem: Dit verhaal rammelt wel aan alle kanten. Waarom zou iemand zich twee aaneengesloten nacht in dezelfde winkel laten insluiten? Mag toch aannemen dat, als je zoveel moeite doet om skim apparatuur te plaatsen je er langer dan één dag van wilt genieten? En waarom 'lag er skim apparatuur naast' de gevonden man? Sliep de man? Toch wel een merkwaardige woordkeuze! Kwam hij nog meer apparatuur plaatsen, daar waar al apparatuur geïnstalleerd was? Of juist apparatuur ophalen?

Er zal vast wel een of andere sluitende versie van het verhaal zijn, maar in het artikel staat die versie in elk geval niet.
Het lijkt mij duidelijk... Eerste nacht in laten sluiten om skim-apparatuur te plaatsen. Tweede nacht om de skim-apparatuur, met geskimde gegevens, weer op te halen...
Lijkt mij een standaard werkwijze. Niets mis met het verhaal dus...
09-08-2009, 18:20 door Anoniem
Door Anoniem:
Het lijkt mij duidelijk... Eerste nacht in laten sluiten om skim-apparatuur te plaatsen. Tweede nacht om de skim-apparatuur, met geskimde gegevens, weer op te halen...
Lijkt mij een standaard werkwijze. Niets mis met het verhaal dus...

En hoeveel data haal je dan op? Zou het niet logischer zijn als je dan toch zoveel moeite doet, de apparatuur eerst even een week of wat z'n werk te laten doen? Maar, gesteld dat je gelijk hebt en hij de spullen weer kwam ophalen, waarom had hij dat die skim apparatuur bij zich? Volgens het bericht ging de speurhond na sluitingstijd op zoek, ik neem aan dat onze Roemeen dus nog geen tijd heeft gehad om apparatuur te verwijderen...
09-08-2009, 18:31 door Anoniem
PS: Volgens het bericht op www.politie.nl, kwam de Roemeen apparatuur plaatsen, maar dan blijft de vraag, had hij dat dan niet ook de vorige nacht kunnen doen? Of is het normaal dat zo'n figuur enkele nachten achtereen komt?
10-08-2009, 09:20 door Anoniem
Op zich lijkt dit me niet zo'n mysterie. Een mogelijke verklaring:

Als je een dag eerder met succes skim-apparatuur heb aangebracht, waarom zou je dan het risico lopen (door deze bijv. een week te laten zitten) dat alle gestolen gegevens in rook opgaan doordat de apparatuur misschien ontdekt wordt? Het is veel logischer om je gegevens na een dag op te halen. Maar wie zegt dat je bij het ophalen van de gegevens ook niet meteen nieuwe skim-apparatuur kan plaatsen? Je zit toch de hele nacht in die winkel.

Op die manier zou de 19-jarige Roemeen betrapt kunnen worden met gereedschap en skim-apparatuur.

('t Is maar een ideetje)
10-08-2009, 11:45 door Anoniem
Hmm, lijkt me dat het risico op ontdekking alleen maar groter wordt naar mate je als dader om die apparatuur heen blijft drentelen.

Affijn, zoals ik in die eerste post al aangaf: er zal best een sluitend verhaal zijn, maar evengoed heb ik niet de indruk dat deze uit het artikel, noch de aanhangende ideetjes, gereconstrueerd kan worden.
11-08-2009, 20:54 door Anoniem
Ik zou het pas echt mooi nieuws vinden als zou blijken dat hij tijdens zijn arrestatie perongeluk tegen een deurpost aangelopen was en wat gebroken had.

Andere optie is dat iedereen weer ouderwets gezellig met een mandje bedorven etenswaar naar de markt komt waar deze hufter / profiteur opgesteld staat als target. Laat ze in romenie maar lezen dat er in nederland een romeense oplichter door de bevolking met pek en veren de grenzen over gejaade is. misschien heeft dat wat meer afschrikkende werking.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.