image

"VS kan digitale 11 september niet voorkomen"

zondag 31 oktober 2010, 11:56 door Redactie, 4 reacties

De Amerikaanse overheid is niet in staat om private netwerken tegen een digitale 11 september te beschermen, en heeft daarom de hulp nodig van ondernemers en niet van grote ondernemingen die miljarden dollars verslinden. Dat stelt academicus Vivek Wadhwa. Onlangs was hij bij een toespraak van Michael Chertoff, de voormalige minister van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security. Chertoff liet toehoorders weten dat kwaadwillende landen en hackers Amerikaanse computersystemen infiltreren, maar dat de burger zich nog niet voldoende zorgen maakt. Er zou een digitale 11 september nodig zijn om bedrijven, consumenten en overheidsinstanties hun verdediging te laten versterken.

Volgens insiders is de Amerikaanse overheid niet in staat om private netwerken te beschermen. De National Security Agency kan dan het eigen netwerk beveiligen, de rest van de bedrijven en burgers is op zichzelf aangewezen. "De overheid kan eenvoudigweg niet zo snel innoveren om alle dreigingen bij te houden", aldus Wadhwa.

Overheidscontracten
Experts roepen dan ook om de hulp van de private industrie om de huidige beveiligingsproblemen op te lossen. "Maar we kunnen niet op de grote bedrijven rekenen - ze kunnen niet zo snel als starters innoveren", gaat Wadhwa verder. Het is dus aan ondernemers om verandering door te voeren. Er is echter een probleem, en dat is de overheid, die één van de grootste markten voor beveiligingstechnologie vormt.

Daar komen starters en innoverende bedrijven niet aan bod. Alle grote overheidscontracten gaan naar grote partijen, die daarmee miljarden dollars verdienen. "We krijgen niet voor miljarden aan producten en diensten terug", merkt Wadhwa op. "Als we geluk hebben krijgen we onhandige oude systemen waarvan ondernemers veel betere versies voor een fractie voor het geld zouden konden leveren."

Aanbesteding
Omdat de contracten zo groot zijn, moeten bedrijven meerdere keren worden goedgekeurd. Verder kost het miljoenen om bij ambtenaren en departementen te lobbyen en kan het drie a vier jaar duren voordat een contract wordt toegekend. "Starters kunnen niet zo lang wachten of zich de kosten van het bieden veroorloven." Het gat tussen overheid en ondernemer kan dan ook niet groter zijn, zegt Wadhwa. "Alle ambtenaren die ik sprak stonden open voor verandering en wilden graag nieuwe technologieën omarmen, maar hadden geen idee hoe te beginnen en hoe ze rond hun eigen bureaucratie heen konden komen."

Wadhwa roept dan ook op om het aanbestedingsproces te veranderen, bewustzijn tussen kopers, bouwers, investeerders en onderzoekers te vergroten, belastingvoordeel aan beveiligingsonderzoek toe te kennen en starters financieel te ondersteunen.

Reacties (4)
31-10-2010, 22:08 door Anoniem
Michael Chertoff
..want de overheid heeft altijd het beste met je voor.

Waar rook is, is Michael Chertoff.
01-11-2010, 10:21 door Anoniem
Alle grote bedrijven gaan steeds meer last krijgen van achterstand (op alle gebieden), dat is een feit.

If you dont innovate, you are dead meat!

Tenzij je innovatie meeneemt in je beleid.
01-11-2010, 18:04 door Anoniem
De Amerikaanse overheid is niet in staat om private netwerken tegen een digitale 11 september te beschermen

Wat moet dit voorstellen? Een opzetje naar een mooi stukje software waarmee een Amerikaanse overheidsinstantie de controle over je thuisnetwerk of bedrijfsnetwerk kan overnemen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.