image

"Twitter DoS-aanval was een kleintje"

dinsdag 11 augustus 2009, 13:36 door Redactie, 2 reacties

De DoS-aanval die Twitter platlegde was niet eens de grootste aanval van die dag, dat blijkt uit cijfers van netwerkbeveiliger Arbor Networks. Alleen al afgelopen donderdag vonden er 770 aanvallen plaats, verschillend in schaal en doelwit. "Hoewel de meeste aandacht op Twitter, Facebook en LiveJournal was gericht, waren dat niet eens de grootste aanvallen", zegt Craig Labovitz. Eén 3G telecomaanbieder in Azie kreeg met een aanval van 30Gbps te maken.

DDoS-aanvallen zijn vaak eenvoudig uit te voeren en worden voornamelijk gebruikt om websites tijdelijk uit de lucht te halen als protest of als manier om de eigenaar af te persen. "Ik zie deze aanvallen al 10 jaar. Het is vreemd dat we 10 jaar later nog steeds met dit probleem te maken hebben", aldus beveiligingsonderzoeker Jose Nazario. Joe Stewart van SecureWorks merkt op dat de DDoS-aanvallen niet echt geëvolueerd zijn. "Het zijn nog steeds dezelfde oude DDoS botnet tools die al jaren beschikbaar zijn. Ze hebben eigenlijk niets nieuws ontwikkeld dan wat we een aantal jaren geleden zagen."


Geen oplossing
Volgens de experts zullen de DDoS-aanvallen voorlopig niet verdwijnen. "Het is niet mogelijk om DDoS-aanvallen te voorkomen of te elimineren", zegt Stewart. "We kunnen wel beter ons best doen in het traceren van de bron en samenwerken met verschillende landen om de mensen achter de aanvallen aan te pakken. Maar sommige aanvallen zouden door de staat gesponsord zijn, wat doen je dan?" DDoS-aanvallen blijven dan ook een effectieve manier om websites te ontregelen, zo besluit hij.

Reacties (2)
11-08-2009, 17:03 door Anoniem
Maar sommige aanvallen zouden door de staat gesponsord zijn, wat doen je dan?

Verbaasd zijn, voorbeelden willen zien, je afvragen waarom 'de staat' zoiets doet?
12-08-2009, 12:01 door Anoniem
Vreemde opmerking: "Het is vreemd dat we 10 jaar later nog steeds met dit probleem te maken hebben". Het is niet eens nodig om iets te ontwikkelen want DDos is op een eenvoudige manier effectief. Er wordt op deze manier een probleem gebagatelliseerd waar niemand een antwoord op heeft.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.