image

Microsoft blijft Internet Explorer 6 ondersteunen

dinsdag 11 augustus 2009, 13:52 door Redactie, 9 reacties

Op het internet zijn al verschillende initiatieven gestart om Internet Explorer 6 de nek om te draaien, maar Microsoft gaat hier niet proactief aan meewerken. Volgens Dean Hachamovitch op het IE Blog is het voor "enthousiastelingen" vanzelfsprekend om nieuwe software te installeren. "Als browser aanbieder willen we dat mensen op de nieuwste versie van IE voor veiligheid, prestaties en interoperabiliteit overstappen." Toch vindt Hachamovitch niet dat de softwaregigant dit kan verplichten. "De keuze om software te upgraden is aan de persoon die voor de PC verantwoordelijk is."

Veel computers met IE6 staan bij bedrijven, die vanwege compatibiliteit niet kunnen overstappen, omdat dan bepaalde applicaties niet meer werken. "Voor deze personen zijn de kosten van software niet alleen de aanschafprijs, maar ook het uitrollen, beheer en ervoor zorgen dat het binnen hun IT-infrastructuur werkt." Internet Explorer 6 niet meer ondersteunen is dan ook geen optie, omdat Microsoft de met Windows meegeleverde IE tijdens de hele levenscyclus blijft ondersteunen. In het geval van Windows XP met Internet Explorer 6 is dat tot 2014. "Veel mensen verwachten dat wat ze oorspronkelijk bij hun besturingssysteem kregen, gewoon blijft werken."

Reacties (9)
11-08-2009, 17:37 door Anoniem
Wij hebben dat probleem bij UWV: applicaties zijn in dialect geschreven, niet in zuivere html. Dus is een upgrade van IE6 onmogelijk, want dan drijft de onkunde teveel boven. Dus het deksel dat IE6 voor velen is, blijft op de potjes staan, en microsoft zag dat het goed was.
11-08-2009, 18:58 door spatieman
over windows gesproken.
ik dacht dat we vandaag een meuk updaten konden verwachten..
11-08-2009, 19:10 door Anoniem
Spatieman, dan ben je niet de enige ouwgie. Maar microsoft belooft welleens meer dingen, Bill Gates had zijn systeem ook als veiligste systeem verkleerd ( dan wel in de gulden tijd ).

Jammer dat microsoft hun slechts-beveiligde browser nog onderhoud, en niet gewoon een bericht naar alle IE6-gebruikers een bericht stuurt met een update voor IE8. Dit zal een hoop problemen voorkomen.
Maja, ik ben niks anders gewend.

~MrBill
11-08-2009, 22:30 door [Account Verwijderd]
Door spatieman: over windows gesproken.
ik dacht dat we vandaag een meuk updaten konden verwachten..

Daar zijn ze al
12-08-2009, 00:11 door Anoniem
Negatieve berichten doen ons helemaal niets! Bij ons werkt IE8 perfect! En wij hebben ook al updates ontvangen op 11/08/09.

Advies:
Stap over en negeer MS producten. Bevordert ook je gezondheid.

Setji.ams.osd/Crew
12-08-2009, 00:37 door quikfit
Is dit de reden?

http://www.security.nl/artikel/30411/1/Britse_Defensie_blijft_Internet_Explorer_6_gebruiken.html
12-08-2009, 07:30 door Anoniem
Wat een non-issue. We hebben toch Firefox? Alles better dan dat rottende karkas van Microsoft.
12-08-2009, 10:06 door Anoniem
"Microsoft blijft Internet Explorer 6 ondersteunen"
Maar ik dus niet...

Ze willen gewoon niet toegeven dat deze troep dat zich een browser noemt slecht is.
"De keuze om software te upgraden is aan de persoon die voor de PC verantwoordelijk is" natuurlijk, waarom word ons bij een nieuwe computer dan de nieuwste Windows versie 'opgedrongen' ?

"Wij hebben dat probleem bij UWV"
Dan moeten ze is iets meer investeren in ICT i.p.v. van die marmeren vloertegels.. (waar ik refereer naar dat schandaal van enig aantal jaren geleden).

MS heeft toch de browser compatibiliteit tag uitgevonden?
Dan zet je die op IE6, en veelal kan dat met een custom header die wordt meegestuurd. Want deze kan ook via HTTP.
Apache heeft hier de custom_header Module, wat IIS hier voor heeft is mij niet bekend.


IK WEIGER OOIT NOG DIE ONLINE WORD DOCUMENT VIEWER GENAAMD IE6 TE ONDERSTEUNEN!!!!
12-08-2009, 14:57 door Anoniem
Ik zou nooit iemand adviseren om zijn Internet Explorer en Windows Media Player niet te update. Zelfs wanneer je deze applicatie niet gebruitk is verstandig deze te update. Met Internet Explorer 7 en 8 word je pc´s gewoon veiliger. Het zelfde geld met Windows Media Player 11 of 12.

Is outlook Expres ten doden opgescheven? Outlook Express is vervangen door Windows Live Mail.
jeroen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.