image

AT&T dumpt Kevin Mitnick na aanvallen

donderdag 20 augustus 2009, 11:31 door Redactie, 16 reacties

Na zijn hostingprovider, heeft ook telecomprovider AT&T het contract met "meesterhacker" Kevin Mitnick verbroken, omdat hij zoveel aanvallen te verduren krijgt. De accounts van Mitnick, zowel bij HostedHere als AT&T, zijn door de jaren heen meerdere keren door scriptkiddies gehackt geweest. Onlangs lukte het aanvallers om de account informatie van hem te achterhalen en plaatste die op een hackingforum. Het bestond onder andere uit het wachtwoord dat Mitnick gebruikt, de nummers van zijn vaste en mobiele telefoon, factuuradres en de laatste vier nummers van zijn social security nummer. "Ze kunnen mijn account gewoon niet beveiligen", zo laat hij teleurgesteld weten. "In plaats van er iets aan te doen, schieten ze de boodschapper en trappen me van hun netwerk, terwijl het enige dat ik wil, is dat ze mijn account beveiligen, zodat niemand toegang tot mijn belgegevens krijgt."

Naast Mitnick werd ook zijn voormalige vriendin regelmatig aangevallen, waarop ze haar online account uitschakelde, maar die was later dan weer ingeschakeld. "Er zijn zoveel manieren om toegang tot deze netwerken te krijgen. Ze moeten enige verantwoordelijkheid nemen, in plaats van de mensen de mond te snoeren die een klacht indienen." Naast teleurgesteld is hij ook verbaasd, aangezien hij maandelijks voor meer dan tweeduizend dollar verbelde. "Je denkt dat ze me zouden vragen hoe deze gasten binnenkomen?, misschien zelfs aanbieden om een account onder een andere naam voor me te openen. In plaats van dat, is het tot ziens voor een klant die meer dan 20.000 dollar per jaar uitgeeft."

Reacties (16)
20-08-2009, 11:39 door Anoniem
Mitnick moet zelf eens een cursus volgen hoe zijn eigen content te beveiligen. Wie gebruikt nu zijn eigen naam in een e-mailadres? Dat is toch vragen om problemen? Dus Kevin, als dit kunt lezen neem in het vervolg een nickname aan of zo. Dat werkt handiger.
20-08-2009, 11:59 door Anoniem
Ik heb het nooit begrepen en doe het nog steeds niet: waarom lopen kennelijk hordes mensen kwijlend achter Mitnick aan terwijl hij de afgelopen jaren werkelijk niets heeft bewezen aan professionaliteit op gebied van informatiebeveiliging.
20-08-2009, 12:13 door Anoniem
Door Anoniem: Mitnick moet zelf eens een cursus volgen hoe zijn eigen content te beveiligen. Wie gebruikt nu zijn eigen naam in een e-mailadres? Dat is toch vragen om problemen? Dus Kevin, als dit kunt lezen neem in het vervolg een nickname aan of zo. Dat werkt handiger.

Kevin Mitnick is door zijn historie een gewild aanvalsvlak. Een andere naam dan zijn eigen naam in het mailadres lost niks op, hooguit dat het minder obscure is, en wat uitstel van nieuwe hacks geeft. Tegelijk geeft het te denken dat er providers zijn die onvoldoende zijn ingericht op het hebben van dit soort 'specials' . Welke bullet-proof provider durft het aan Kevin als klant te nemen? :-P
20-08-2009, 12:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-08-2009, 13:15 door Anoniem
Maaaareh was het nu een briljante hacker of een een briljante social engineer. ?
20-08-2009, 13:46 door TheKeymaker
Door Anoniem: Maaaareh was het nu een briljante hacker of een een briljante social engineer. ?

Mitnick is een social engineer, geen hacker.
20-08-2009, 15:42 door Anoniem
Door Anoniem: Mitnick moet zelf eens een cursus volgen hoe zijn eigen content te beveiligen.

Ik geloof niet dat er enige telefoonprovider is die de klant zijn eigen belgegevens e.d. laat beveiligen.

Peter
20-08-2009, 16:01 door Anoniem
Ja, ik denk dat een nickname zou werken.. bijvoorbeeld "Condor" ;-)
20-08-2009, 20:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-08-2009, 21:44 door Anoniem
Door rookie: Die Mitnick komt over als de Johan Cruijff van het hacken.

Ze hebben beide een keertje een prestatie geleverd en teren vervolgens de rest van hun leven op die ene prestatie.
Maar Cruijff is nog een paar keer teruggekomen, zelfs op wat hogere leeftijd... Of je gelijk hebt over Mitnick, weet ik niet, maar Cruijff is een beetje lullig.... :-)
20-08-2009, 22:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
21-08-2009, 08:18 door Anoniem
Het zelfe verschijnsel zie je met bloggers meer en meer.

Als de informatie goed valt, wordt zo'n site aangevallen. Providers geven het dan veel te snel op, waarna deze informatie van internet verdwijnt. Of te wel een goede manier om iemand mond dood te maken.
21-08-2009, 08:26 door spatieman
huurt die nu alleen webspace, dan is het de hoster zijn taak om alles op orde te hebben.
huurt die nu een rek, dan is hij ook mede verantwoorlijke voor veiligheid..
21-08-2009, 10:09 door Anoniem
"Ik heb het nooit begrepen en doe het nog steeds niet: waarom lopen kennelijk hordes mensen kwijlend achter Mitnick aan terwijl hij de afgelopen jaren werkelijk niets heeft bewezen aan professionaliteit op gebied van informatiebeveiliging."

Met andere woorden, Kevin Mitnick is -als klant- verantwoordelijk voor de informatiebeveiliging van AT&T ?
21-08-2009, 19:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-08-2009, 12:34 door Anoniem
Niets laten zien de afgelopen tijd ? Dat klopt het lullige was echter dat hij als social engineer zich zo binnen een organisatie lulde dat mensen haarfijn vertelden hoe het systeem in elkaar zat. En als je er even niet op beducht was je login gegevens ook kwijt was omdat deze mijnheer zulke mooie smoezen verzon dat je het eigenlijk niet kon weigeren.

En aangezien de zwakste security schakel nog steeds de gebruiker is, zou het me niets verbazen dat wanneer hij weer kwaads in de zin zou hebben. Gewoon zijn oude gewoontes weer zou kunnen oppakken.

Het woord hacker is hier dan tot bepaalde hoogte ook niet op zijn plaats. Lees gewoon eens zijn boek hoe hij te werk ging. Door gewoon je huiswerk te doen. Kan je aardig wat mensen op het verkeerde been zetten.

Soms gewoon griezelig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.