image

Britse overheid wil illegale downloaders afsluiten

dinsdag 25 augustus 2009, 11:19 door Redactie, 6 reacties

De Britse overheid bespreekt vandaag een nieuwe wet om hardnekkige illegale downloaders van het internet af te sluiten. De beslissing is opmerkelijk, aangezien de overheid in een eerder verschenen eigen rapport nog opmerkte dat de maatregel te ver ging. Het "Digital Britain" rapport stelde voor om downloaders een brief te sturen dat ze vervolgd konden worden. In het ergste geval zou men de bandbreedte van de overtreder kunnen afknijpen, maar die maatregel zou pas na 2011 verschijnen. Vandaag wordt er een veel strengere wetgeving besproken. Wie bestanden uitwisselt krijgt nog steeds een brief, maar als men het gedrag niet aanpast, volgt er een tijdelijke afsluiting.

In het oorspronkelijke voorstel zou de Britse telecomwaakhond Ofcom zich met het bestrijden van piraterij bezighouden, ook dat is nu van de baan. Zowel de aanpak als invoer van technische maatregelen komt nu bij de staatssecretaris te liggen. Het onverwachte wetsvoorstel doet sommige speculeren dat Lord Mandelson een geheime afspraak met de entertainmentindustrie heeft gemaakt. Mandelson had eerder deze maand een afspraak met de Amerikaanse mediamagnaat David Geffen, een uitgesproken tegenstander van online piraterij. Internetproviders zijn niet blij met het voorstel, aangezien zij de rekening voor het invoeren van de technische maatregelen krijgen.

Reacties (6)
25-08-2009, 11:40 door spatieman
maar DPI voor reklame doeleinde mag wel...
oja, hoeveel USB stick zijn er intussen weer verloren bij het plaatsen dit bericht ?
25-08-2009, 11:45 door Anoniem
"Internetproviders zijn niet blij met het voorstel, aangezien zij de rekening voor het invoeren van de technische maatregelen krijgen."

Maar dat is nog nooit een probleem geweest voor de politiek aangezien diezelfde ISP's de euvele moed hebben gehad, hun communicatie/propaganda monopoly te doorbreken, daar mogen ze dus uitgebreid voor bloeden.... lijkt de algemene politieke mentaliteit.
25-08-2009, 12:27 door cyberpunk
Als het aan "de overheid" (algemeen bedoeld) zou liggen, dan zouden met niet minder dan totale controle over het Internet tevreden zijn. Benieuwd hoe lang het zal duren voordat ze dit verwezenlijken...
25-08-2009, 12:30 door Preddie
Door spatieman: maar DPI voor reklame doeleinde mag wel...
oja, hoeveel USB stick zijn er intussen weer verloren bij het plaatsen dit bericht ?

wahhahah, ik blijf vinden dat jij goede humor hebt spatieman.

Gelukkig kunnen deze maatregelen nooit doorgevoerd worden omdat het in strijd is met de europese mensen rechten, om die zelfde reden heeft frankrijk deze wet ook niet in kunnen voeren.

Daarnaast zou ik wel eens willen hoe ze willen constateren of de download illegaal is. Je kan namelijk best honderde GB's per maand aan legaal verkeer hebben. Ze zouden dan de verbinding moeten monitoren wat weer in strijd is met privacy wetgevingen....
25-08-2009, 19:33 door Thasaidon
Ach, neem een account bij een nieuwsgroepen provider welke ook SSL ondersteund, dan word het heel moeilijk om te bewijzen dat je illigaal zou downloaden, want je verkeer is dan encrypted.
Overigens is gelukkig in Nederland downloaden (nog) niet altijd illigaal :)
26-08-2009, 09:15 door Ziekheid
Door Predjuh:
Daarnaast zou ik wel eens willen hoe ze willen constateren of de download illegaal is. Je kan namelijk best honderde GB's per maand aan legaal verkeer hebben. Ze zouden dan de verbinding moeten monitoren wat weer in strijd is met privacy wetgevingen....

Het gaat in dit geval meestal om klachten die binnengekomen zijn van de copyrightholders.
De verbinding monitoren hoeft niet persé, ze kunnen bijvoorbeeld kijken welke seeders (in het geval van torrents) er in de swarm zitten met een volledige versie van het product waar het om gaat en kijken of die ip's uit landen komen waar ze er wat aan kunnen doen.
Vervolgens sturen ze dan gewoon logs met zogenaamd bewijs naar ISP's en zo gaat het balletje rollen..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.