image

Google vecht tegen Zwitsers Street View verbod

dinsdag 25 augustus 2009, 16:34 door Redactie, 8 reacties

De Zwitserse overheid heeft geëist dat Google Street View per direct stopt met het aanbieden van de dienst in Zwitserland, maar de zoekgigant laat het er niet bij zitten. Street View werd vorige week in Zwitserland uitgerold, maar volgens de federale databeschermingscommissaris (FDPIC) Hans-Peter Thür is die in strijd met de privacywetgeving, omdat het de identiteit van mensen niet verhult. "Verschillende gezichten en nummerborden waren niet onherkenbaar gemaakt of onvoldoende", aldus de privacywaakhond. Totdat Google de problemen oplost en garandeert dat het zich aan de Zwitserse wet houdt, moet het Street View offline halen en houden.

Een woordvoerder van Google laat weten verrast te zijn. Het zou voor de lancering een "constructieve dialoog" met de FDPIC hebben gehad, en laten zien hoe men de privacy van mensen beschermt. "En dat willen we nog een keer doen of eventuele andere vragen beantwoorden." Beide partijen zijn gisteren bij elkaar gekomen om te bespreken hoe men Street View weer legaal kan maken. De zoekgigant spreekt van een goed gesprek en merkt tevens op dat de dienst zeer populair bij de Zwitsers is. "Sinds we vorige week zijn begonnen, hebben we een 80% toename van het gebruik gezien."

Reacties (8)
25-08-2009, 17:12 door spatieman
ik wil mijn kop en huis ook niet op street zien..
25-08-2009, 17:36 door MrBil
Hier is het google-wagentje al twee keer door de straat gereden.
25-08-2009, 18:42 door Anoniem
Door spatieman: ik wil mijn kop en huis ook niet op street zien..
Waarom niet? Google is toch zo veilig? Houdt rekening met de privacy van de mensen? Vraag maar aan Eerde.
26-08-2009, 09:10 door Anoniem
Door MrBil: Hier is het google-wagentje al twee keer door de straat gereden.

De eerste keer stond je misschien niet goed op de foto. :p
26-08-2009, 10:00 door Anoniem
Heerlijk die omgekeerde wereld, het wordt er allemaal een stuk ontspannender op. Tijd voor een web-assistent...

Alles wat los en vast staat wordt vastgelegd door elektronische middelen. Wil je dit niet dan zal je er zelf achteraan moeten gaan om jezelf verwijderd te zien uit het systeem, er uit vanuit gaan dat die partij daar aan wil meewerken.

Omdat het google is no problem, als ik foto's maak in een winkel centrum voelen mensen zich bedreigd of vinden het ongewenst.

Trouwens begreep na aanleiding van een strafzaak met een gerechtelijk bevel dat google de orginele beelden kon opleveren aan de politie. De orginele beelden worden dus ook nog eens bewaard.
26-08-2009, 18:37 door Anoniem
Wat dacht je anders, die gegevens uit zwitserland zijn nu ook niet gewist hoor, net zoals je mail in gmail. Wie houdt hun tegen om daar in te neuzen?

En chatgeschiedenis, er is wel ergens een vinkje met zoiets als: "chat historie bijhouden", dat moet volgens mij zo gelezen worden: "chat historie tonen aan gebruiker". Nu lach je hier misschien om, over een paar jaar is het nieuws of realiteit.
27-08-2009, 10:40 door Zipper306
Door Anoniem:
Door spatieman: ik wil mijn kop en huis ook niet op street zien..
Waarom niet? Google is toch zo veilig? Houdt rekening met de privacy van de mensen? Vraag maar aan Eerde.

Eerde, wat weet die nu van privacy, zijn stelling is als je niets te verbergen hebt, dan maakt het niet uit wat google allemaal van je weet.
28-08-2009, 07:49 door Anoniem
We krijgen steeds meer een opt-out maatschappij i.p.v. een opt-in maatschappij. (Voor wat privacy en dergelijke betreft, dan.)

@Anoniem 18:42:
Ik hoop dat je Eerde een bericht gestuurd hebt dat je deze post geplaatst hebt - anders is dit nogal laf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.