image

VS wil dat IT industrie meer aan beveiliging doet

donderdag 6 december 2001, 14:14 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse IT beveiligingsadviseur van de overheid, Richard Clarke, wil dat het bedrijfsleven meer gaat doen om de veiligheid op de netwerken te verbeteren. Hij wil dat de zwakke plekken in de infrastructuur geidentificeerd worden. Ook wil hij dat er bij het ontwerp van nieuwe toepassingen nagedacht wordt over de beveiliging, en niet zoals vaak gebeurd, pas achteraf. De industrie zou moeten samenwerken om zeker te zijn dat een combinatie van verschillende produkten veilig is. Als er patches uitkomen voor beveiligingsfouten zouden bedrijven samen moeten werken met hun klanten om er zeker van te zijn dat die ook geinstalleerd worden. Routerfabrikanten moeten robuustere proukten afleveren die DDoS aanvallen zouden kunnen weerstaan. Dat laatste is misschien wat naief gedacht, een stevige router kan niet voorkomen dat een verbinding verstopt raakt. Als laatste stelt Clarke dat aanbieders van breedbandverbindingen firewall produkten mee moeten leveren. Hij noemt geen repercussies indien er spakre is van duidelijke nalatigheid, hetgeen in de optiek van de redactie misschien wel eens de beste methode voor het veiliger maken van Internet zou kunnen zijn.

Reacties (1)
06-12-2001, 14:31 door Anoniem
Hij wil dat de zwakke plekken in de infrastructuur geidentificeerd worden.

Moet ie in redmond zijn..

Daar doen ze namelijk precies het omgekeerde, ze creeren keer op keer weer zwakke plekken met als excuus 'gebruikersvriendelijkheid', en doen er vervolgens niets aan onder het mom van 'non-disclosure'..

En wie denkt dat dat niet zo is heeft even niet opgelet de laatste twee, drie maanden..

Peaz.

* Irony: Bill Gates claims to be making a stable Operating System, and Linus Torvalds claims to be taking over the world *

<OFFTOPIC?>http://www.infowarrior.org/articles/2001-04.html</ONTOPiC>
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.