image

Nieuwe Outlook plugin schakelt HTML uit

donderdag 6 december 2001, 15:54 door Redactie, 2 reacties


Met de nieuwe NoHTML plugin voor Microsoft Outlook kan een hoop ellende voorkomen worden doordat er geen gebruik van het onveilige MSIE meer wordt gemaakt voor het tonen van berichten die in HTML opgesteld zijn. NoHTML zet HTML berichten om in onschadelijke, leesbare tekst. In het verleden hebben virussen en wormen voor hun verspreiding gebruik gemaakt van gaten in de HTML weergave in Outlook. De plugin helpt niet om problemen bij de 'preview' mogelijkheid te voorkomen, en Russ Cooper van de Windows beveiligingssite NTBugtraq raadt dan ook aan de preview mogelijkheid in Outlook uit te schakelen. NoHTML werkt alleen in Outlook 2000 en Outlook 2002, gebruikers van Outlook 98 of Outlook Express zijn misschien beter af met een alternatief emailprogramma als The Bat of Eudora.

Reacties (2)
06-12-2001, 16:06 door Anoniem
Ik vraag me af in hoeverre mensen deze NoHTML functie aan gaan zetten, want zijn de meeste slachtoffers van virussen e.d. niet gewone huis-tuin en keukengebruikers?
Die zijn heus niet op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen zoals deze en zullen zeker niet hun eigen initiatief nemen om die te gaan installeren, helemaal al niet al zijn ze nooit slachtoffer geweest.

Gelukkig werk ik al een tijdje met Netscape Mail (ja, er zijn nog users van Netscape :D)
06-12-2001, 17:50 door Anoniem
Als je er vanuit gaat dat iedereen OutBreak! 2000 gebruikt, dan is deze wereld met die plugin (waarom heeft M$ 'm niet 'bedacht' ?) een stukje beter af..

Maar iedereen die een website heeft met een beetje bezoekers, ziet net zoals ik nog voor minstens 70% unpatched Exploders en OutBreak!'s voorbijkomen.

Dus ik vrees dat je gelijk hebt: er is 'een patch', maar geen hond zal 'm gebruiken..

Peaz..


* Ph34r my 3v1l not3p4d t3kniqu3 ! *

<offtopic>de ultieme windows-patch, absoluut veilig systeem! Open system.ini en vervang [shell=Explorer.exe] door[;shell=Explorer.exe], succes verzekerd :-)
</offtopic>
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.