image

Besmette CD's naar banken gestuurd

donderdag 27 augustus 2009, 09:52 door Redactie, 5 reacties

Nog onbekenden hebben besmette CD's naar verschillende Amerikaanse banken gestuurd, waarmee het mogelijk is om toegang tot de banksystemen te krijgen. De schijfjes waren voorzien van een brief van de National Credit Union Administration (NCUA). Daarin wordt de banken voor fraude gewaarschuwd en geadviseerd het meegestuurde materiaal te bekijken. Volgens de echte NCUA kan dit leiden tot een mogelijke aanval op het computersysteem of andere nadelige gevolgen hebben. Banken krijgen dan ook het advies de CD's niet te openen en contact op te nemen als men het pakketje ontvangt.

Het versturen van legitiem lijkende media om bedrijven te infiltreren is niet nieuw. In 2007 werd al bekend dat criminelen USB-sticks verspreiden om toegang tot bedrijfsnetwerken te krijgen.

Reacties (5)
27-08-2009, 10:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-08-2009, 10:35 door Anoniem
als die banken echt zo stom zijn, zijn ze het waard om om te vallen.
27-08-2009, 11:13 door Anoniem
"Nog onbekenden hebben besmette CD's naar verschillende Amerikaanse banken gestuurd, waarmee het mogelijk is om toegang tot de banksystemen te krijgen."

Lijkt mij erg knap, aangezien de meeste banken hun eigen informatiesystemen hebben, die je dan allemaal via een enkele toolkit moet zien te exploiten. Hoe is dit mogelijk, gebruiken de banken dezelfde leverancier voor bepaalde financiele pakketten waardoor al deze banken kwetsbaar zijn ?
27-08-2009, 11:43 door Anoniem
Door Anoniem: als die banken echt zo stom zijn, zijn ze het waard om om te vallen.
En daar heb jij het verlies van al je geld wel voor over? Over stomme reacties gesproken.
27-08-2009, 17:04 door cyberpunk
Niet te geloven... en dan te bedenken dat dit soort zaken in de toekomst alleen maar erger zal worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.