image

Ex-werknemer Yubico hangt vuile was buiten

donderdag 27 augustus 2009, 11:03 door Redactie, 7 reacties

Een naar eigen zeggen voormalig werknemer van Yubico heeft de vuile was over zijn ex-werkgever buiten gehangen. Yubico is voornamelijk bekend van de Yubikey, een USB security token die eindgebruikers voor tal van toepassingen kan authenticeren. Volgens de man, genaamd "edjenecai", was hij een van de eerste werknemers van het bedrijf. In zijn betoog beschuldigt hij Yubico van lakse beveiliging, misbruik van mensen en het verkondigen van leugens. "Het is een nachtmerrie die mij nog steeds volgt. Ik was ziek en had erg veel pijn na twee weken met bijna geen slaap voor Yubico te werken." Vervolgens ontving de werknemer een e-mail dat hij ontslagen was.

Naast de erbarmelijke werkcondities klaagt hij ook over de beveiliging. Managers zouden waarschuwingen over beveiligingsproblemen negeren die de hele Yubikey secret key database aan hackers zouden kunnen lekken. Ook zou men geen intrusion detection gebruiken en is er ook geen vulnerability scanner aanwezig. "En het wordt gehost in één van de minst veilige datacentra, bedoeld voor startende studenten", aldus de boze ex-werknemer, die het bericht op tal van Google pagina's plaatste. We hebben Yubico om een reactie gevraagd, maar die was op het moment van schrijven nog niet binnen.

Reacties (7)
27-08-2009, 12:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-08-2009, 12:04 door Anoniem
Apart stukje nieuws....
Dit kan net zo goed van een boze klant zijn gekomen, of iemand die met eenzelfde product wil starten (let op start-ups die binnen korte tijd met een vergelijkbaar ding aankomen), of yubico die in het nieuws wil komen (gratis reclame).
Het riekt mij teveel naar een hoax. Heeft iemand (bijvoorbeeld een journalist die weet door te vragen) al contact opgenomen met meneer/mevrouw "edjenecai" om meer achtergrondinfo naar boven te halen om zijn/haar beweringen mee te staven?
Ik hoop echt dat dit verhaal een staartje krijgt en de waarheid boven tafel komt.
27-08-2009, 12:16 door Anoniem
Klinkt als slappe moddergooierij.
27-08-2009, 13:21 door Anoniem
Klikt allemaal lekker vaag zonder bewijzen. Zal wel een concurrent zijn die probeert met modder te gooien...
27-08-2009, 13:38 door Anoniem
Door Peter V: Laat mij de e-mail eens zien waarin staat dat hij ontslagen was. Wil graag de zaak van twee kanten bekijken.

Iedereen die dat wil kan inlogen op het yubico forum, een account aanmaken en dan roepen wat hij maar wil. Ik zat er 'live' bij toen de posting verscheen en heb gelijk het account gecontroleerd. Dat was een dag eerder pas aangemaakt. Ik vindt het verder hoogst onaannemelijk dat een IT professional dit gedrag zou vertonen - eerder stap je naar de rechter, lijkt me. Maar ik sluit me dus helemaal aan bij Peter V - eerst de andere kant van de zaak ook kennen.

Een valide punt is wel of de infrastructuur bij Yubico wel voldoende goed bestand is tegen crack pogingen. Ik neem aan dat de mensen bij Yubico nu zeer alert zijn en maatregelen nemen. Wil je echt veilig zijn, kun je de key altijd nog herprogrammeren en/of je eigen authenticatieserver opzetten.
27-08-2009, 13:47 door spatieman
ik vraag mij zowiezo af of Email een geldig middel is om iemand te ontslaan.
want immer, alles is te vervalsen.
27-08-2009, 14:06 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vindt het verder hoogst onaannemelijk dat een IT professional dit gedrag zou vertonen - eerder stap je naar de rechter, lijkt me. .
Ik kan je helaas uit ervaring vertellen dat er IT professionals zijn die er allerhande bijzonder laakbaar gedrag op na houden.

Voorbeelden die ik tegen gekomen ben zijn onder meer het zich oneigenlijk toegang verschaffen tot gevoelige gegevens, zoals salarisgegevens van het hele bedrijf, het privéadres van die leuke nieuwe secretaresse of andere dingen (meelezen met de mail van de directeur).

Maar ook de arrogantie van professionals dat de systemen hun systemen zijn waar gebruikers bij hun gratie gebruik van mogen maken, mensen die omdat ze niet zo goed met computers om kunnen gaan geen support krijgen, dat soort grappen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.