image

"De zeven zonden van Windows 7"

donderdag 27 augustus 2009, 11:42 door Redactie, 28 reacties

De Free Software Foundation (FSF) heeft een brief naar 499 van de Fortune 500 bedrijven gestuurd waarin het de "zeven zonden van Windows 7" beschrijft, maar volgens critici slaat men de plank volledig mis. De FSF waarschuwt dat Microsoft het onderwijs vergiftigt, omdat kinderen alleen maar leren om met Microsoft software om te gaan. Ook zou de softwaregigant grote sommen geld aan lobbyisten en marketing uitgeven om ambtenaren te corrumperen. "Onderwijs dat de kracht van computers gebruikt moet over vrijheid gaan en niet als middel voor een onderneming dienen om z'n monopolie op te leggen."

Verder zou de softwaregigant via Windows Genuine Advantage de privacy van gebruikers schenden. Ook gedraagt Microsoft zich als een monopolist door te verplichten dat elke computer van Windows is voorzien. Door oudere versies niet meer te ondersteunen dwingt men gebruikers naar nieuwere versies te upgraden. Die vanwege de "opgeblazen" hardware eisen vaak een nieuwe computer moeten aanschaffen, ook al werkt de oude nog prima.

De vijfde zonde is het misbruiken van standaarden, zoals het blokkeren van de standaardisatie van documentformaten. Als zesde punt noemt de FSF het verplichten van Digital Restrictions Management (DRM). Microsoft zou met grote mediagiganten samenwerken om beperkingen met het kopiëren en afspelen van media in het besturingssysteem in te bouwen. Als laatste komt het veiligheidsaspect aan bod. "Windows heeft een lange geschiedenis van beveiligingslekken, waardoor virussen zich konden verspreiden en aanvallers de computers van anderen konden overnemen om spam mee te versturen." De oorzaak zou liggen in het feit dat de software geheim is. "Alle gebruikers zijn van Microsoft afhankelijk om deze problemen op te lossen, maar Microsoft kijkt naar de eigen belangen, niet die van de gebruikers."

Linux
Vervolgens maakt de FSF reclame voor GNU/Linux, die hetzelfde zouden kunnen doen als Windows, maar daarbij gebruikers aanmoedigen om de software te bestuderen, aan te passen en te delen. "Dit maakt het gebruik van een gratis besturingssysteem de beste manier voor een gebruiker om Microsoft te ontsnappen en te voorkomen dat men slachtoffer van deze zeven zonden wordt."

Beveiligingsexpert Robert Graham is het met veel van de punten niet eens. Wat betreft onderwijs lobbyen zowel Microsoft als opensource partijen en zijn beide partijen niet eerlijk over de voordelen en kosten. In tegenstelling tot opensource luistert Microsoft wel naar kinderen die Windows gebruiken. Iets wat bij de "One Laptop Per Child" helemaal niet het geval was. Graham erkent vervolgens de privacyproblemen van Windows Genuine Advantage, maar in dit geval zou de schending klein zijn.

Wat volgens hem absoluut niet waar is, is dat elke computer van Windows wordt voorzien. "Er worden meer computer met Linux geleverd dan met Windows." De softwaregigant zou alleen de desktopmarkt beheersen. Ook zou de FSF de spijker misslaan met de opmerking dat Redmond software niet lang ondersteunt. Zo ondersteunt het nog steeds Windows NT, zolang je ervoor betaalt. Het misbruik van standaarden is volgens Graham ook niet waar. "Ik weet hoe dit werkt. standaarden worden gedreven door mensen met een beperkte blik op een ideale implementatie, maar die nauwelijks met de praktijk ervaring hebben." Op het gebied van Digital Restrictions Management is de ontstemde beveiligingsexpert het wel gedeeltelijk met de FSF eens. "Ik ben van mening dat als je iets koopt, het jouw rechten moet ondersteunen in plaats van andersom."

Orwelliaans
Dat Windows 7 de veiligheid van gebruikers bedreigt noemt Graham een keiharde leugen. "Een virus is iets dat zich via desktops verspreidt. Aangezien Linux bijna geen desktops heeft, heeft het ook bijna geen virussen. Het ontbreken van Linux virussen betekent niet dat Linux beter is, het betekent dat aanvallers voor het grootste doelwit gaan." Microsoft zou daarnaast leider op het gebied van beveiliging zijn, zowel qua code als features in het besturingssysteem. "Het is Linux en de opensource-gemeenschap die achterlopen op Windows security, niet andersom." Graham noemt de FSF een Orwelliaanse organisatie, gebaseerd op de slogan van 1984 dat vrijheid slavernij is. "Hoewel ze het tegenovergestelde van Microsoft zijn, maakt dat ze niet minder zondig."

Reacties (28)
27-08-2009, 12:34 door SirDice
Ik ben het helemaal met meneer Graham eens.
27-08-2009, 12:48 door Anoniem
"Een virus is iets dat zich via desktops verspreidt.
Dus ehh, mr. Graham, er bestaat geen malware die zich op servers richt of zich via servers verspreid? En malware voor (Windows-)desktops werkt nooit op (Windows-)servers?

Aangezien Linux bijna geen desktops heeft, heeft het ook bijna geen virussen.
Negen tot tien procent van alle desktops draait Apple. Apple heeft net zoveel virussen als linux, dat ongeveer 1% van de desktops bedient. Mr. Graham gelooft blijkbaar, net als vele antivirus-producenten, dat de hoeveelheid malware alleen bepaald wordt door de hoeveelheid gebruikers.
Wanneer 500.000.000 gebruikers nu over zouden stappen van Windows 95 naar Windows 7, dan wordt Windows 7 opeens net zo vatbaar voor malware als Windows 95, want het gaat om de aantallen. De beveiliging die Microsoft heeft aangebracht doet niet ter zake dus.

Het ontbreken van Linux virussen betekent niet dat Linux beter is, het betekent dat aanvallers voor het grootste doelwit gaan."
Aanvallers gaan niet altijd voor het grootste doelwit. Alleen al de Witty-worm uit 2004 en een aantal malafide extensies voor Mozilla dat, zeker in 2004, veel minder marktaandeel heeft dan IE, bewijzen dit.

Microsoft zou daarnaast leider op het gebied van beveiliging zijn, zowel qua code als features in het besturingssysteem.
Was Microsoft niet dat bedrijf dat gebruikers standaard als Administrator zonder wachtwoord liet werken? Dat in 1996 ActiveX ontwikkelde met een zielig beveiligingsmodel, terwijl Java al sinds 1991 bestaat? Hoevaak wordt Java gebruikt en op welke platformen, en hoeveel malware bestaat er voor Java en hoeveel voor ActiveX? En mr. Graham, wat zegt dat over aantallen en grootste doelgroepen?
Was het niet juist de (server-)software van Microsoft die volledig van RPC aan elkaar hangt terwijl dat geplaagd wordt door beveiligingsproblemen? Een reden waarom men in de IX-wereld liever zo min mogelijk RPC gebruikt.

"Het is Linux en de opensource-gemeenschap die achterlopen op Windows security, niet andersom.
Dus de modulaire opzet die patchen (en dus beveiligen) zoveel makkelijker maakt, loopt achter op de software van Microsoft, waarbij patchen nog altijd een drama is? Ook het bijna dagelijks uitkomen van patches is dus minder veilig dan een keer per maand?
En scheiding van rechten is in Windows dus beter geregeld dan in linux of b.v. een BSD?
Hoeveel remote exploits zaten er de laatste 10 jaar in de code van OpenBSD en hoeveel in Windows?

Ach wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
27-08-2009, 12:51 door Anoniem
"Beveiligingsexpert Robert Graham", houd je dan bezig met beveiliging.

Wat betreft onderwijs lobbyen zowel Microsoft als opensource partijen en zijn beide partijen niet eerlijk over de voordelen en kosten.
Iemand die kiest voor OpenSource doet dit met een reden. Vaak is het de openheid waar "ik" voor kies, OpenSource is niet oneerlijk is over zijn sources. Want source is source. De TCO is lager, beheerskosten gemiddeld gelijk.

Als extratje doneer ik (en/of mijn werkgever) wel wat geld aan bepaalde OSS projecten.

In tegenstelling tot opensource luistert Microsoft wel naar kinderen die Windows gebruiken. Iets wat bij de "One Laptop Per Child" helemaal niet het geval was.
Oh wacht, Microsoft doen ook voor de OLPC Windows leveren, goh daar komen we weer op het stukje lobby in scholen (kinderen hersenspoelen met Windows, zelfs in 3e wereldlanden).

Wat volgens hem absoluut niet waar is, is dat elke computer van Windows wordt voorzien. "Er worden meer computer met Linux geleverd dan met Windows." De softwaregigant zou alleen de desktopmarkt beheersen.
Hij gaat er vanuit (zie zijn blog) dat het SFS het over "alle" devices heeft welke Microsoft spul draaien, maar dat is niet het geval. Hij haalt zelf routers en andere embedded oplossingen aan, waar linux op zou draaien. Daar kan echter geen (of zelden) Windows op draaien, dus de SFS moet het wel over de "desktop market only" hebben als ze zeggen dat (bijna) alle computers standaard met Windows uitgeleverd worden.

Waarom reageert hij dan op de totale market?

Als hij goed zou kijken naar wat de SFS zegt, dan had hij een reactie gegeven over de desktopmarkt Windows vs Linux. En niet appels met peren vergeleken.

KingOfDos
27-08-2009, 13:04 door Skizmo
Er worden meer computer met Linux geleverd dan met Windows." De softwaregigant zou alleen de desktopmarkt beheersen.
Ja.. het gaat hier ook over desktop computers. Windows 7 is grotendeels bedoeld voor desktop computers. In dat geval wordt Windows dus VEEL MEER dan Linux geleverd.

"Een virus is iets dat zich via desktops verspreidt. Aangezien Linux bijna geen desktops heeft, heeft het ook bijna geen virussen. Het ontbreken van Linux virussen betekent niet dat Linux beter is, het betekent dat aanvallers voor het grootste doelwit gaan."
Wat een gelul. Linux is open source.. zodra er een lek actief gebruikt wordt springen er gelijk tientallen programmeurs op om het lek te dichten.

Het misbruik van standaarden is volgens Graham ook niet waar. "Ik weet hoe dit werkt. standaarden worden gedreven door mensen met een beperkte blik op een ideale implementatie, maar die nauwelijks met de praktijk ervaring hebben."
Ik neem aan dat hij de mensen van Microsoft zelf bedoeld, want bij het ooxml debakel zijn toch echt mensen omgekocht om het er doorheen te drukken.
27-08-2009, 13:28 door Anoniem
Van de windows7sins website:

If you donate $25 dollars, we'll send 50 more letters, donate $100 we'll send 200 letters and so on.

So much for het woordje Free in Free Software Foundation :|
27-08-2009, 13:48 door Anoniem
De Free Software Foundation gelooft ook nog in Sinterklaas, denkt dat de Aarde het middelpunt van ons zonnestelsel is en hebben gisteren nog het monster van Loch Ness gezien. Klok, klepel.
27-08-2009, 14:42 door rob
was te verwachten dat deze flamebait op security.nl zou verschijnen
27-08-2009, 14:49 door Anoniem
De Free Software Foundation gelooft ook nog in Sinterklaas
Ik ook. So what? Dat hij niet leeft op dit moment, zegt niets over het feit dat hij wel bestaan heeft, en dus hoef/mag geloven in (delen) van zijn filosofie (like 1000 jaar oud? ofzo?).
denkt dat de Aarde het middelpunt van ons zonnestelsel is
Dat ligt er geheel vanaf welk standpund je zoiets wil bekijken. Relatief gezien zijn we ook het middelpunt, al draaien we om de zon heen.
en hebben gisteren nog het monster van Loch Ness gezien. Klok, klepel.
Jij niet dan?
27-08-2009, 14:55 door Anoniem
Door rob: was te verwachten dat deze flamebait op security.nl zou verschijnen
Juist, dat was mijn eerste gedachte ook. Het begint hier behoorlijk belachelijk te worden.
27-08-2009, 15:06 door colani
Het zijn toch echt hoofdzakelijk de gebruikers die de veiligheid van de desktops om zeep helpen, als ik een pc herinstalleer voor een gebruiker krijgt deze van mij gebruikersrechten, en een ander account voor beheer, met een stevig wachtwoord. Moet je ze eens horen als ze hem weer in gebruik nemen, de meeste snappen dan wel als je uitlegt waarom dit is en dat ze de herinstallatie met bijbehorende rekening konden voorkomen als ze op deze manier hadden gewerkt, maar het merendeel gaat toch terug naar werken als beheerder, want dat is makkelijker.
Ander voorbeeld: Er komen wel eens mensen over de vloer die me dan vragen mag ik even op jou pc mijn mail checken of op internet, mijn antwoord is steevast NEE. (niemand werkt op mijn systeem)
Er zijn er ook die er al vanuit gaan dat het mag en vragen wat is jou wachtwoord! :-( Zo gaan mensen met beveiliging om, ze geven dus ook aan iedereen hun wachtwoord als daarom gevraagd wordt.
Conclusie: Het zwakste punt van de beveiliging zit meestal aan de muis en toetsenbord.

Ik heb als test eens een klein fun-scriptje op mijn webserver gezet, deze link naar een aantal mensen gestuurd per email, en later de logs eens nagekeken, na een paar weken komen vanuit de hele wereld de hits op dit soort zaken, de mensen weten niet wat er onder water gebeurt, het is leuk dus stuur maar door, duizenden hits per dag was het gevolg.
27-08-2009, 15:28 door Anoniem
Vrijwel elke Windows basher gaat voorbij aan het feit dat het gros van de virussen voor het win32 platform gebruikers interactie vereist. Is Linux onveilig omdat ssh password bruteforce wormen zo'n success hebben? Ik denk dat die verantwoordelijkheid bij de gebruiker ligt.

Ook snap ik de vergelijking Linux tegen Windows niet; gezien Windows een compleet platform is en Linux slechts een kernel. Een bug in internet explorer wordt gezien als een 'bug in windows'. Zijn bugs in opensource software dat op Linux draait meteen bugs in Linux? Is een bug in Sendmail een bug in "linux" ? En als software nou op beide platformen kan draaien?

Een mooi voorbeeld hiervan is de quote van Anoniem op 12:48:


En scheiding van rechten is in Windows dus beter geregeld dan in linux of b.v. een BSD?
Hoeveel remote exploits zaten er de laatste 10 jaar in de code van OpenBSD en hoeveel in Windows?

De laatste remote bugs voor Windows waren voornamelijk bugs in RPC methods. (bijvoorbeeld lsass, dcom, srvsvc, etc.) Wat is het open-source alternatief voor dat? Samba... Wat nou niet bepaald het boegbeeld is van veilige code, gezien het security verleden van Samba en de nog altijd aanwezige exploitbare bugs :-) Maar waarschijnlijk rekent Anoniem bugs in Samba niet bij bugs in 'OpenBSD' want het zijn immers bugs in Samba. Je vergelijkt dus een kernel tegen een kernel + userland applicaties.

De OpenBSD kernel had overigens een jaar terug een remote exploitable kernel bug (icmp v6) waarbij een remote attacker code execution in ring 0 kon krijgen. Erger krijg je bijna niet; zo zaligmakend is OpenBSD dus ook niet :)

Qua kernel security gaat het laatste tijd niet zo goed met linux; (udp_sendmsg, sock_sendpage, /dev/net/tun, SCTP remote memory corruption/ etc.)
27-08-2009, 15:30 door Anoniem
Door Anoniem: Van de windows7sins website:

If you donate $25 dollars, we'll send 50 more letters, donate $100 we'll send 200 letters and so on.

So much for het woordje Free in Free Software Foundation :|

Dat slaat ook niet op gratis, maar op vrijheid, je kan hier lezen wat ze ermee bedoelen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_software

De dubbele betekenis van "free" in het Engels maakt het woord een ongelukkige keuze.

Door Anoniem: De Free Software Foundation gelooft ook nog in Sinterklaas, denkt dat de Aarde het middelpunt van ons zonnestelsel is en hebben gisteren nog het monster van Loch Ness gezien. Klok, klepel.

Je moet ze nageven dat de GPL een bijzonder succesvolle licentie is, die uitstekend uitpakt voor bedrijven die van Open Source leven (voor hun is het namelijk zeer interessant dat concurrenten de code niet in closed source producten kunnen verwerken). Als je kijkt hoe versie 3 van de GPL tot stand is gekomen, in een open proces met input van belanghebbenden van over de hele wereld, intensief begeleid door juridische zwaargewichten, dan kan denk ik dat die veel steviger met hun voeten in de realiteit staan dan jij met je slecht onderbouwde opmerking beweert. Klok, klepel, spiegel.

Ik vind de activistenmentaliteit van Richard Stallman en de FSF, die ook van de besproken brief afstraalt, overigens knap vermoeiend. Maar welbeschouwd zijn topmensen van grote ondernemingen net zo goed activisten, en wel voor het belang van hun onderneming. Uit de MS-top zijn door de jaren heen zat uitspraken gekomen dat Linux een kanker zou zijn, anti-Amerikaans etc. Ook dat is activisme, net zo wereldvreemd en net zo vermoeiend. Vreemd genoeg vinden veel mensen activisme voor een egoïstisch doel als het belang van een enkele onderneming veel acceptabeler dan activisme voor een ideaal dat breder is. En vergis je niet, zelfs als Richard Stallman persoonlijk een hoop wint bij zijn bekendheid, de idealen van de FSF zijn expliciet gericht op het algemeen belang en niet alleen dat van het clubje zelf. En gezien de belangrijke rol die GNU en de GPL spelen in het softwarelandschap zijn ze succesvol. Ik denk echt dat het met de naïviteit reuze meevalt.

Door Skizmo:
Het misbruik van standaarden is volgens Graham ook niet waar. "Ik weet hoe dit werkt. standaarden worden gedreven door mensen met een beperkte blik op een ideale implementatie, maar die nauwelijks met de praktijk ervaring hebben."
Ik neem aan dat hij de mensen van Microsoft zelf bedoeld, want bij het ooxml debakel zijn toch echt mensen omgekocht om het er doorheen te drukken.

Misschien is dat omkopen en doordrukken juist wel de praktijkervaring die verder gaat dan het kijken naar een ideale implementatie, als ik me even een cynische interpretatie veroorloof. Doe mij dan toch de idealisten maar ;-)
27-08-2009, 15:37 door colani
Door Anoniem: Van de windows7sins website:

If you donate $25 dollars, we'll send 50 more letters, donate $100 we'll send 200 letters and so on.

So much for het woordje Free in Free Software Foundation :|

Ben echt benieuwd waneer MS een stokje voor deze domeinnaam steekt.
27-08-2009, 16:00 door Ilja. _V V
Het is NU nog mogelijk om DOS-6.2, DOS-6.22, Windows 95, 98, ME, NT & 2000 te updaten. Je moet alleen weten HOE!
Vanaf een geupdate 2000 is het alleen mogelijk om zonder wachtwoord op de console aan te melden.
Linux & andere OS dan Windows verspreiden ook malware, dat het daar (nog) niet gevoelig is doet daar niets aan af.
27-08-2009, 18:02 door Marti van Lin
Door SirDice: Ik ben het helemaal met meneer Graham eens.
Tja, dat kon niet missen :-)
27-08-2009, 18:13 door Marti van Lin
Het is NU nog mogelijk om DOS-6.2, DOS-6.22, Windows 95, 98, ME, NT & 2000 te updaten. Je moet alleen weten HOE!
Beschrijf s.v.p. hoe ik een Windows 98SE systeem kan updaten, ik heb dit namelijk nog als dualboot met Debian 5 op een zwaar antieke Cyrix MII (300 Mhz en 64 MiB EDO-RAM) draaien.

Bij voorbaat, hartelijk dank voor de update instructies!
27-08-2009, 19:35 door colani
Bij voorbaat, hartelijk dank voor de update instructies!

Ben bang dat je ff moet wachten op dit antwoord :D
27-08-2009, 20:36 door Anoniem
" 499 van de Fortune 500"...

lalala wie schiet er nog over :p
27-08-2009, 21:05 door Anoniem
Door Marti van Lin:
Het is NU nog mogelijk om DOS-6.2, DOS-6.22, Windows 95, 98, ME, NT & 2000 te updaten. Je moet alleen weten HOE!
Beschrijf s.v.p. hoe ik een Windows 98SE systeem kan updaten, ik heb dit namelijk nog als dualboot met Debian 5 op een zwaar antieke Cyrix MII (300 Mhz en 64 MiB EDO-RAM) draaien.

Bij voorbaat, hartelijk dank voor de update instructies!

Unofficial Windows 98 SE Service Pack 2.1a
http://www.softpedia.com/get/System/OS-Enhancements/Unofficial-Windows-SE-Service-Pack.shtml
Nog beter, installeer Windows 2000, de systeem vereisten zijn voldoende:
Microsoft suggested system requirements: 133 MHz or higher Pentium-compatible CPU. ; 64 megabytes (MB) of RAM recommended minimum; more memory generally improves responsiveness. ; 2GB hard disk with a minimum of 650MB of free space.
27-08-2009, 23:49 door Ilja. _V V
Jaja!.. Hond uitlaten, boodschappen doen & even eten!!!... :-)

Ok, komt ie, even uit het hoofd:
Handmatig:
1: IE6 SP1 ophalen & installeren (zelf taal kiezen, link=NL):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=1E1550Cb-5E5D-48F5-B02B-20B602228DE6
Automatisch:
2: Start, Windows Update, Zoeken naar Updates, Updates selecteren & installeren.
Herstarten, herhalen totdat alles er in zit.
Klaar.

Idem voor ME, voor Windows 2000 of minimaal SP4 ophalen & (of SP3) installeren:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=dc27b8c6-2a5a-4399-ad3d-4a97a25f41d9
Vanaf dan update het ook auto v6...


Ik heb er zelf een 98 gemaakt in Virtual PC met Office 97, ook helemaal updated. Hardstikke lol.

Ohja: Dit typen... ;-)
27-08-2009, 23:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-08-2009, 01:20 door Anoniem
Door Anoniem: Ook snap ik de vergelijking Linux tegen Windows niet; gezien Windows een compleet platform is en Linux slechts een kernel.

En een andere veelgehoorde kritiek is dat Windows wordt vergeleken met complete Linux-distributies, wat al net zo'n scheve vergelijking is, omdat daar eindeloos veel applicaties inzitten die niet bij Windows zijn inbegrepen, maar dan zijn juist de Linux-bashers aan het woord. Kennelijk is het moeilijk om eerlijke vergelijkingen te maken als je een agenda hebt.
28-08-2009, 08:33 door Anoniem
Als je als stichting dit soort acties onderneemt geef je alleen maar toe dat je je bedreigd voelt in je bestaan..
Linux zal zich niet zo snel als "standaard" vestigen op de zakelijke desktop, bedrijven gaan niet zo snel voor "gratis" maar voor zekerheid. En om het gevoel van zekerheid te kweken heb je marketing nodig en dat zit er gewoon niet in als het gaat om Linux op de desktop.. Waarom kopen mensen bij de AH en minder bij de Aldi? geef meer geld uit voor hetzelfde of minder..
En dat geeft natuurlijk allemaal niet want je bent goed in waar je goed in bent. Je moet de middelen gebruiken passend bij het doel, php sitejes hosten, mail servers, basis voor bv Oracle database servers.. whatever..

Bedrijven kopen ook Websense als security product terwijl het op een oude Linux kernel moet draaien of op een oudere versie van Windows, terwijl er genoeg open source alternatieven zijn.

Het gaat er niet om wat het kost het gaat erom hoe het verkocht wordt.
En of *nix nou veiliger is dan Windows? Geen idee, ik denk dat het voor 90% aan de gebruiker ligt. Als je op je linux doosje Firefox 2.x omdat je je porno knop niet kwijt wilt ben je minder veilig als dat je op Vista je IE 7 start..
28-08-2009, 09:11 door SirDice
Door Duckman: Netbook leuke lichte laptops met een lichte linux distro. Helaas niet meer te krijgen omdat MS weer met zijn dikke kont tussen is gaan zitten.
Errr... Nee, er staat Windows op die dingen omdat klanten dat wilde. Het 'gepupel' wil niet aan Linux, die snappen het niet, het is te anders en draait hun programma's niet. Aangezien zo'n netbook fabrikant spullen wil verkopen hebben ze er Windows op gezet.
28-08-2009, 09:16 door Anoniem
Ik ben zeker niet tegen Linux en ook niet tegen Windows. Wel moeten we eerlijk durven zijn. Volgens mij is één van de redenen waarom er minder problemen zijn met Linux (virussen enz...), omdat de mensen die het gebruiken ook meer verstand hebben van de technische kant van computers en niet zo maar op elke link, mail enz klikken.
28-08-2009, 10:30 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-08-2009, 12:06 door colani
Door Ilja. _\\//: Jaja!.. Hond uitlaten, boodschappen doen & even eten!!!... :-)

Ok, komt ie, even uit het hoofd:
Handmatig:
1: IE6 SP1 ophalen & installeren (zelf taal kiezen, link=NL):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=1E1550Cb-5E5D-48F5-B02B-20B602228DE6
Automatisch:
2: Start, Windows Update, Zoeken naar Updates, Updates selecteren & installeren.
Herstarten, herhalen totdat alles er in zit.
Klaar.

Idem voor ME, voor Windows 2000 of minimaal SP4 ophalen & (of SP3) installeren:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=dc27b8c6-2a5a-4399-ad3d-4a97a25f41d9
Vanaf dan update het ook auto v6...


Ik heb er zelf een 98 gemaakt in Virtual PC met Office 97, ook helemaal updated. Hardstikke lol.

Ohja: Dit typen... ;-)

Dus door IE6 te installeren is een heel systeem veilig en up to date?
En je was DOS6.2 vergeten.....
28-08-2009, 12:45 door Ilja. _V V
Door colani: Dus door IE6 te installeren is een heel systeem veilig en up to date?
En je was DOS6.2 vergeten.....

Nee: door IE6 SP1 te installeren, werkt de Windows Update weer waarme je de rest kan ophalen, ik dacht en stuk of 33.

DOS-6.2 & 6.22: Even zoeken bij MS, standaard krijg je het op 3 1.44 MB installatie-floppy's, daar komen er dan 2 floppy's bij, in het Engels.

ZO. Koffie...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.