image

Bedrijven verliezen meer gegevens dan overheid

maandag 7 september 2009, 12:18 door Redactie, 6 reacties

De overheid wordt vaak verweten slordig met gegevens om te gaan, maar uit cijfers van de Data Loss Database blijkt dat bedrijven de grootste boosdoeners zijn. Van de 316 gemelde incidenten in de Verenigde Staten dit jaar, waren ondernemingen er voor 147 verantwoordelijk. De overheid is met 75 incidenten tweede, gevolgd door onderwijsinstellingen (54) en gezondheidszorg (45). In totaal ging het om ruim 138 miljoen records. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk veel hoger, aangezien bij veel incidenten onbekend is hoeveel gegevens zijn uitgelekt of gevaar liepen.

De grootste incidenten dit jaar waren de creditcardroof bij Heartland Payment Systems (130 miljoen records), een manager van Mitsubishi die de gegevens van zo'n 1,5 miljoen klanten meenam en een ambtenaar van het Ministerie van Sociale Zaken van de Amerikaanse staat Oklahoma die een laptop met de gegevens van meer dan 1 miljoen mensen kwijtraakte.

Reacties (6)
07-09-2009, 12:26 door ej__
Is het nu een competitie geworden wie de meeste gegevens verliest? Wat een kolder.

EJ
07-09-2009, 12:57 door Anoniem
Statistieken en andere leugens ?

Moet je voor de grap in kranten alleen al het aantal gemelde incidenten met door de Britse overheid verloren gegevens tellen...
De vraag is dan of bovenstaande bewering stand houdt.
Hoe dan ook is een uitspraak over wie de meeste gegevens verliest niet betrouwbaar om de eenvoudige redenen dat niet alle incidenten bekend zijn en er geen standaard bestaat om dit soort kwesties te vergelijken.
07-09-2009, 13:07 door Anoniem
"Van de 316 gemelde incidenten in de Verenigde Staten dit jaar, waren ondernemingen er voor 147 verantwoordelijk. De overheid is met 75 incidenten tweede, gevolgd door onderwijsinstellingen (54) en gezondheidszorg (45)."

Dit vind ik net zo'n discussie als software bedrijven die roepen dat ze 'de minste vulnerabilities' hebben, zonder zich druk te maken over de vraag wat de impact is van de invididuele vulnerabilities. Immers wordt er naar de inhoud van de incidenten niet gekeken.

Is een incident waarbij de gegevens van 500 klanten op straat komen te liggen even zwaarwegend als een incident waarbij gegevens van 20.000.000 klanten op straat komen te liggen ? Maakt het misschien ook nog uit om wat voor gegevens het precies gaat ?

De kop van het artikel is ook misleidend. De vergelijking heeft immers geen betrekking op de hoeveelheid gegevens, maar op het aantal (gemelde) incidenten. De titel had beter kunnen zijn 'bedrijven melden meer incidenten dan overheid' ?
07-09-2009, 13:20 door spatieman
schijnbaar willen ze de britten voorbij streven.
want in de us of a, willen ze met alles nr 1 zijn.
lijkt me.
07-09-2009, 13:27 door Anoniem
"Bedrijven verliezen meer gegevens dan overheid"

Moet het niet zijn "Bedrijven melden meer incidenten aan m.b.t. gegevensverlies dan overheid". Immers zegt het niets over het totaal aantal incidenten, en ook niet over het aantal verloren gegevens. Immers zullen vele incidenten niet worden opgespoord en/of niet worden gemeld.
07-09-2009, 13:28 door Anoniem
Het verliezen van gegevens is vooral mensenwerk. Hoeveel mensen werken er bij bedrijven? Hoeveel bij die overheid, hoeveel bij de zorg en hoeveel bij het onderwijs?

Pas met die gegevens erbij zijn de bovenstaande cijfers zinvol.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.