image

Apple patcht 14 gaten in iPhone en QuickTime

donderdag 10 september 2009, 10:17 door Redactie, 4 reacties

Nog geen week na de beveiligingsupdate voor Mac OS X, heeft Apple weer belangrijke patches uitgebracht, dit keer voor iPhone, iPod en QuickTime gebruikers. QuickTime 7.6.4 verhelpt vier lekken waardoor een aanvaller via een kwaadaardige video of afbeelding, willekeurige code kan uitvoeren. De in totaal vier kwetsbaarheden treffen zowel Mac OS X als Windows.

De tien lekken in de iPhone bevinden zich in CoreAudio, Exchange Support, MobileMail, Recovery Mode, Telephony, UIKit en Webkit. De gevolgen verschillen van het achterhalen van gebruikersnamen en wachtwoorden tot een denial of service en het uitvoeren van willekeurige code. Het laatste kan gebeuren door het openen van kwaadaardige websites en MP3 en AAC bestanden. Ook is er een lek verholpen waardoor verwijderde e-mailberichten nog steeds via de Spotlight search zichtbaar waren.

Updaten naar iPhone OS 3., iPhone OS 3.1.1 voor iPod touch en QuickTime 7.6.4 kan via de Software Update functie en Apple Downloads.

Reacties (4)
10-09-2009, 10:43 door Anoniem
Ik heb quicktime geupdate met het apple software update appje, en nu kan firefox geen quicktime materiaal meer afspelen, en dan zoekt ie naar de plugin die ie niet kan vinden en als je op handmatig klikt gaat ie gewoon naar de quicktime site van apple :S
10-09-2009, 13:07 door Anoniem
Ook is er een lek verholpen waardoor verwijderde e-mailberichten nog steeds via de Spotlight search zichtbaar waren.

Met andere woorden: Apple verwijderd niets, maar markeerd het als verwijderd!! BigBrother is watching you....

TheYOSH
10-09-2009, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb quicktime geupdate met het apple software update appje, en nu kan firefox geen quicktime materiaal meer afspelen, en dan zoekt ie naar de plugin die ie niet kan vinden en als je op handmatig klikt gaat ie gewoon naar de quicktime site van apple :S

Laat maar, bij een andere PC met nieuwe versie FF ging het updaten wel goed, firefox stond net bij mij aan met een quicktime filmpje, firefox werd toen automatisch afgesloten(zonder te vragen :S) en ik nam toen aan dat ie dat deed om de plugin bij te werken, maar schijnbaar was dat toch niet helemaal gelukt. Ik heb gewoon de installer van apple gedownload en voor installatie herstellen gekozen, nu heeft FF de plugin van 7.6.4 :)
10-09-2009, 16:46 door Anoniem
Door Anoniem: Met andere woorden: Apple verwijderd niets, maar markeerd het als verwijderd!! BigBrother is watching you....

Dat is gebruikelijk. De meeste mailprogramma's markeren verwijderde mailtjes alleen. Die kunnen dan later in 1 keer verwijderd worden. Dat verbeterd de performance. En je kunt een undelete doen. De meeste programmas hebben een "pack" funtie o.i.d. Dan is de mail (normaal) echt weg.

Het wordt lastiger (voor je quota) als ook bij het verplaatsen van een bericht van de ene folder naar de andere hij in de ene alleen gemarkeerd wordt. Dat kost je dan enige tijd de dubbele opslag voor dat mailtje.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.