image

Britse toezichtcamera's gaan aso's aanpakken

donderdag 24 september 2009, 15:13 door Redactie, 6 reacties

In Groot-Brittannië is een 33 miljoen euro kostend centrum geopend dat zich met de bestrijding van asociaal gedrag, cyberaanvallen, online en offline misdaad en het veiligstellen van gegevens gaat bezighouden. Volgens professor John McCanny, hoofdonderzoeker van het Centrum voor Secure Information Technologies (CSIT), helpt het centrum de internationale gemeenschap door cyber security op een gecoördineerde wijze aan te pakken. Daarbij gaat het zich ook richten om betere bescherming voor PC's te ontwikkelen en manieren om gegevens zowel thuis als op het werk te beveiligen.

Een ander onderdeel van aandacht is de verdere ontwikkeling van toezichtcamera's. Er zijn op dit moment vier miljoen camera's in Groot-Brittannië, maar weinig beelden worden in real-time bekeken. Het CSIT hoopt hardware en software te ontwikkelen om gegevens van toezichtcamera's direct te kunnen verwerken. Hiermee wil asociaal gedrag bestrijden en misdrijven die op straat plaatsvinden.

Reacties (6)
24-09-2009, 16:02 door Anoniem
Misschien is dit een goed middel om Hooligans aan te pakken.
Maar verder ook niet.
24-09-2009, 17:19 door Anoniem
aan de redactie: gaarne plaatsen


Dit is een industrie die zichzelf in stand houdt. Toch een vorm van vacatures waarvan ze in GB al zo weinig hebben
24-09-2009, 18:42 door Anoniem
http://www.security.nl/artikel/30793/1/Duizend_camera's_lossen_1_misdrijf_op.html

Mijn eerste gedachte is dat ze er extra geld tegenaan gooien in de hoop dat dat nog een legitimatie voor die dingen oplevert.
25-09-2009, 08:45 door Anoniem
"Hiermee wil asociaal gedrag bestrijden en misdrijven die op straat plaatsvinden."

Mijn probleem, wie bepaalt wat asociaal gedrag is. Ik weet het, iedereen zal voorbeelden hebben, maar uiteindelijk kan ook als asociaal gedrag worden aangemerkt, dat je te langzaam of op een vreemde manier ergens loopt. Dan zijn alle mensen met een handicap die dat veroorzaakt meteen in de problemen. Zoiets heb je ook bij "vreemde bewegingen" wat voor mensen met spastische bewegingen problemen oplevert. Dan heb ik liever dat ze meer mensen inzetten achter die camera's, mensen KUNNEN getraind worden om dat onderscheid te snappen, computers moeten geprogrammeerd worden. En problemen met niet foutloos programmeren kennen we allemaal.
26-09-2009, 18:04 door spatieman
lachertje zeker..
29-09-2009, 08:49 door Anoniem
Klinkt weer behoorlijk Orwellian's 1984!!

Je kan straks niet eens meer mens zijn..

Just smile when you're outside.. You may cry at home..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.