image

Tor, Ruby en Samba beste opensource software

vrijdag 25 september 2009, 15:21 door Redactie, 2 reacties

De kwaliteit en veiligheid van opensource software wordt steeds beter, waarbij Samba, Tor, OpenPAM en Ruby eruit springen, aldus onderzoek van Coverity. Het bedrijf analyseerde de afgelopen drie jaar 280 projecten en 11 miljard regels code. Dit jaar komt het tot de conclusie dat de integriteit, kwaliteit en veiligheid van opensource beter wordt. De "statische analyse defect dichtheid" nam sinds 2006 met 16% af. Zo werden 11.200 defecten verholpen en controleren nu meer dan 180 opensource projecten hun software op fouten. "Opensource ontwikkelaars zijn actief hun software aan het verbeteren."

Dat resulteerde in een 32% toename van het aantal met "Rung 1" gecertificeerde ten opzichte van vorig jaar. In totaal ging het om 144 programma's die hun project aan de scansite toevoegden. De hogere Rung 2 certificering, waarbij alle in Rung 1 gevonden fouten zijn opgelost, werd door 36 opensource projecten gehaald. In 2008 kregen 11 programma's deze certificering. Rung 3, de hoogste certificering waar alle in Rung 2 gevonden fouten tot het verleden behoren, werd toegekend aan Samba, Tor, OpenPAM en Ruby. Het zijn de eerste opensource programma's die deze certificering halen.

De meest voorkomende fouten die de scans van Coverity aantroffen waren NULL pointer, resource lekken en onbewust genegeerde expressies. De kwaliteit van opensource software is van groot belang, want volgens Gartner zal in 2012 80% van alle commerciele software elementen van opensource technologie bevatten.

Reacties (2)
28-09-2009, 13:03 door Anoniem
Handig als er niet bij staat over wat voor programma's het gaat. Ik zie me al een Tor of een Ruby installeren. Geen idee waar het voor is. Maar ja, er moet weer even reclame worden gemaakt voor openbron, dus kwek je maar wat, nietwaar?
13-01-2010, 10:54 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.