image

FBI database bevat gegevens 1,5 miljard mensen

vrijdag 25 september 2009, 14:48 door Redactie, 16 reacties

De FBI beheert een database met de gegevens van 1,5 miljard mensen, zowel uit Amerika als daarbuiten, zo blijkt uit geclassificeerde documenten. De database wordt bewaard in het National Security Branch Analysis Center (NSAC) van de FBI in de buurt van Washington. De informatie is afkomstig uit hotelboekingen, autoverhuur, winkelverkoop, reisgegevens, financiële formulieren van de Belastingdienst en casino's, dataleveranciers, terroristenlijsten, overzicht van actieve piloten, vervoerders van gevaarlijke stoffen, afgetapte telefoongesprekken en loggegevens van gesprekken die door gevangenen zijn gemaakt.

Oorspronkelijk voorgesteld als gereedschap om terroristen te vinden, wordt het data-mining systeem nu ingezet voor het opsporen van hackers en bestrijden van normale misdrijven. Daarbij gebruikt de FBI gegevens die uit de databases van private ondernemingen afkomstig zijn. Volgens Wired, dat de informatie via een WOB-verzoek wist te bemachtigen, brengt dit de Amerikaanse overheid een stap dichterbij een “Total Information Awareness” systeem, dat na 11 september al werd voorgesteld. Zo'n systeem kan alle gegevens uit verschillende databases correleren om zo automatisch terroristen en andere dreigingen te identificeren voordat die kunnen toeslaan.

Vals alarm
De FBI wil nu het aantal mensen die aan het systeem werken verviervoudigen. Volgens tegenstanders laten de nu gepubliceerde documenten zien dat de overheid zonder enige controle en in het geheim met het plan doorgaat. Daarnaast zou het systeem "false positives" kunnen veroorzaken, waardoor onschuldige mensen worden opgepakt of gemonitord. Hoe de FBI de databases heeft verkregen is onbekend. In sommige gevallen hebben bedrijven die vrijwillig overgedragen.

Reacties (16)
25-09-2009, 15:23 door Anoniem
Zoals verwacht natuurlijk... wie denkt dat dit soort datamining tegen te houden is (door middel van regelgeving) heeft geen aluminium hoedje op maar een aluminium bol in zijn hersenpan ;-)

Je ziet ook prachtig de glijdende schaal. Eerst terrorisme, en later voor het opsporen van verdachte van normale misdrijven. Dit past precies in het straatje van profilering en afwijkend gedrag waar de EU ook druk mee is. Is dat bv 1 of meerdere mp3's downloaden, of b.v. milde of zware kritiek op de overheid?! Ook klokkenluiders denken wel 2 keer na voordat ze mogelijke familie op het spel zetten.

De ontwikkelingen zijn nu zo ver dat ze zich tegen de burger keren. Voor zometeen eetsmakelijk.
25-09-2009, 16:08 door awesselius
De FBI beheert een database met de gegevens van 1,5 miljard mensen, zowel uit Amerika als daarbuiten, zo blijkt uit geclassificeerde documenten.

Aan de ene kant logisch dat Amerika momenteel geen 1,5 miljard mensen heeft en er dus mensen van buiten Amerika in het systeem staan. Echter wil ik wel eens weten hoeveel de bevolking verschuift over een bepaalde periode.

Gemiddeld leven er 16 miljoen mensen in Nederland. Maar er gaan elke dag 365 mensen dood in Nederland, dan is dat 133.255 mensen op een jaar. Er komen ook weer mensjes bij, zeg 505, dan zijn dat er 184.325 per jaar. Dus verschuift de 16 miljoen mensen over 10 jaar met zo'n +3 miljoen. Dat is grof een vijfde. Dan heb je nog emigranten die weggaan en immigranten die komen. Dat zijn heel wat mutaties op 16 miljoen mensen.

Als je dus begint met 16 miljoen mensen, dan heb je na 10 jaar al bijna 20 miljoen mensen in je systeem. Al dan niet overleden, maar toch in je systeem.

Het aantal mutaties dat de FBI dus per jaar bijhoudt is aanzienlijk. Fijne job als DBA heb je dan.

- Unomi -
25-09-2009, 16:42 door Preddie
nu is het alleen nog wachten tot dat er een dood iemand beschuldigt wordt van een terroristische aanslag en daar een opsporingsbevel voor uit geven :P
25-09-2009, 19:50 door Thasaidon
...brengt dit de Amerikaanse overheid een stap dichterbij een “Total Information Awareness” systeem,
klinkt als "Minority report". Straks word je al opgepakt voordat je ook maar denkt aan een "strafbaar feit". :)
26-09-2009, 01:08 door Anoniem
Vergis je niet dat de informatie al heel wat langer bij de overheden binnen komt dan alleen de afgelopen 10 jaar. Kijk niet vreemd op als ze zeer persoonlijke gegevens van je ouders hebben uit bijvoorbeeld verzekeringen, patiëntendata etc. We maken ons er nu druk om, maar er is zelden zo veel aandacht voor beveiliging van informatie geweest als in deze tijd. Het gebrek aan controle, achterloosheid bij opslag en toegang, het heeft diensten als de FBI en heel wat andere geïnteresseerde organisaties flink wat hulp gebracht bij het verzamelen van informatie.
26-09-2009, 10:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-09-2009, 11:03 door Anoniem
@Rookie

Verklaar je nader...

Je hoeft geen Einstein te zijn om te weten wat de kracht van databases zijn. Koppel ze aan een uniek Burger Service Nummer en voila.

...downplayen lukte nog een paar jaar geleden maar nu wijzen de signalen toch op andere doelen.
26-09-2009, 12:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
26-09-2009, 17:52 door spatieman
een ding niet vergeten.
onze overheid neuqd vuistdiep mee in de US overheid om niet in de problemen te komen.
alle zogenaamde beveilgings dingen, inc het burgertje pest door bekeurening uit de delen, is iets wat van de us overheid komt.
en hier pikken ze nog een graantje daar van mee.
26-09-2009, 19:09 door [Account Verwijderd]
He spatieman

haha, je hebt het heel goed verwoord, door dhr. Bak Ellende, liggen wij in onze stoel, een enorme BushLul, te bevredigen...
Maar inmiddels, hebben wij onze monden vol, en doorslikken zit er niet meer in
26-09-2009, 19:46 door _Peterr
Punt 1: De kans dat iemand die werkt een die database zijn eigen gegevens kan inzien is dus 1 op 4.
Punt 2: Hoe vindt je die ene zware terrorist tussen de 1.5 miljard onschuldigen
26-09-2009, 19:54 door awesselius
Door spatieman: een ding niet vergeten.
onze overheid neuqd vuistdiep mee in de US overheid om niet in de problemen te komen.
alle zogenaamde beveilgings dingen, inc het burgertje pest door bekeurening uit de delen, is iets wat van de us overheid komt.
en hier pikken ze nog een graantje daar van mee.

Ik weet wel degelijk dat dat zo is. Maar het merendeel van de Nederlandse bevolking heeft totaal geen sjoege van wat het Marshall plan inhield destijds. Zo oud ben ik niet, dus ik was er niet bij, maar als je je bewust bent van bijvoorbeeld hoe het nu in Irak gaat en Afghanistan, dan weet je dat ze dit spelletje dus al veel te lang spelen.

Het spelletje gaat zo:
- De powers that be (PTB), zorgen ervoor dat een land in de problemen komt, economisch, door oorlog of in elk geval chaos
- De PTB, kunnen de problemen oplossen (duh, als ze zelf hebben veroorzaakt), enkel onder bepaalde voorwaarden (zie IMF)
- De PTB, zullen de gevolgen van de voorwaarden (zie IMF) afdwingen, zo niet, dan rijzen de staatschulden alleen maar
- De PTB, zullen in een vervolg stadium overgaan tot de Nieuwe Wereld Orde, en de gehoorzame landen zullen volgen en dat is wat je nu ziet

Het gaat geleidelijk, het gaat gestaag, maar je ziet het doel voor ogen: wereldheerschappij. Degene die dat nu niet in kan zien die heeft niet alleen zijn kop in het zand: die is simpelweg geestelijk al dood en begraven.

- Unomi -
26-09-2009, 22:33 door Anoniem
Best wel geruststellend dat al mijn gegevens veilig zijn in een backup van de FBI. Mocht er ooit brand uitbreken dan weet ik waar ik moet zijn voor mijn verzekeringspolissen (vast een server van MS). HaHa....

Ik wil jullie wel duiden op het ontbreken van verschil tussen 5000 jaar geleden toen de stam alles (en zelfs meer dan nu) van je wist. Hoewel het "stamhoofd" nu in de VS woont is er eigenlijk weinig verandert. Eigenlijk boeken we dus vooruitgang. De database biedt niet meer dan aanknopingspunten, welke dan door statistiek tot een waarschijnlijk profiel leiden en rode vlaggen. Op grond hiervan kan de beslissing genomen worden om verder te onderzoeken.

Het enige verschil waar dit soort praktijken naar toe leidt is een groter verschil tussen de bovenklasse en de "onbetrouwbare" onderklasse. Waarschijnlijk dat we in de toekomst toe gaan naar een soort kastensysteem zoals in India. Dit strookt volledig met het principe van de wereldorde. Elke bijenkorf kent immers één koningin.

Ben wel benieuwd (zal het wellicht niet meemaken) naar wat er gebeurt als de olie op is. Dit zal een shift teweeg brengen op het politieke vlak. De vs zal zich bijvoorbeeld minder gaan bezighouden met buitenlandse politiek. Indien ze zelf in hun energiebehoefte kunnen voorzien wordt het te duur om zich te bemoeien met het internationale toneel. Water zal de nieuwe olie worden.
27-09-2009, 10:18 door Anoniem
Ummm...

In het originele stuk van Wired is sprake van 1.5 miljard records, niet van 1.5 miljard mensen.

(...) maintains a hodgepodge of data sets packed with more than 1.5 billion government and private-sector records about citizens and foreigners (...)

Of zijn we elkaar nu gek aan het maken?
27-09-2009, 11:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-09-2009, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: Ummm...

In het originele stuk van Wired is sprake van 1.5 miljard records, niet van 1.5 miljard mensen.

(...) maintains a hodgepodge of data sets packed with more than 1.5 billion government and private-sector records about citizens and foreigners (...)

Of zijn we elkaar nu gek aan het maken?


Goed gezien.
en ja we zijn elkaar gek aan het maken, maar niet onterecht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.