image

"AVG en Avira dupe van Security Essentials"

donderdag 1 oktober 2009, 13:09 door Redactie, 7 reacties

De lancering van Microsoft Security Essentials zal voornamelijk andere aanbieders van gratis virusscanners treffen, zoals AVG en Avira, zegt Alex Eckelberry van Sunbelt Software. Hij ziet het niet als een plan van de softwaregigant "om de wereld over te nemen", maar als een maatregel om Apple op afstand te houden en het "security postuur" van het bedrijf te verbeteren. "Ze moesten iets doen aan die machines die niet beschermd zijn, voor de rest van ons." Eckelberry verwacht niet dat Symantec, McAfee en Trend Micro iets van de scanner zullen merken, maar voor gratis spelers zoals AVG en Avira kan het effect "dramatisch" zijn. Veel "experts" die voor hun vrienden en familie virusscanners installeren, zullen nu mogelijk voor Microsoft kiezen.

"De gevestigde orde moet daarnaast niet de woede van veel gebruikers over hun producten onderschatten." Veel gebruikers zijn nog altijd boos en teleurgesteld over commerciële aanbieders, emoties die Microsoft in de kaart spelen. De virusscanner is daarnaast helemaal niet zo slecht, als bijvoorbeeld Symantec beweerde. "Het heeft echter geen e-mail scanning en niet alle toeters en bellen van suites." Aangezien Windows 7 over een twee-wegs firewall beschikt, is dat niet zo'n probleem.

Dell
Wat betreft volledige suites zijn consumenten daar volgens Eckelberry best geïnteresseerd in. Zo kiest 2% van de gebruikers van een gratis oplossing om voor een volledige versie te betalen. "De mensen zonder geld zullen de gratis Microsoft scanner gebruiken. De mensen die een uitgebreidere beveiliging willen kopen een volledige suite van Norton of McAfee. Merken betekenen nog steeds veel in deze markt." Uit cijfers zou blijken dat 40% van de markt een suite gebruikt, tegenover 60% alleen een virusscanner.

Fabrikanten als Dell zullen nog steeds proberen om suites op te dringen, omdat ze vanwege de pre-installaties veel geld van Symantec en McAfee krijgen. Ook winkels zullen dit blijven doen. "Het gaat hier om veel geld." Daarnaast wordt de scanner niet via Windows Update aangeboden, wat ook een grote rol speelt. Gebruikers moeten de virusscanner zelf downloaden. Aangezien Security Essentials niet te beheren is, zal het daarom ook in omgevingen met meer dan 25 gebruikers niet meer bruikbaar zijn, aldus de CEO van Sunbelt Software.

Reacties (7)
01-10-2009, 13:16 door Anoniem
Zolang er geen heuristische scanner inzit zet ik het nog bij niemand erop, hooguit naast een andere, als dat blijkt te werken.
01-10-2009, 20:23 door Anoniem
ik vraag mij af of dat ding rekening gaat houden met bvb men thuisgebruiker die wat services uitzet omdat hij/zij ze niet nodig heeft.
Hier staan bvb op één van de pc's uit:
alerter
compabiliteit voor snelle gebruikerswisseling
helpsessie beheer extern bureaublad
indexing service
messenger
remote registry
routing and remote access
Service voor rapporteren van fouten <<<--!!!
telnet
wireless zero configuration service
WMI prestatieadapter
01-10-2009, 21:04 door Anoniem
Ik heb het draaien met threatfire ernaast. Een prima combinatie met
een hoge heuristic. Op XP met als firewall de Sygate personal firewall.

In elk geval minder belastend dan AVG, die niet lekker liep in combinatie
met threatfire.

Verder is de router voor het huisnetwerk ingesteld op de servers van OpenDNS,
alwaar in combinatie met een account het meest bedreigende wordt geblokkeerd.

O ja, en ook gewoon je verstand gebruiken.
02-10-2009, 02:18 door Anoniem
Daar komt ie dan.....


Veel "experts" die voor hun vrienden en familie virusscanners installeren, zullen nu mogelijk voor Microsoft kiezen.

Experts kiezen bij het installeren van producten op systemen voor vrienden juist zo min mogelijk voor Mircrostoft om zichzelf namelijk zo min mogelijk werk te bezorgen. NoNo's daarentegen hebben waarschijnlijk teveel tijd over of willen elke keer behulpzaam overkomen.

Als "expert" installeer ik:
OS: Windows XP (maar als het kan haal ik mensen over Linux te gebruiken, lukt steeds makkelijker)
AV: Avira
Browser: FF
Kantoor Software: OO.org
IM: Pidgin
Mail: Thunderbird

Wil men iets anders, dan helaas geen *gratis* support van mij.
02-10-2009, 10:42 door Anoniem
"Aangezien Security Essentials niet te beheren is, zal het daarom ook in omgevingen met meer dan 25 gebruikers niet meer bruikbaar zijn, aldus de CEO van Sunbelt Software".

O jaaah. Wat een kul maar weer: beheerbaar bij AV wil zeggen dat updates tijdig er zijn. Nou, dan maakt het aantal gebruikers niet uit - als de signature update er is, dan moet ie asap naar de client. Als je daar als beheerder tussen gaat zitten (ik moet de signature update eerst testen, hoor) dan heb je er echt helemaal niets van begrepen. De eerste uren is een signature relevant, met de snelheid waarmee tegenwoordig gepropageerd wordt. Als je twee dagen later komt (ja maar m'n testproces loopt wat achter) kan je het net zo goed achterwege laten. Ja maar ik heb wel eens meegemaakt dat een update dingen stukmaakte. ja, is je alleen nooit opgevallen dat dit telkens bij dezelfde producten gebeurd? Heb je gewoon baggersoftware gekocht. Kun je beter iedere ochtend wat blogs lezen en je weet vanzelf welke producten te mijden en wat je moet fixen mocht het je toko overkomen. En bovendien maak je een wel heel merkwaardige keuze tussen twee risico's - blijkbaar acht je de kans dat je AV iets breekt groter dan de kans dat een virus dit doet.

Wat is er verder te beheren? Dat virusmeldingen in de logs centraal terecht komen? En, wat doe 'de beheerder dan met die logs? Lezen? Wauw! En dan? Het maakt niet uit welk virus er verwijderd is, als het maar weg is. Iedereen die serieus wil weten welke virus er niet meer op het netwerk staat, is weliswaar te prijzen om de academische geest, maar is aan het hobbyen in de baas zijn tijd en economisch onverantwoord bezig. Wat je wel wilt weten is welke virussen niet gevonden dan wel niet weggehaald worden. Je AV zal het eerste niet kunnen vertellen (niets te beheren) en het tweede is weer een uiting van dat je een baggerproduct hebt

Maar goed, sunbelt levert een AV product, wat het moet hebben van 'beheerbaarheid'. Oftewel speciaal voor beheerders die zich zorgen maken over hun onmisbaarheid.
Daarmee is het wc-eenden seizoen voor mij geopend.
02-10-2009, 11:42 door Anoniem
@Anoniem:
Wat een onzin opmerking over Microsoft producten. Volgens mij ben je gewoon iemand met vooroordelen over MS (als MS iets maakt kan het gewoon niet goed zijn en iedereen zegt dat, dus moet het wel waar zijn), die niets anders doet dan MS bashen om zich goed te kunnen voelen.
02-10-2009, 16:54 door Anoniem
Mijn persoonlijke ervaring met Avira Premium Security Suite is dat er totaal geen problemen zijn als je Essentials gebruikt. Sterker nog, ze ondersteunen elkaar zelfs, want door het scannen van Essentials kwam een verborgen virus in een oud en al lang niet gebruikt bestand op een externe schijf ineens tevoorschijn: Avira werd vanzelf gestart. Dus het is gewoon gelul, dat gekanker over Essentials en Avira.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.