image

Avira mega-update veroorzaakt problemen

donderdag 1 oktober 2009, 14:00 door Redactie, 13 reacties

Een "gigantische update" die gisteren door anti-virusbedrijf Avira werd aangeboden, zorgde voor problemen bij gebruikers van de gratis versie van de virusscanner. Die kregen te zien dat er geen updates beschikbaar waren of kregen met een zeer trage download te maken, wat er mogelijk op duidt dat de servers overbelast waren. "De situatie zou morgen of overmorgen moeten verbeteren. We hopen dat we ons verbeterd en sneller systeem voor de volgende grote update draaiende hebben, zodat deze situatie zich niet nog een keer voordoet", zegt technisch directeur Dirk Knop. Hij adviseert gebruikers van de gratis versie om geduldig te zijn. Betalende klanten ondervonden volgens Knop geen hinder, aangezien die een aparte downloadserver met gereserveerde bandbreedte gebruiken.

Reacties (13)
01-10-2009, 15:04 door Anoniem
"De situatie zou morgen of overmorgen moeten verbeteren", ja of volgende week of nooit niet.
Updaten zorgt voortdurend voor problemen bij gebruikers van de gratis versie van de Avira virusscanner.
Avira wil niet alleen deze keer niet maar regelmatig meerdere dagen achtereen niet updaten.
Door een onderbemeten updateserver. Dat kun je met een antivirus beslist niet hebben.
Daarom heb ik Avira al eerder uit ergernis gedeïnstalleerd.
Met avast! home edition nooit enig probleem ondervonden met updaten en dat gebeurt elke vier uur i.p.v. één keer per dag.
En avast! heeft een mailscanner. En avast! is in het Nederlands.
Avast is duidelijk de winnaar.
01-10-2009, 15:10 door Anoniem
Lekker negatief weer en lekkere verkooppraat. En lekker nederlands: als het maar gratis is (en dan nog klagen ook)
01-10-2009, 15:24 door bernd
@anoniem 15:04
ieder zo zijn eigen virusscanner, afhankelijk van wensen en eisen. ik zelf heb zelf avira premium gekozen en ben hier tevreden over. Ik vind het erg netjes dat ze een gratis variant aanbieden voor thuisgebruik, die verder best aardig scoort qua detectie (vergeleken met bijvoorbeeld avg-free) maar ik ben van mening dat je best mag betalen voor het werk dat ze doen..

dat ze voor de gratis variant geen downloadserver hebben met een gigabit uplink kan ik me goed voorstellen (bij een gemiddeld datacenter kost een Gb uplink 60k / jaar!)
01-10-2009, 15:45 door Anoniem
De gratis versie van Avira is behoorlijk veel beter dan de meeste gratis virusscanners en ik denk dat de meeste gebruikers blij mogen zijn dat ze het aanbieden. De betaalde variant is dan ook veel beter en heeft nooit problemen met de updateservers.

En zoals hierboven al gemeld kost het voor de 100 miljoen gratis gebruikers van Avira inderdaad heel veel bandbreedte om de updates te leveren. Het is niet gek dat een fabrikant ook betaald wil krijgen voor hun services en hierdoor ook de prioriteit legt op deze servers.
01-10-2009, 15:54 door Anoniem
Door bernd: @anoniem 15:04
ieder zo zijn eigen virusscanner, afhankelijk van wensen en eisen. ik zelf heb zelf avira premium gekozen en ben hier tevreden over. Ik vind het erg netjes dat ze een gratis variant aanbieden voor thuisgebruik, die verder best aardig scoort qua detectie (vergeleken met bijvoorbeeld avg-free) maar ik ben van mening dat je best mag betalen voor het werk dat ze doen..

dat ze voor de gratis variant geen downloadserver hebben met een gigabit uplink kan ik me goed voorstellen (bij een gemiddeld datacenter kost een Gb uplink 60k / jaar!)

We hebben het hier over de freeware versies.
Een virusscanner, ook al is die gratis, die voortdurend meerdere dagen niet kan updaten is schier waardeloos vandaag de dag.
Kom dan niet met een freewareversie als je te zuinig bent om deze ook fatsoenlijk te faciliteren.
01-10-2009, 18:35 door Anoniem
Die servers van Avira zijn regelmatig overbelast is echt niets nieuw.
Waarschijnlijk is dat een beetje 'pushen' om toch maar een betalende versie aan te schaffen zeker?
Het was zelfs op deze site waar je de upgrade kan afhalen om hem daarna manueel te installeren
even aanschuiven en wachten.

http://www.avira.com/en/support/kbdetails.php?id=95
02-10-2009, 07:31 door Rene V
Geen problemen ondervonden. Net nog even een update geprobeerd, gaf direct aan dat er geen updates zijn. Dus m.a.w. de scanner en definities zijn momenteel up to date.
02-10-2009, 08:39 door Anoniem
Merkwaardig genoeg is het hier de éne tegen de andere pc, waar die updates snel of traag gedownload worden.
Is er eentje bij waar die bijna binnenvliegen, een andere dan weer waar je bijna 8 of meer minuten moet wachten
voor ze al dan niet binnenkomen de updates.
Mogelijk zou een aanpassing in het Configuration van Avira in de Expert mode bij General, Update, Webserver, Proxy en daar aanduiden 'Do not use a proxy server'
Zou kunnen dat het dan wat beter werkt, niet zeker.
02-10-2009, 09:59 door Anoniem
Door Anoniem: Lekker negatief weer en lekkere verkooppraat. En lekker nederlands: als het maar gratis is (en dan nog klagen ook)

hahaha SO true...

ik ben het er helemaal mee eens dat je voor een cheap prijsje een betaalde versie van Avira kan hebben. Dan heb je gereserveerde band breete voor je updates en nog een uitgebreidere bescherming. Zelf heb ik de premium suite zodat ook botnets worden tegengehouden. en als je het zo stoort dat het niet in het nederlands is dan bel je toch een distri van avira of een van de verkooppunten. mjah als je een gratis versie gebruikt vind ik dat je geen recht van zeiken hebt. Als ik een gratis gepijpt word zeik ik ook niet dat ze niet slikt ookal gaat de liefde van de man door de maag en is het wel lekkerder. mjah dan had je moeten betalen zodat ze weet wat ze doet.
think about it.
02-10-2009, 16:49 door Anoniem
Door Anoniem: Lekker negatief weer en lekkere verkooppraat. En lekker nederlands: als het maar gratis is (en dan nog klagen ook)
Precies! Twee tientjes per jaar, daar vallen ze al over. Met de betaalde versie is geen enkel probleem.
06-10-2009, 07:09 door Anoniem
Ik heb zelf de gratis versie van Avira Antivir Personal.
Die updater daarvan trekt op niets maar ik denk dat
ze dat bewust gedaan hebben zo van KOOP de betalende versie.
Het leuke is dat ik die betalende versie nog nergens in de winkelrekken
heb zien staan of liggen. De meeste mensen hebben nog steeds de pest
om te betalen langs internet, anders geen probleem om die aan te kopen.

Manual update file:
http://www.avira.com/en/support/kbdetails.php?id=95
06-11-2009, 11:42 door Anoniem
Ik ondersteun het hierboven schrijven. Op het moment dat je iets gratis aanbied en dit dan niet naar behoren kan uitvoeren is dat een gemiste kans. Uiteindelijk ben je deels onbeschermd bezig en dat kan van Avira toch niet de bedoelig zijn.

Sjeng
23-11-2013, 17:32 door Anoniem
Merkwaardig wanneer ik het zo hoor.

Wij hebben op onze privé laptops en desktops de free versie staan. Om de paar uur komen er updates binnen die automagisch ;-) en snel worden geïnstalleerd , met een vanzelf weer verdwijnend notificatieschermpje. Zowel Vista (brrrrr) als Win7 geven geen waarschuwingen af voor niet geupdate AV-software.

Ik herken bovengenoemde euvels dan ook helemaal niet, wij vinden het hier allemaal een beetje onzin.

En al zou de boel wat traag zijn? Wat maakt het verschil tussen 30 seconden en 2 minuten in hemelsnaam uit..?

Nu moet ik er wel bij zeggen dat wij aan een glasvezelkabel hangen en niet aan een of ander gratis dan wel goedkoop kabelboerennetwerk waar het gebruik van je buren mede de snelheid van je verbinding bepaalt...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.