Poll
image

Heb jij Microsoft Security Essentials al geprobeerd?

maandag 5 oktober 2009, 09:18 door Redactie, 13 reacties
Nee, mijn huidige virusscanner is prima
42.97%
Nee, ik gebruik geen virusscanner
12.54%
Nee, maar ben het wel van plan
10.52%
Ja
33.97%
Reacties (13)
05-10-2009, 21:55 door mathijsk
Waarom staat er geen keuzeoptie bij: Nee, ik draai geen Windows.
06-10-2009, 01:23 door Ilja. _V V
Door mathijsk: Waarom staat er geen keuzeoptie bij: Nee, ik draai geen Windows.
Helemaal gelijk mathijsk, dat het tegenwoordig eenvoudig is om een opiniepeiling te genereren, betekend blijkbaar nog niet dat het simpel is om de juiste vraagstelling te formuleren.
06-10-2009, 11:34 door Anoniem
Door mathijsk: Waarom staat er geen keuzeoptie bij: Nee, ik draai geen Windows.
Idem, ik heb maar voor 'Nee, ik gebruik geen virusscanner' gekozen.
06-10-2009, 13:29 door SirDice
Hoewel ik meer gebruik maar van Freebsd en OS-X heb ik wel degelijk ook windows. En nee, ik heb daar geen virusscanner op.
06-10-2009, 15:41 door Anoniem
"Waarom staat er geen keuzeoptie bij: Nee, ik draai geen Windows. "

Of: "Nee, want ik heb geen vertrouwen in Microsoft als leverancier van antivirus produkten" ?

Ik zie geen enkele reden om over te stappen van produkten van ervaring antivirus vendors naar deze virus scanner van Microsoft. Immers heeft Microsoft nog nooit bewezen dat zij meerwaarde leveren in vergelijking met de produkten van gespecialiseerd antivirus vendors.

Laat Microsoft eerst maar eens bewijzen dat ze op dit gebied iets innovatiefs te bieden hebben, of op zijn minst een gelijkwaardig produkt kunnen leveren in vergelijking met hun concurrenten.

"Heb jij Microsoft Security Essentials al geprobeerd?"

Ik kan het produkt wel 'proberen', maar welke waarde heeft dat ? Immers kan je door het 'proberen' van het produkt zien of het vlot werkt, of de GUI mooi is, en meer van dat soort zaken. Echter zegt het 'proberen' helemaal niets omtrent de vraag hoe goed het produkt is in het onderscheppen van malware, of omtrent de vraag hoe vaak je false positives krijgt om maar wat te noemen.

Wat dat betreft zegt het 'uitproberen' van zo'n produkt door eindgebruikers bar weinig over de kwaliteit.

"Hoewel ik meer gebruik maar van Freebsd en OS-X heb ik wel degelijk ook windows. En nee, ik heb daar geen virusscanner op."

Waarom eigenlijk niet, vind je dat het teveel performance kost ? Of vind je dat een security professional geen virusscanner nodig heeft, en druist het in tegen je eergevoel ? ;-))
06-10-2009, 15:43 door Anoniem
Wat een intelligente reacties hier weer zeg. Werk je niet met Windows? Nou, hou dan je kop. Het is net zoiets als: wat vind jij van de nieuwe airconditioning van de Volvo? Ik rijd geen Volvo. Slimme reacties hoor, daar heeft een mens tenminste wat aan.
06-10-2009, 15:57 door Marti van Lin
Wat een intelligente reacties hier weer zeg. Werk je niet met Windows? Nou, hou dan je kop.
Zo en die reactie blinkt uit in intelligentie <NOT> VanHoorne?

De voorstellen voor aanvullende keuzemogelijkheden zijn zeer valide.

Ik heb MSSE nu in gebruik en ben er aardig enthausiast over, maar of het ook doet wat het doen moet, is nog maar de vraag. De tijd zal het leren.
07-10-2009, 11:04 door SirDice
Door Anoniem: Hoewel ik meer gebruik maar van Freebsd en OS-X heb ik wel degelijk ook windows. En nee, ik heb daar geen virusscanner op."

Waarom eigenlijk niet, vind je dat het teveel performance kost ? Of vind je dat een security professional geen virusscanner nodig heeft, en druist het in tegen je eergevoel ? ;-))
Kost te veel performance. Bovendien heb ik in het verleden regelmatig mee gemaakt dat ik al zag dat het een virus was terwijl de virusscanner niet reageerde. Even opgestuurd naar AVAST en nog een paar waarna ik een aantal dagen later een bericht terug kreeg dat het een nieuwe was. Ik heb die scanners dus helemaal niet nodig, het is gewoon een kwestie van goed opletten en weten waar je mee bezig bent ;)
07-10-2009, 12:57 door Anoniem
"Wat een intelligente reacties hier weer zeg. Werk je niet met Windows? Nou, hou dan je kop. Het is net zoiets als: wat vind jij van de nieuwe airconditioning van de Volvo? Ik rijd geen Volvo. Slimme reacties hoor, daar heeft een mens tenminste wat aan."

Nou, bij een poll lijkt het mij niet meer dan normaal om ook die optie toe te voegen, aangezien genoeg mensen een ander OS gebruiken. Maar kennelijk heb jij daar moeite mee, en ga je daarom kinderachtige opmerkingen maken over de intelligentie van je medegebruikers.
08-10-2009, 19:25 door prikkebeen
Ik heb maar niet gestemd om al eerder genoemde reden. Geen Windows.
De vraagstelling kon wel door MS marketing in elkaar gezet zijn. Zo lijkt het net alsof iedereen Windows gebruikt.

Ik zie het vaak bij een poll op allerhande websites. Geen Linux/Mac optie. Met het marktaandeel van Linux/Mac mag je het misschien niet overal eisen. Op een security gerelateerde website zou het juist wél een optie moeten zijn naar mijn mening.
De wereld ziet er nu eenmaal anders uit dan hoe Balmer het graag zou willen hebben.
09-10-2009, 21:47 door Anoniem
Ik snap nog steeds niet waarom het nodig is een virus scannen te hebben?
Ik gebruik al 14 jaar een Mac computer nog nooit een virus binnen gehad.
Mijn advies aan iedereen is gebruik een Mac en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Alle goeds,

Mario Wouters
10-10-2009, 16:07 door Mazzaroth
Door Anoniem: Ik snap nog steeds niet waarom het nodig is een virus scannen te hebben?
Ik gebruik al 14 jaar een Mac computer nog nooit een virus binnen gehad.
Mijn advies aan iedereen is gebruik een Mac en alle problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Alle goeds,

Mario Wouters

lekker naïef, dat terzijde

Door Anoniem: Wat een intelligente reacties hier weer zeg. Werk je niet met Windows? Nou, hou dan je kop. Het is net zoiets als: wat vind jij van de nieuwe airconditioning van de Volvo? Ik rijd geen Volvo. Slimme reacties hoor, daar heeft een mens tenminste wat aan.

Iedereen die weer over deze reactie wat te zeggen had moet ook maar is nadenken, want de vraag was niet of je Windows gebruikte, het was of je MSE had geprobeerd... Daarbij HOEF je niet deel te nemen hoor, bij de resultaten van deze poll gaan ze er vanzelfsprekend ook vanuit dat je WEL Windows gebruikt... Dus of je nu weer duidelijk moet maken dat je zo fantastisch bent dat je geen windows gebruikt, dat hoeft niemand echt te weten, want dat was de vraag niet
10-10-2009, 20:11 door Anoniem
"Ik gebruik al 14 jaar een Mac computer nog nooit een virus binnen gehad."

Hoe weet je dat zo zeker wanneer je nooit een virusscanner hebt gehad ? Detecteer jij virussen handmatig ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.