image

Vrouw verbiedt FBI topman internetbankieren

donderdag 8 oktober 2009, 14:44 door Redactie, 7 reacties

Niemand is immuun voor cyberaanvallen, zelfs niet het hoofd van de FBI die bijna in een phishingaanval trapte, waarop zijn vrouw hem verbood om nog via het internet te bankieren. Robert Mueller deed zijn bekentenis tijdens een lezing over cybercrime. Hij ontving een e-mail die van zijn bank afkomstig leek en vroeg of hij wat informatie wilde verifiëren. Mueller volgde de instructies, tot hij besefte dat het misschien niet zo'n goed idee was. "Ik was slechts een paar muisklikken weg om een in klassieke internet phishing scam te trappen." De directeur van de opsporingsdienst geeft toe dat hij beter had moeten weten. Later vertelde hij het incident aan zijn vrouw als een leermoment, maar die moest er niets van hebben en liet hem niet meer internetbankieren.

Tijdens een vragenronde werd hem gevraagd of burgers niet banger voor de FBI moeten zijn die hun e-mail leest, dan voor tiener-hackers. Volgens Mueller onderschept de FBI geen berichten zonder gerechtelijk bevel. "Ik zou me meer zorgen over die tiener-hacker maken, dan dat je je over ons zorgen maakt." Daarnaast waarschuwde hij dat mensen teveel van hun persoonlijke leven op websites zoals Facebook online zetten.

Reacties (7)
08-10-2009, 15:43 door Anoniem
Haha, slimme vrouw :P

"Volgens Mueller onderschept de FBI geen berichten zonder gerechtelijk bevel."
De FBI niet, maar de NSA wel..
08-10-2009, 16:20 door Anoniem
Ik geef die vrouw groot gelijk, die vent had moeten weten dat je niet klakkeloos op linkjes in mailtjes moet klikken. Als je gaat internetbankieren ga dan via een zelf opgeslagen bookmark of type het adres gewoon in.
R-
09-10-2009, 09:06 door Anoniem
"Ik zou me meer zorgen over die tiener-hacker maken, dan dat je je over ons zorgen maakt." = yeah right!

Ik maak mij meer zorgen om overheidsinstanties en opsporingsinstanties die reeds NU al via veel systemen mij in de gaten houden zonder dat ik weet wanneer, waarom en hoe.
09-10-2009, 10:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-10-2009, 10:32 door Anoniem
Yeah, en nu allemaal ons aluminium hoedje opzetten

Eventjes op een rijtje zetten:

-De Europese Wet die in de maak is op het gebied van Anti Discriminatie verplicht mij om te geloven wat door Europa wordt opgedragen en ook alle morele vrijheden te aanvaarden die daarin gesloten zijn. Ik heb geen recht meer tot godsdienstvrijheid. Indien mensen geloven dat de grootste oorlogen door godsdienst zijn uitgevochten, Stalin 40 miljoen doden, Mao 60 miljoen doden.
Dan zwijgen we nog over de verplichte verdraagzaamheid en tolerantie waarvan misbruik wordt gemaakt door minderheden om hun intolerantie op te leggen. We mogen onze mening niet meer geven of we worden aangeklaagd voor racisme.

-Alle Europese paspoorten worden biometrisch en krijgen vingerafdrukken, en de foto wordt gemaakt dmv een gezichtsscan deze worden opgeslagen in een Centrale Data bank.

-Bewaarplicht van Telecommunicatie omhelst het bewaren van verkeers- en locatiegegevens. Niet vergeten, de Europese Unie wil encryptie van datacommunicatie zoals Skype ofwel verbieden ofwel de maker verplichten de sleutels vrij te geven, dit is nog in discussie

Dit zijn zaken waar de normale burger van op de hoogte is maar niet wakker van ligt.

Er is geen vrijheid, deze wereld is een Utopie en als we wakker worden ... is het te laat
09-10-2009, 18:09 door spatieman
de baas in huis, is altijd een vrouw..
10-10-2009, 00:50 door Anoniem
Als hacker zeg ik: maak je meer zorgen over jouw eigen overheid ( FBI ), die jouw prive mail lezen, dan over hackers die alleen geinterreseerd zijn in belangrijke informatie. ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.