image

Google legt uit wat een browser is

donderdag 8 oktober 2009, 16:35 door Redactie, 16 reacties

Veel internetgebruikers weten niet wat een browser is, reden voor Google om de consument te verlichten. Marketing manager Jason Toff vroeg vrienden en kennissen of ze meer tijd in de auto of met een browser doorbrachten en of ze wisten welke auto en welke browser ze gebruikten. Daaruit komt naar voren dat mensen vaker met hun browser bezig zijn, maar niet weten welke ze precies gebruiken.

"De browser is de belangrijkste software op je computer", aldus Toff. "Helaas weten de meeste mensen niet dat er verschillende browsers bestaan, die verschillen qua snelheid, beveiliging en uitbreidbaarheid." Daarom ontwikkelde hij het onderstaande filmpje dat uitlegt wat een browser precies is en wat het voordeel van een snelle browser is. In het filmpje wordt Opera, wat recentelijk aandacht trok met de Turbo-modus, niet genoemd. De Noorse browser komt wel terug in het overzicht van te kiezen browsers. Verder lanceerde Google de website whatbrowser.org om dieper op de werking van de browser in te gaan.

Reacties (16)
08-10-2009, 17:06 door Erwtensoep
Opera komt helemaal niet terug in het overzicht, dat is Safari. Alle 5 grote browsers staan wel op de bovengenoemde website. Bovendien snap ik niet waarom dit een artikeltje waardig is..
08-10-2009, 17:57 door Anoniem
Wat heeft dit van doen met informatiebeveiliging ?
08-10-2009, 18:33 door Anoniem
@ Erwtensoep

bij try a new browser staan opera, google chrome, firefor, ie en safari
08-10-2009, 18:51 door Thasaidon
Door Erwtensoep: ...Bovendien snap ik niet waarom dit een artikeltje waardig is..
Nee, dat ontgaat mij ook een beetje, vooral op een site als deze...
08-10-2009, 20:01 door Anoniem
Omdat ook google firefox blijkbaar verkiest boven chrome.
08-10-2009, 22:27 door Anoniem
Och ik weet ook niet precies hoe mijn auto werkt en toch maak ik er iedere dag gebruik van..
09-10-2009, 08:02 door Arnoud Engelfriet
Inderdaad, misschien kan de redactie ons hierover verlichten? :)
09-10-2009, 08:57 door Anoniem
Opvallend dat er in het browseroverzicht aan het eind van het filmpje alleen de browsernamen Firefox, Safari en Internet Explorer staan, maar bij Chrome staat de fabrikantnaam Google erbij.
09-10-2009, 09:18 door RobertoG
Voor de lezers van Security.nl is het wel duidelijk wat een browser is. De nieuwswaarde van het artikel is dat Google nu hardop roept dat veel mensen niet eens weten wat een browser is. "Dat e-tje op je beeldscherm is toch Internet??". Zodra Windows 7 op de pc's komt krijgen we een browser keuze. Als je niet weet wat een browser is, wat moet je dan kiezen (dat e-tje dan maar weer ?)

Ja, jammer dat Opera er niet bij staat. Ik gebruik het als primaire browser. En IE voor de sites die zeggen dat ik IE of Netscape moet gebruiken.
09-10-2009, 10:15 door Anoniem
Door RobertoG: Voor de lezers van Security.nl is het wel duidelijk wat een browser is. De nieuwswaarde van het artikel is dat Google nu hardop roept dat veel mensen niet eens weten wat een browser is. "Dat e-tje op je beeldscherm is toch Internet??".

Ik vraag me af of het door zal dringen. Ik durf te stellen dat heel wat mensen om te beginnen niet weten wat een (personal) computer is.

Ja, ze herkennen het ding aan de buitenkant en kunnen er het een en ander mee, maar zien geen onderscheid tussen de hardware en de software, zien het is als één geheel zoals ze de menugestuurde interface van de DVD-speler als onderdeel van het apparaat zien. Maar de aanpasbaarheid daarvan via software is nou juist wat een pc zo flexibel en bijzonder maakt, je kan naar believen de meest uiteenlopende functies toevoegen en verwijderen. Dat is voor veel mensen nu een soort zwarte magie.

En pas als dat muntje valt, als je voldoende begrijpt wat software nou eigenlijk is, dan heb je de basis om enigzins te begrijpen wat een besturingssysteem is, wat een applicatieprogramma is, wat een browser is, en ook wat malware is en waarom dat zo'n bedreiging kan zijn.

En daarmee zie ik wel een relatie met beveiliging.
09-10-2009, 11:43 door Thasaidon
Door Anoniem: Och ik weet ook niet precies hoe mijn auto werkt en toch maak ik er iedere dag gebruik van..
Ja, maar je weet iig wel wat een auto is en hoe je er mee om moet gaan... Dat je verder niets weer van de techniek is dus niet belangrijk.
In dit verhaal gaat het erover dat men niet zou weten wat een browser nu eigenlijk is en hoe er mee om te gaan...
09-10-2009, 19:03 door Anoniem
Laat Google eens uitleggen wat internet is. Het antwoord ken ik al: Google.
10-10-2009, 22:06 door Anoniem
Goed onderwerp voor deze plaats, voor wie het begrijpen wil. Het leert dat ict-specialisten (of kenners) op een heel ander niveau denken en praten dan hun klanten. Dat lijkt nog niet erg door te dringen, vandaar die overbelaste it-afdelingen...
29-05-2011, 12:48 door Anoniem
mijn computer werkt nu best, mijn virusscanner werkt ook goed, en het hoeft allemaal niet 1 seconde sneller, ik ben huiverig voor het downloaden van Crome-achtige dingen - straks loopt alles in de soep want ik (en velen) heb de ballen verstand van computers en moet ik honderden euro's betalen voor een of andere techneut om de pc weer enigszins normaal te laten pruttelen
10-06-2011, 21:18 door Anoniem
Snap er nog steeds de ballen niet van. Dit is, als men stelt dat veel mensen niet weten wat een browser is, zoals ik, ook geen hulp.
13-11-2012, 21:43 door Anoniem
ik gebruik browser 7,nu ondersteund de pc deze niet meer en moet ik hem bijwerken. ik weet niet hoe dat moet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.