image

Pentagon heft USB-stick verbod op

woensdag 28 oktober 2009, 12:37 door Redactie, 5 reacties

Wegens een grootschalige worminfectie besloot het Amerikaans leger vorig jaar november om USB-sticks te verbieden, maar binnenkort krijgen de geliefde datadragers weer groen licht. Het Pentagon zal niet alle sticks goedkeuren en ook niet alle gebruikers kunnen straks hun data weer meenemen. Voor veel technici en soldaten was het verbod een ware ramp. Zo werden handleidingen, missies en patiëntengegevens op de USB-sticks bewaard. "Een jaar geleden gebruikten we USB-sticks overal. Nu moet ik een CD branden", zegt Robert Carey, chief information officer van de Amerikaanse Marine. Het verbod gold trouwens niet alleen voor USB-sticks, MP3-spelers, PDA's en andere apparaten die media kunnen bevatten waren niet meer toegestaan.

Als oplossing wilde het Pentagon dat soldaten hun gegevens op militaire servers gingen opslaan. Veiliger, maar niet gebruiksvriendelijker. Daarom zal het Amerikaanse Ministerie van Defensie dit jaar nog laten weten dat USB-sticks weer mogen, zij het op een beperkte manier. Het geldt alleen voor "geautoriseerde individuen" die de sticks voor "missie essentiële functies" nodig hebben. Daarnaast moeten de sticks door het Pentagon zijn goedgekeurd. "De dagen dat persoonlijke flash media gebruikt mocht worden, zijn al lang voorbij", besluit Carey.

Reacties (5)
28-10-2009, 13:06 door Syzygy
Nu moet ik een CD branden", zegt Robert Carey, chief information officer van de Amerikaanse Marine. Het verbod gold trouwens niet alleen voor USB-sticks, MP3-spelers, PDA's en andere apparaten die media kunnen bevatten waren niet meer toegestaan.

Kan een CD dan geen MEDIA bevatten ??

Ze kunnen die sticks wel goedkeuren maar het gaat wel om de data die er op staat, die doet de besmetting.
(Het gaat hier om besmetting van hun systeem en niet verlies van info).

Het geldt alleen voor "geautoriseerde individuen" die de sticks voor "missie essentiële functies" nodig hebben.
Hoe deden ze dat dan zonder/voor die sticks of hangt die missie van die stick af.

Dit is typisch een geval van CYA
Als het fout gaat hebben we er alles aan gedaan !!
28-10-2009, 13:51 door Anoniem
Door Syzygy: Nu moet ik een CD branden", zegt Robert Carey, chief information officer van de Amerikaanse Marine. Het verbod gold trouwens niet alleen voor USB-sticks, MP3-spelers, PDA's en andere apparaten die media kunnen bevatten waren niet meer toegestaan.

Kan een CD dan geen MEDIA bevatten ??

Ze kunnen die sticks wel goedkeuren maar het gaat wel om de data die er op staat, die doet de besmetting.
(Het gaat hier om besmetting van hun systeem en niet verlies van info).
Een lege CD zal inderdaad geen media bevatten...
Als je van thuis een USB stick meeneemt en die op kantoor in een PC steekt kun je daarmee die PC (en de rest van het netwerk) besmetten. Neem je een lege CD waar je je gegevens op brandt dan is dat risico er niet...
Het gaat dan inderdaad om besmetting, en niet om gegevensverlies. Voor dat laatste maakt USB stick of CD weinig verschil, maar voor het eerste geval maakt het wel degelijk uit.
28-10-2009, 14:23 door Syzygy
@ Anoniem

Ik zie je punt maar ik bedoel meer:

Dan moeten ze elke CD afsluiten, geen ReWrite gebruiken en geen thuis gemaakte CD's in die apparatuur doen (bijvoorbeeld een verzamel CD van zaken die ze meegenomen hebben als referentie)

Ik heb iets gelijksoortig meegemaakt.
Het is lastig en behelpen maar het dient een hoge doel denk ik dan maar.
28-10-2009, 15:45 door Anoniem
CD's hebben ook autorun lol
29-10-2009, 15:16 door Anoniem
"Pentagon heft USB-stick verbod op"

Het Pentagon heft het USB-stick verbod helemaal niet op; ze versoepelen het in enige mate, waardoor een beperkt aantal mensen met goedgekeurde hardware dit weer mag. Maar voor alle anderen is het verbod dus nog altijd van kracht.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.