image

Microsoft bundelt Security Essentials met PC's

zondag 1 november 2009, 18:33 door Redactie, 6 reacties

Computers die Microsoft onder de eigen naam verkoopt, worden standaard met de gratis virusscanner Security Essentials geleverd. De Microsoft machines zijn zowel online als in de winkel te koop. Het gaat om "signature" edities, met de hand gekozen computers van fabrikanten zoals Dell, HP, Lenovo, Sony, Toshiba, Asus en Acer, die de Microsoft naam dragen. "Microsoft maakt niet de fout om met de eigen OEM klanten te concurreren", zegt Alex Eckelberry van Sunbelt Software.

Op de Microsoft machines draait niet alleen Windows en Internet Explorer, maar ook Windows Media Center, Internet TV voor Media Center, Microsoft Security Essentials, Bing 3D Maps, Zune 4.0 en alle belangrijke Live onderdelen. Wie bijvoorbeeld de Toshiba NB205 van Microsoft koopt, krijgt standaard Security Essentials geïnstalleerd. Wordt precies dezelfde machine via Toshiba gekocht, dan draait Norton Internet Security op de computer.

Wetgeving
Fabrikanten krijg enorme bedragen van voornamelijk McAfee en Symantec om hun virusscanners van te voren te installeren. Het zou om een bedrag van zo'n 6 tot 9 euro per installatie gaan. "Dit lijkt misschien niet veel, maar dit is een behoorlijk bedrag voor een computerfabrikant, die toch al met messcherpe marges te maken heeft." Volgens Eckelberry is er toch voldoende voordeel voor de fabrikanten om met Microsoft in zee te gaan en Security Essentials te bundelen.

"Dit is ook een handige manier van Microsoft om anti-trust wetgeving te omzeilen." De machines bevatten namelijk geen Apple producten, zoals QuickTime en iTunes of niet-Microsoft beveiligingssoftware. Iets wat kan om het Microsoft's eigen product is dat ze via hun eigen winkels verkopen. "Dit is een ontwikkeling om in de gaten te houden", aldus de CEO van Sunbelt Software.

Reacties (6)
01-11-2009, 21:35 door Mazzaroth
wow, dat van MSE snap ik nog maar

Op de Microsoft machines draait niet alleen Windows en Internet Explorer, maar ook Windows Media Center, Internet TV voor Media Center, Microsoft Security Essentials, Bing 3D Maps, Zune 4.0 en alle belangrijke Live onderdelen.

wat een troep zeg...
01-11-2009, 22:15 door Anoniem
Elke pc met een factory installatie wordt bij mij toch direct geformatteerd en geherinstalleerd met een MSDN (oem) versie van de Windows die ook meegeleverd was. Op die manier houdt je Windows legaal én heb je geen last van al die standaard meegeleverde troep.
02-11-2009, 12:55 door Anoniem
Door Anoniem: Elke pc met een factory installatie wordt bij mij toch direct geformatteerd en geherinstalleerd met een MSDN (oem) versie van de Windows die ook meegeleverd was. Op die manier houdt je Windows legaal én heb je geen last van al die standaard meegeleverde troep.

ik weet niet hoe het tegenwoordig zit (mijn laatste pc met windows aankoop is alweer een jaartje of 2 terug), maar meestal kreeg ik er geen cd bij; alleen een 'recover' partitie die een image over de hele install-partitie gooit en waar alles dus nog steeds voorgeinstalleerd staat. (en nee, dan mag je van genuine advantage niet windows van een andere cd installeren)
02-11-2009, 18:15 door spatieman
voorgeinstaleerde meuk..
pff..
mijn notebooks kregen een CD te zien bij het aanzetten, format C:
en een kale windows erop, al die meuk wat na 30 of 60 dagen afloopt heb je toch niets aan..
02-11-2009, 19:18 door Anoniem
Geen goede actie van Microsoft. Alleen al omdat je bij de Microsoft Security Essentials geen andere keus hebt dan om persoonlijke gegevens naar Microsoft te verzenden. Je hebt wel keuze uit 'Weinig' of 'Veel' persoonlijke informatie. Gelukkig ben ik al lang overtuigd door Apple :D.
03-11-2009, 14:48 door Anoniem
Gelijk schone Windows installatie daarna even dualboot met Linux maken en klaar. Of we gaan allemaal zelf bouw computers maken maar dan pakken ze ons weer op een andere manier :(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.