image

Microsoft patcht Internet Explorer patch

dinsdag 3 november 2009, 09:13 door Redactie, 5 reacties

Een belangrijke beveiligingsupdate die Microsoft onlangs voor Internet Explorer uitbracht, blijkt in sommige gevallen voor problemen te zorgen, waarop de softwaregigant zich genoodzaakt zag een 'hotfix' uit te brengen. Boosdoener is Security Bulletin MS09-054, die vier ernstige lekken in IE verhelpt, maar er ook voor zorgt dat websites niet meer goed worden weergegeven. Het gaat om de 'offsetTop berekening voor elementen' van de website en VBScript "Type Mismatch" foutmeldingen.

Volgens Microsoft is het aantal gebruikers dat met de problemen te maken heeft beperkt. "Na met getroffen klanten en onze CSS groep gewerkt te hebben, denken we dat het voor alle klanten het beste is om de update zo wijd mogelijk te verspreiden, om zo te voorkomen dat ook andere klanten met deze problemen te maken krijgen", zegt Christopher Budd van het Microsoft Security Response Center (MSRC). De update wordt daarom ook via Windows Update, Microsoft Update en de Automatiche Update functie aangeboden. Eerder zorgde MS09-054 al voor de nodige ophef, omdat ook Firefox-gebruikers de update moeten installeren.

Reacties (5)
03-11-2009, 10:53 door Anoniem
Maak dit lek ook eens dicht... Secunia geeft al maanden aan dat IE 8 lek is..
http://secunia.com/advisories/24314/
03-11-2009, 11:22 door Anoniem
Waarvoor dient VBScript? Ik heb met xplite Windows Script Host verwijderd van mijn computer? Bestanden als *.vbs kan ik niet meer openen op mijn computer.
03-11-2009, 12:13 door Skizmo
Door Anoniem: Waarvoor dient VBScript?
dat vraag de hele wereld zich continue af. Laat staan dat je het in een website stopt (vind het al vreemd dat het mogelijk is).

Bestanden als *.vbs kan ik niet meer openen op mijn computer.
win-win situatie dus...
03-11-2009, 12:31 door Anoniem
Ik gebruik op mijn laptop ook secunia,maar heb geen last van meldingen dat mijn geinstalleerde software verouderd is aldus dat programma.
Maar goed ik gebruik ook firefox als browser,en daar dus versie 3.5.4 van.
Mogelijk krijg ik deze patch nog voorgeschoteld met de windows update voor de explorer.
Ik heb op mijn Laptop nog Vista home premium x64 nl+sp2 staan.
Misschien dat deze patch alleen onder windows7 uitkomt,en niet voor Vista gebruikers.
03-11-2009, 13:03 door Anoniem
Stond gisteren al geselecteerd, maar hoewel ik de automatische updates aan heb staan werd de patch toch niet automatisch binnen gehaald. Dat moest ik handmatig doen(!)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.