image

Onveilige babyfoon laat buren meegluren

dinsdag 3 november 2009, 09:55 door Redactie, 11 reacties

Een Amerikaanse man heeft fabrikant van babyfoons Summer Infant en Toys ‘R’ Us aangeklaagd, omdat de buren via de babyfoon probleemloos konden meekijken en meeluisteren wat er in de babykamer gebeurde. Wes Denkov kocht zes maanden geleden de honderd dollar kostende "Summer Day and Night Video Monitor" om zijn zoontje in de gaten te houden. Zijn buren, die zelf net ouder van een tweeling waren geworden, waarschuwden hem dat de video en audio van Denkov's babyfoon, op hun babyfoon te ontvangen was. Afhankelijk van het ingestelde kanaal, konden de buren in de babykamer van Denkov meekijken en meeluisteren. Andersom kon Denkov de babykamer zijn buren begluren.

Er zou zeker tien meter ruimte tussen beide huizen zitten, de babyfoon heeft echter een bereik van 100 meter. Daarop besloot hij de helpdesk van de fabrikant te bellen, maar die liet weten dat het product naar behoren werkte en hij een duurder model moest aanschaffen dat veiliger was. Het bedrijf wilde Denkov ook zijn geld niet teruggeven. Volgens de man had de fabrikant een waarschuwing op de verpakking moeten plaatsen dat anderen kunnen meekijken, daarnaast beweert hij dat het gebruik van de babyfoon voor "emotionele stress" kan zorgen, omdat anderen kunnen meekijken, zo blijkt uit de aanklacht. De babyfoon wordt ook in Nederland verkocht.

Reacties (11)
03-11-2009, 10:24 door Anoniem
Ach, voreger had je babyfoons die gewoon via de FM werkten. Kon je een paar 100 meter verderop nog ontvangen met een gewone radio. Toen klaagde er niemand want het was heel gewoon...
03-11-2009, 11:12 door Anoniem
Vroeger toen ik zelf kind was, had ik zo'n speedgoed walky talky.
Met dat ding kon ik ook de babyfoon ontvangen.... vroegâh....
03-11-2009, 11:51 door Anoniem
Gezien het Amerikaans recht zal de man iets aan persoonlijke schade moeten aandragen (anders vindt de rechter je sowieso niet ontvankelijk), dus daarom zal hij wel de "stress" claimen. In onze ogen misschien onzinnig maar zo werkt het daar.

Meeluisteren met een babyfoon is nog heel wat anders dan camerabeelden - is het echt een prettig idee dat iemand de beelden kan opvangen van je baby terwijl deze verschoond wordt? Of van je peuter die zichzelf blootgetrapt heeft in bed?
Of van jezelf terwijl je in (schaarse) nachtkledij binnenstrompelt om een speentje terug te stoppen?
En deze beelden vervolgens op Internet zet of verkoopt?

Met een simpel WPA zou dit al te voorkomen zijn.
03-11-2009, 13:25 door Anoniem
Net zoiets als de afstandbediening voor lampen. Zo ging er ineens een lampje bij ons aan en uit, bleek vervolgens dat de buren hetzelfde systeem gekocht te hebben en hetzelfde kanaal gebruikte :P Afspraken gemaakt en verder geen problemen meer gehad. Maar dit is toch wat anders aangezien er ook video bij zit. Audio maakt niet echt uit. want wie luistert nou graag naar een baby die huilt :P
03-11-2009, 13:46 door Anoniem
Ik heb ook een leuke (minder voor de buren):

Als ik met de afstandbediening de auto op slot doe (en het alarm tegelijk aanzet) gaat bij hen de bel......

Het schijnen meer mensen in de buurt te merken als ik de auto op slot doe....(ja ook om 02:00 uur 's nachts)

Doordat ik me bewust ben van dit soort dingen draai ik zelfs mijn webcam naar de muur (of usb eruit) als ik hem niet gebruik.


Het Orakel
03-11-2009, 14:21 door spatieman
tuurlijk, waarom niet
meteen alle wireless TV zenders verbieden.
wordt de wifi band meteen een stuk schoner, want die dingen zetten nog een breed signaal neer.
03-11-2009, 15:57 door _Peterr
Waarom niet gelijk een IP-webcam? Kunnen de grootouders ook meekijken.
03-11-2009, 16:06 door Anoniem
Het orakel, dat zijn leuke dingen om te horen haha!
03-11-2009, 16:43 door Anoniem
Of die babyfoons die over het elektriciteitsnet werkten. Waren ook niet veilig tegen afluisteren. Een zelfde apparaat hebben in luister modus en op hetzelfde netdeel zitten was dan al voldoende.
03-11-2009, 18:40 door Syzygy
leest in de Telegraaf,

Paparazzi's liggen in bosjes van bekende Nederlanders met Babyfoons
03-11-2009, 19:28 door cjkos
Eigenlijk best wel handig als je bij je buren op visite gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.