Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

[Verwijderd]

18-11-2009, 10:26 door [Account Verwijderd], 19 reacties
[Verwijderd]
Reacties (19)
18-11-2009, 10:31 door Anoniem
En hoe kom ik erachter als dat ding kapot zou zijn. (buiten gearresteerd worden)
18-11-2009, 11:11 door Anoniem
als het kapot is gaat er een lampje branden!

ik vraag me af of het niet zo kapot kan dat er helemaal geen lampje meer gaat branden maargoed

ik vraag me af of er over die hele kilometerheffing en de gevolgen ervan (nieuwe inwonersbelasting bijv) uberhaupt nagedacht is.
18-11-2009, 11:24 door Anoniem
Lijkt ook mij een interessante, als het kastje een storing heeft maar op het oog wel gewoon lijkt te werken. De gemiddelde burger/automobilist is echt niet zo intelligent/technisch dat hij alles van zo'n kastje doorheeft. Ook het argument van de chips in remmen die moeten ook altijd werken vind ik vreemd. Waarom gaat mijn auto om de zoveel tijd dan voor beurt naar de garage? Ook de electronica en remmen worden daar dan zeker gecontroleerd. Moet elke garage straks ook het kastje gaan controleren of moet ik daar ook nog een dag voor vrij gaan nemen om die door de leverancier te laten controleren? Of gaat de leverancier ons straks ook op afstand monitoren om het kastje in de gaten te houden...lijkt me ook een verkeerd precedent scheppen als ik daar geen toestemming voor heb gegeven.

Wat men in Singapore heeft is al erg genoeg, maar daar is het in ieder geval wel zo dat men alleen signaleert dat persoon x over een speciaal (extra duur) stukje weg rijd. Daar zou ik dan iets minder moeite mee hebben dat de overheid kan achterhalen dat ik op een bepaald tijdstip over de A-nogwat heb gereden. Daarmee hou je de kastjes ook een stuk simpeler en dus goedkoper. Voor de rest vul je jaarlijks het aantal kilometers in en net zoals bij de belastingaangifte wordt dit steekproefsgewijs gecontroleerd. Ik weet het nog niet geen full proof systeem. Maar wel minder big brother..
18-11-2009, 12:10 door privacy4all
Bij APK-controle zal dit zeker meegenomen gaan worden.
Zo zullen ze elke auto pas goedkeuren als er een goed en correct werkend kastje in hangt.

Benieuwd wat er gebeurd als je er zelf een aan-uit schakelaar tussen zet (om de accu te sparen als hij voor de deur staat)
18-11-2009, 12:33 door Anoniem
Quote: "en de auto buiten gebruik stellen" kan dat remote of moet er dan een ambtenaar langskomen?

Kan best dat het kastje met de startonderbreker verbonden is. Uitschakelen of vergelijkbaar, resulteert in een onbruikbare auto.
18-11-2009, 12:48 door Anoniem
"Vergelijk het met de kwaliteit van een remsysteem, waarin ook onze chips zitten. Remmen mogen ook niet falen en doen dat ook niet. De overheid komt met een uitgebreide praktijktest om alle kinderziektes eruit te filteren."
"

Remmen falen niet ? Wat een onzin, falende remsystemen zorgen dikwijls voor ongelukken. Maar kennelijk moet men leugens verkopen om ons daarmee te overtuigen van de onfaalbaarheid van dit kastje. Indien je zoekt op Google op een term als "falend remsysteem" dan vind je aardig wat berichten over ongelukken welke zouden zijn veroorzaakt door falende remmen.

Overigens vind ik de strafmaat absurd hoog, maar kennelijk is alles geoorloofd om de financiele belangen van de rijksoverheid veilig te stellen. Een celstraf van maximaal 4 jaar voor het saboteren van zo'n kastje is buiten iedere proportie. Waarschijnlijk krijgt een dief de een auto steelt minder straf dan de eigenaar van diezelfde auto wanneer deze de chip in zijn eigen voertuig saboteerd.
20-11-2009, 13:37 door Anoniem
En wat gebeurt er als je auto in je garage staat? Je GPS ontvangst zal, zeker bij een garage onder je huis of in de kelder van een parkeergarage, erg slecht zijn. Dus zal er een ontvangstonderbreking gesignaleerd worden, heel verdacht natuurlijk. Wie weet heb je het kleinood wel goed afschermt en de garage verlaten om kilometerbelastingvrij door het land te toeren? Wordt je alsnog gesnapt dankzij de automatische kentekenherkenning die je kenteken direct toetst aan de informatie in kilometerbestand om de moderne joyriders op te sporen...
20-11-2009, 16:08 door Anoniem
moet de wereld weer eerst een keer bijna omzeep geholpen worden voor er weer iets nuttigs word gedaan door de overheid....
alles wat ik tegenwoordig lees is tegen de vrijheid van de mens en niet voor de vrijheid van de mens. dadelijk is het nog verdacht als je met de fiets gaat in plaats van met een auto en word je aangehouden als terrorist omdat ze je even niet hebben kunnen volgen.

War brings peace till the goverment strikes again.
20-11-2009, 17:43 door cjkos
Als dit serieus is:

"Op het rijden met een gps-kastje dat opeens geen signalen over afgelegde kilometers uitzendt, staat een half jaar cel of een boete tot 18.500 euro"

En zo wordt het gat gedicht van gemiste inkomen van mensen die nauwelijks autorijden.
Eerlijk systeem noemen ze dat.

Volgens het wetsvoorstel is iedere automobilist zelf verantwoordelijk voor de werking van het spionagekastje. Defecten moeten binnen acht uur worden gemeld aan de Dienst Wegverkeer. Binnen drie weken moet het kastje zijn gerepareerd.

Als iemand stellig overtuigd is van de onfeilbaarheid is de garantie toch onbeperkt neem ik aan. Ik voorzie gouden tijden voor verzekeringen.
20-11-2009, 19:30 door Anoniem
Als ik het wetsvoorstel goed begrijp, dan wordt het afgeven van een keuringscertificaat per definitie bestraft met een boete. Als mijn interpretatie goed is, dan zullen weinig mensen deze apparaten willen gaan keuren ;)

Artikel 4.8

1. Keuringscertificaten worden overeenkomstig bij regeling van Onze
Minister vastgestelde regels afgegeven door:

a. een door Onze Minister daartoe aangewezen instantie, of

b. een ingevolge artikel 4.9 erkende natuurlijke persoon of rechtspersoon.

2. Artikel 79 van de Wegenverkeerswet 1994 is van overeenkomstige
toepassing op het afgeven van een keuringscertificaat.

Artikel 6.3

6. Degene die in met het bij of krachtens artikel 4.8 bepaalde een
keuringscertificaat, afgeeft, wordt gestraft met een geldboete van de vijfde
categorie.

Bron :
http://media.rtl.nl/web/components/actueel/rtlnieuws/psp/extra/2008/voorontwerp_wet_kilometerprijs.pdf

Lees ik iets verkeerd ?
20-11-2009, 23:15 door Anoniem
En als je ex je kastje sloopt ?
Of je boze buurman ?
of ?

Gelijk een strafblad, geen geld meer, je gezin op straat.
Vrouw loopt weg.
Geen baan meer want strafblad.

Uitkering aanvragen dan maar ?

Prima zaak
21-11-2009, 00:19 door Anoniem
Hoe zit het met de zendstraling ?
(x) miljoen x (x) watt ?
De Telco's rekenen zich al rijk.
Wie niet zakelijk meedoet is failliet.

Prima moment om je mobiele abo op te zeggen, collectief.
21-11-2009, 16:10 door Anoniem
En voor minder dan vijftienduizend euro bouw je een ontvanger in je garage en een zender in je auto en geef je eventuele wijzigingen in het baken per sms door naar de zender in je auto. Dit systeem is gedoemd te mislukken; maar ze doen in den haag toch precies wat ze willen doen aangezien ze daar alleen voor eigen belang zitten.
21-11-2009, 20:46 door Anoniem
Mooi moment om zo'n studie te doen, half jaartje celstraf...

Als je daar al cel voor krijgt, denk ik niet dat veel werkgevers nog onder de indruk raken van een strafblad, want dan krijgen ze geen sollicitant meer binnen.

Dit is weer dezelfde nonsens als bij de "slimme energiemeter".

Het is natuurlijk idiotie ten top dat je voor het mishandelen en beroven van een stel bejaarden, of het dronken iemand doodrijden, een taakstraf van 120 uur krijgt en dat je voor het weglaten van een kastje dat je privacy aantast, een half jaar in de cel kan komen.

Als we al die kastjes nou massaal weigeren, zit er in de bak tenminste genoeg goed gezelschap om eens een kaartje te kunnen leggen.
21-11-2009, 22:55 door Anoniem
Inderdaad, wat doet die zendstraling met je ?
Uit onderzoeken is gebleken dat gsm-straling (umts.gprs) zeer schadelijk is, in je auto (kooi van faraday) weerkaatst dat als een bezetene.
Kunnen we dan ook een forse gezondheidsclaim neerleggen bij de Anwb, Vws,Philips, Nxp en Siemens en andere zieke partijen ?
Of krijgen we allemaal externe Galileo-ontvangst & data-antennes op het dak geschroeft ?
En inderdaad , wat heeft die extreme aantallen radiostralingen voor invloed op ons milieu ?
Graag antwoorden.
22-11-2009, 06:27 door Anoniem
Krijgen we straks dat tijdens je zakenreis je trackingdevice gesloopt is, zonder dat je het weet.
Niets mee te maken, de gevangenis in, een strafblad en een forse geldboete.
Wat een wereldvreemde figuren lopen er toch rond in het Binnenhof.
Vreselijk vatbaar voor lobby-isten / commercielen die hun listige en corrupte pyramide-spelletjes blijven doordrukken.
Ten koste van de menselijke vrijheden.
22-11-2009, 13:35 door Anoniem
Marktconjuctuur is behoorlijk aan het doorslaan, inmiddels is gebleken dat de oude economie niet werkt, dus waarom ze met dit verstikkende dictoriale concept doorgaan is absoluut ziekmakend.
22-11-2009, 14:18 door spatieman
en wat als je in een garage rijd?
mijn navigatie begeeft het daar al, geen GPS signaal, dan ga je zeker ook de bak in voor het saboteren van het GPS signaal.
22-11-2009, 15:41 door Anoniem
"Als je daar al cel voor krijgt, denk ik niet dat veel werkgevers nog onder de indruk raken van een strafblad, want dan krijgen ze geen sollicitant meer binnen."

Werkgevers hebben helemaal geen inzage in een strafblad (ook niet via de verklaring omtrent gedrag of de AIVD-screening). Men krijgt alleen een goed- of afkeuring bij dat soort screeningen zonder verdere inhoudelijke toelichting.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.