image

Tiener krijgt jaar celstraf wegens DDoS-aanval

vrijdag 20 november 2009, 11:09 door Redactie, 7 reacties

Een tiener die twee jaar gelden die website van de Scientology Kerk platlegde, is in de Verenigde Staten tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld. Naast zijn gevangenisstraf moet de 19-jarige Dmitriy Guzner de kerk 25.000 euro terugbetalen. De DDoS-aanvallen waren het werk van de groep Anonymous, maar Guzner ontkent hier lid van te zijn. Hij zou samen met wat vrienden voor "de grap" besloten hebben om de website aan te vallen, zonder bij de gevolgen te hebben stilgestaan.

De tiener kwam in het vizier van justitie toen er op YouTube een video van een protestactie tegen Scientology verscheen. Guzner kon uiteindelijk aan de hand van zijn nicknaam geïdentificeerd worden. De rechter was verbaasd over de acties van Guzner, omdat het een intelligente jonge man is. "Maar hij is duidelijk de weg kwijtgeraakt. Dit is geen grappige onderneming van een tiener. Dit is niet iets dat zomaar voorbij kwam. Ik geloof niet dat een jong iemand door alleen het surfen op internet hierbij betrokken raakt."

Reacties (7)
20-11-2009, 11:27 door Anoniem
kiekemgoan
20-11-2009, 11:37 door Syzygy
De rechter was verbaasd over de acties van Guzner, omdat het een intelligente jonge man is.

Natuurlijk want waarschijnlijk wist de rechter ook totaal niet waar het over ging.

"Maar hij is duidelijk de weg kwijtgeraakt. Dit is geen grappige onderneming van een tiener. Dit is niet iets dat zomaar voorbij kwam. Ik geloof niet dat een jong iemand door alleen het surfen op internet hierbij betrokken raakt."

Als of ie het Vrijheidsbeeld heeft opgeblazen.

Rechter, welkom in de 21e eeuw, dit is de baldadigheid van de jeugd. Pure verveling en op die manier nog een beetje respect proberen te kweken hetgeen wel blijkt uit het feit dat hij het op Youtube zet. Iemand die echt kwaad in de zin heeft gaat zijn daden toch niet op Youtube zetten.
20-11-2009, 11:41 door Anoniem
Vindt 1 jaar wel wat veel voor platleggen van "zomaar een website", of is de rechter overtuigd dat je de samenleving ontwricht als men niet bij de Sci Church kan?
Dat Sci zelf hoog van de toren blaast heeft Karin Spaink ook al eens ondervonden, maar dat een rechter de Sci Church ondersteunt via het strafrecht is weer eens wat nieuws.

Is Scientology niet verboden in Duitsland? Je kunt blijkbaar nogal verschillend denken over bepaalde zaken.
20-11-2009, 11:43 door Anoniem
Rechter, er zijn ook mensen die vinden dat de Scientology "church" een DDOS aanval op de intelligentie van haar leden uitvoert.

Dus is het dan meer een pot en ketel actie om Guzner aan te klagen.
20-11-2009, 13:25 door Anoniem
wat een onzin, wat heeft ie nou werkelijk gedaan. ik bekijk het dan zo. Als je bij een winkel de deur een dag zou blokkeren zou je dan ook een jaar gevangenisstraf krijgen aangezien het gevolg hetzelfde is!?!?. klanten kunnen je niet bereiken. maar als je een website platlegt krijg je een jaar en een absurde 25000 euro. absurd.
21-11-2009, 01:18 door Anoniem__
"Maar hij is duidelijk de weg kwijtgeraakt. ..."

Gelukkig, heeft CoS methodes en instituten om dit te verhelpen. ;-/
21-11-2009, 11:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.