image

Hackers Comcast.net aangeklaagd

vrijdag 20 november 2009, 15:01 door Redactie, 2 reacties

De drie hackers die er vorig jaar in slaagden de DNS van internetprovider Comcast te kapen, zijn door de Amerikaanse overheid aangeklaagd. Het trio, 19, 20 en 27 jaar oud, wist de gegevens van comcast.net aan te passen, waaronder ook de DNS. Op de pagina die doorgestuurde bezoekers te zien kregen stond de tekst "KRYOGENIKS EBK and DEFIANT RoXed COMCAST sHouTz To VIRUS Warlock elul21 coll1er seven". Kryogeniks was de naam van de hackergroep waar de drie lid van waren.

Volgens de aanklacht wisten de hackers de domeinnaam met twee telefoontjes en een e-mail naar Network Solutions vanaf een gehackt Comcast e-mailadres, in handen te krijgen. De internetprovider beweert dat het 86.000 euro schade door de aanval heeft geleden, omdat abonnees niet meer hun e-mail konden lezen of voicemail beluisteren. De website werd destijds door 5 miljoen bezoekers per dag bezocht. Indien veroordeeld kunnen de hackers een maximale gevangenisstraf van 5 jaar en een boete van 250.000 dollar krijgen.

Reacties (2)
20-11-2009, 22:13 door Anoniem__
Doet me denken aan de tijd dat xs4all nog dezelfde DNS servers gebruikte voor intern en extern :)

Maar ontopic.
Comcast moet niet janken, Network Solutions heeft hiervoor prima diensten met autorisatie codes enzo als je dit als zon grote ISP niet gebruikt heb je jouw zaakjes niet op orde.

Greatz,
MyShell
22-11-2009, 14:14 door spatieman
waneer wordt comcast spam eens aangepakt ???
is ook iritant..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.