image

Palin noemt hackeraanval dieptepunt van campagne

vrijdag 20 november 2009, 16:29 door Redactie, 4 reacties

Het kraken van Sarah Palin's persoonlijke e-mailadres was voor de Republikeinse kandidaat-vice-president het dieptepunt in haar campagne, zo laat ze in haar boek 'Going Rogue: An American Life' weten. De Amerikaanse student David Kernell, zoon van Democratische afgevaardigde Mike Kernell, wist de geheime vraag van Palin te raden, en kreeg zo toegang tot haar Yahoo! account. Volgens de voormalige gouverneur van Alaska zorgde de aanval voor een "verlamming" binnen haar campagneteam, omdat ze niet meer op eenvoudige wijze met haar personeel kom communiceren.

"Het incident plaatste een zware last op de campagne. Schmidt (campagneleider McCain) en anderen deden alsof ze de meldingen geloofden dat mijn gehackte e-mail belastende berichten zou bevatten die McCain's campagne kon vernietigen. De berichten waren er niet, maar de episode zorgde voor paranoia en wantrouwen binnen de campagne."

Kortzichtig
Volgens Randy Abrams van ESET is dit wat sommige mensen met cloud computing bedoelen. "Je data, mogelijk onversleuteld achterlaten, slechts een paar gokjes en Google zoekopdrachten verwijderd om ontdekt te worden." De virusbestrijder noemt het buitengewoon kortzichtig om via een gratis e-maildienst met het personeel te communiceren. "Verder, als je Yahoo! Mail gebruikt, is de e-mail niet versleuteld, wat betekent dat als je een draadloos netwerk gebruikt, het vrij eenvoudig te onderscheppen is." Daarnaast vindt Abrams het ongelooflijk dat Yahoo! Mail de enige "makkelijke" manier was die Palin had om met haar personeel te communiceren.

Reacties (4)
22-11-2009, 14:15 door spatieman
nog effe, en alle antwoorden van de geheime vragen staan ook bij google in de cache.
dus niet zaniken...
22-11-2009, 19:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-11-2009, 08:58 door Anoniem
'Geheime vragen' zijn het zwakke punt van vele sites.
25-11-2009, 13:12 door Anoniem
Even een wilde gok: ze zal wel blij zijn met de klimaatmail hack. En tenzij ze wat van haar campagne geleerd heeft, zou ze dat nog openbaar zeggen ook.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.