image

Nep-virusscanner geoptimaliseerd voor Windows 7

dinsdag 24 november 2009, 10:45 door Redactie, 2 reacties

Het verschijnen van Windows 7 is ook aanbieders van nep-virusscanners niet ontgaan, aangezien ze zich speciaal op Microsoft's nieuwste besturingssysteem richten. "In tegenstelling tot de meeste scareware aanvallen, hebben de cybercriminelen achter deze aanval hun campagne geoptimaliseerd voor gebruikers van Windows 7", zegt Sean-Paul Correll van het Spaanse Panda Security. Het gaat dan met name om de "look en feel" die de website met nep-virusscanner uitstraalt.

Deze creëert een exacte kopie van de Windows 7 explorer shell. Tevens is de website met een witte achtergrond geconfigureerd, zodat het lijkt alsof de "Windows 7 popup" zich niet op de voorgrond van de website bevindt, maar dat het een apart proces van de computer zelf is. "Beide technieken zijn zeer misleidend en kunnen zelfs een oplettend oog foppen."

Reacties (2)
24-11-2009, 11:29 door spatieman
......
weg gejorist xD
24-11-2009, 13:14 door Anoniem
geweldig , die microsoft met zijn stom download gedoe in de webbrowser. Gewoon even download uitschakelen en kaar is kees!
Download in het wilden weg is het zelfde als midden in de nacht op de snelweg lopen, een van de tien kans dat je aangereden woord. http://www.security.nl/image/2417
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.