image

Folder "Het Nieuwe Rijk" in Nederland verspreid

dinsdag 24 november 2009, 11:05 door Redactie, 78 reacties

In verschillende Nederlandse steden is de afgelopen dagen een folder van het "Het Nieuwe Rijk" verspreid, die uitlegt hoe burgers hun Burgers Service Nummer op hun linkerarm kunnen laten tatoeëren. De vormgeving van de folder heeft veel weg van een officiële overheidscampagne en beweert een aanvulling te zijn op de folder over het biometrische paspoort van 21 september. "Bij wijze van proef, vooruitlopend op potentiële nieuwe wetgeving, is het vanaf vandaag ook mogelijk om op vertoon van uw nieuwe reisdocument, kosteloos uw Burger Service Nummer te laten tatoeëren op uw arm. Doordat u hiermee nog eenvoudiger geïdentificeerd kunt worden vergroot dit uw gemak o.a. aan de balie en bij internationale vluchten."

Gebroken Pennen ontdekte dat de website van Het Nieuwe Rijk dezelfde adresgegevens als die van de Volkskrant gebruikt. De folder verscheen onder andere in Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Den Haag en Amsterdam. Bij Joden die in de Tweede Wereldoorlog niet direct vergast werden, tatoeëerden de Nazi's een serienummer op de arm.

Update 15:38
Inmiddels waarschuwt het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de folder. "In verscheidene gemeenten waaronder Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam is huis-aan-huis een folder verspreid over de mogelijkheid voor mensen hun burgerservicenummer op hun arm te laten tatoeëren. Mensen kunnen zich door de misleidende, smakeloze folder gekwetst voelen. De folder wekt ook de indruk afkomstig te zijn van de Rijksoverheid. Dat is natuurlijk niet het geval. Hopelijk beseffen de meeste mensen dit en worden zij niet op het verkeerde been gezet."

Update 2 16:47
Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld doet aangifte tegen de verspreiders van de folder, zo heeft ze laten weten. Ook zij bestempelt de folder vanwege associaties met de Holocaust als smakeloos. Verder zijn er ook bange en boze reacties bij het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) binnengekomen.

Reacties (78)
24-11-2009, 11:19 door Anoniem
Haha mooie actie xD
24-11-2009, 11:22 door [Account Verwijderd]
Een snoeiharde actie die w.m.b. met een juiste mate van cynisme onze privacy-verkwanselende overheid illustreert.
24-11-2009, 12:54 door Anoniem
Het adres dat men boven water heeft gehaald is van het oude volkskrant-gebouw. De volkskrant is al jaren geleden verhuist.
24-11-2009, 13:02 door Anoniem
Wie daarover gaat lachen, moet echt van de pot gerukt zijn. Of is dat voor onze Nieuwe Nederlanders? (Overigens, hoe noem je dan een autochtoon? Oude Nederlander? Dat klopt eigenlijk wel, want tegenwoordig moet je jong zijn, anders tel je niet mee.)
24-11-2009, 13:17 door martijno
Die gebroken-pennen-site is ge-slashdot...
24-11-2009, 13:18 door Anoniem
Gaaf! Goed dat het klapvee eens wakker geschud wordt.

Het duurt namelijk niet lang meer voordat deze cynisch bedoelde campagne werkelijkheid wordt. Rekening rijden, biometrisch paspoort etc zijn aan de orde van de dag. Deze ontwikkelingen worden door de meeste argeloze burgers gewoon gezien als noodzakelijk en handig. Ik verwacht binnen 5 jaar ook de eerste Postbus 51 spotjes waarin een Frans Bauer reclame maakt met de slogan "Wees hip, neem een chip!"
24-11-2009, 13:19 door Arnoud Engelfriet
Wibautstraat 150 is niet (meer) het adres van de Volkskrant. Het is nu een creatief ondernemersgebouw met o.a. Bits of Freedom.
24-11-2009, 13:36 door Anoniem
Briljant !

100% waar !
24-11-2009, 13:53 door Anoniem
Door Anoniem: Wie daarover gaat lachen, moet echt van de pot gerukt zijn. Of is dat voor onze Nieuwe Nederlanders?
Ik denk dat je het niet duidelijker kunt maken dan op deze wijze hoe fout de weg is waar we op zitten. Heeft helemaal niets met autochtoon of allochtoon te maken. En ja, ik als roomwitte nederland heb dit toch met een glimlach op mijn gezicht bekeken en ben benieuwd hoe de PVV-kamervragen over dit onderwerp behandeld gaan worden (want ik ga er vanuit dat ze uit die hoek zullen komen)
24-11-2009, 14:32 door Anoniem
Ach, de huidige maatregelen zijn al stukken ernstiger dan een simpele tattoo a la WO2 op je arm... als mensen hier niet wakker van worden, kunnen we het experiment homo sapiens net zo goed als mislukt beschouwen.
24-11-2009, 14:33 door Anoniem
Raar dat media en overheid de boodschap van deze folder niet inzien... ziende blind noemen ze dat.
24-11-2009, 15:06 door Anoniem
@14.33 perfect bewoord...

Valt me vaker op dat de media niet reageerd op de inhoud... het is bedroefend, hoe alleen de koetjes en de kalfjes voldoende zendtijd krijgen (patricia paai naakt).
24-11-2009, 15:07 door Anoniem
Ik ben in principe voor elke aktie die ons waarschuwt voor een ver-gaande big-brother-overheid, en Hard mag. Alleen, deze actie vind ik ZUM KOTZEN. Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien! Want dat is wat jullie doen.

J. de Grift
24-11-2009, 15:15 door Anoniem
wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?
24-11-2009, 15:28 door Anoniem
Ik vind het wel een goed idee.

Je laat je arm aan de autoriteiten zien. Ze scannen het nummer op je arm en de computer geeft al je biometrische gegevens waarvan een of meerdere gecontroleerd kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Helemaal geen paspoort meer nodig! Ideaal!

Ze moeten het wel rechts doen overigens, links draag ik een horloge.
24-11-2009, 15:30 door Anoniem
Volkskrant zit al jaren niet meer aan Wibautstraat 150. Dat gebouw is nu een broedplaats voor kunstzinnige creatieven en - blijkbaar - idioten die denken dat ze alles kunnen maken.
24-11-2009, 15:52 door Anoniem
Aktie is wel aardig bedacht, maar denk dat de auteurs worden aangepakt op merkenrecht. Dit is een inbreuk op de "betrouwbare overheid" die wordt nagestreefd met het centrale logo.

Overigens is het opslaan van vingerafdrukken (mist veilig en encrypted, dus niet herleidbaar naar het origineel) iets heel anders dan het tatoeren van een serienummer. Biometrie heeft goede toepassingen, echter het gebruik, zeker van grote databases van bijvoorbeeld de overheid dient zwaar gereguleerd en gehandhaafd te worden.
24-11-2009, 15:54 door Anoniem
http://www.hetnieuwerijk.nl/
24-11-2009, 15:56 door Anoniem
Bits of Freedom zit een stukje verder op Wibautstraat 3

Er zitten idd allemaal bedrijfjes met een achtelijke site: http://www.volkskrantgebouw.nl/. Ik gok dat dit uit de koker van http://www.freeknowledge.eu/ komt.

Zielige actie.
24-11-2009, 15:57 door spatieman
Waarom is mijn posting verwijdert worden ?
of mag ik niet schrijven, dat streepjescodes al bij geboorte worden aangebracht etc.
24-11-2009, 15:57 door Anoniem
Niks smakeloos, hoe naief kan je zijn door deze actie te veroordelen maar de implementatie door o.a. misleiding van media en burgers niet smakeloos te vinden. *schande*

Als dit soort acties voor 1940 waren gehouden hadden burgers zich 2e maal achter de oren gekrapt of het zinnig was dat alles in het voor oorlogse GBA wordt opgenomen.

Nu wordt er alles aangedaan om de aandacht op de inhoud onder te sneeuwen met non informatie. Alsof het er iets toe doet wie dit gestuurd heeft...
24-11-2009, 16:00 door Anoniem
Door Anoniem: wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?

Dat is juist het punt, lampje. Dat dat niet nog een keer moet gebeuren.

In deze, een frappant feit: Mijn opa heeft het merendeel van de oorlog in een kamp doorgebracht, en is door niemand meer geschoffeerd dan de Nederlandse regering.
24-11-2009, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem: wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?

Juist deze mensen moeten erg blij zijn met deze actie.
Juist zij weten hoe belachelijk deze registratie drang van de overheid is.
Juist zij weten hoe fout dat kan aflopen.
24-11-2009, 16:18 door Anoniem
Ben ik net voor niets helemaal naar het Gemeentehuis gegaan om mijn BSN te laten tatoeren :-(
24-11-2009, 16:29 door Anoniem
Ik vind het een geniale actie. Het wordt tijd dat mensen wakker worden geschut.

Mensen hebben geen privacy meer en dat kan met een actie als deze perfect worden onderstreept.

Laat van je horen: http://www.hetnieuwerijk.nl/
24-11-2009, 16:31 door EzMe
Door Anoniem: wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?

Zegt Mr. Anoniem?
24-11-2009, 16:33 door Anoniem
Ben zelf al een tijdje gevlucht uit een land wat langzamerhand steeds meer de kenmerken van een politiestaat begint aan te nemen. Het doet mij goed te zien dat er nog steeds initiatieven worden ontplooid om de mensheid/ overheid duidelijk te maken dat zij langzamerhand in hun eigen overgeorganiseerde web verstrikt raken. Daarbij kan geen methode meer geschuwd worden aangezien een ieder al behoorlijk vast in slaap is gevallen. En dat hierbij een verwijzing naar WO ll ligt maakt gelukkig weer eens een discussie los naar de Wildersfans en de gemiddelde middelbare scholier die niet weet wie Hitler of George Orwell was.
O.van M.
24-11-2009, 16:37 door Anoniem
beste EzMe

Ik denk dat er op de een of andere manier iets misgelopen is.
Als je de berichtjes hierboven naleest, kun je ergens een van de weinige ''ondertekende'
berichten zien. En daar lees je een vrijwel identieke inhoud als in de berichtjes
die op de een of andere manier enkele keren herhaald op de site staan, maar dan ingekort en
zonder ondertekening. Overigens is jouw Mr. een Mrs.
24-11-2009, 16:52 door Anoniem
mijn persoontje beschik over een rijke portie anarchistische energie
Maar jongens/meiden, wat jullie er nu van bakken, gaat zelf MIJ te
ver.
Weleens van het woord BESCHAVING gehoord?
24-11-2009, 16:53 door quikfit
De waarheid is hard,NL word een stasi-staat eerste klas!?
24-11-2009, 17:31 door privacy4all
Ook zij bestempelt de folder vanwege associaties met de Holocaust als smakeloos.
Hmm, en hoe de staat omgaat met zijn burgers, hoe moeten we dat noemen?

Betreur het dat mensen met kamp-ervaringen hier weer onder zouden moeten lijden maar de gevolgenuit die tijd willen we niet nog een keer meemaken.
En zoals de overheid zich gedraagt de laatste jaren gaan we toch hard die kant op.
24-11-2009, 17:32 door Anoniem
Beetje kort lontje heeft onze overheid dan wel weer door aangifte te doen.
En "onze" media is zoals ik nu zie en hoor ook weer bijzonder eenzijdig.
Ik hoop voor de makers dat de boodschap ondanks dat het hard is wel overkomt.
En verwacht dat de gemiddelde Nederlander dit kan relativeren.
Ik denk ook dat Het rijk slaat op onze Europese unie waar op dit moment naar mijn mening onze rechten als individuele
burgers op dit moment in een rap tempo verspeeld wordt.

Feit is dat onze regering bijzonder veel mobiele nummers tapt en bijzonder gemakkelijk om gaat met persoonlijke gegevens.
Ze doen dan ook dingen waarvan ze in de voormalige DDR van dromen.
Ik heb niets te verbergen maar ben me hier wel van bewust.
ben dan ook geen naief schaap of iemand met een hoed van aluminium folie.

"Te veel Macht Corrumpeert altijd" (Hans Teeuwen)
"Onder Wet Mulder"Drukken ze ook na de wis plicht je in een andere database weg.
Er is te veel grijs op dat gebied.

Ik hoop dat na de verkiezingen er meer gedaan word om ons te beschermen.
Na de laatste gebroken verkiezings beloftes twijfel ik steeds meer of er nog een "echte" partij is die mij vertegenwoordigd.
Maar ik blijf nog steeds stemmen.
Dat geeft me tenminste nog het gevoel dat ik in een Democratie leef.
24-11-2009, 17:43 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben in principe voor elke aktie die ons waarschuwt voor een ver-gaande big-brother-overheid, en Hard mag. Alleen, deze actie vind ik ZUM KOTZEN. Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien! Want dat is wat jullie doen.

J. de Grift

Ik vind het een prima actie! Om de simpele reden dat het confronterend is met de nieuwe "Das-haben-wir-nicht-gewusst" & en met de "Ik-heb-niks-te-verbergen" mentaliteit in Nederland. Het is niet deze actie die pijnlijk zou moeten zijn voor de WOII getraumatiseerden maar de acties van de overheid!

Het verheugt me om dit soort radicaliteit te zien want dat is hard nodig. Deze actie is de megafoon binnen het oorverdovend stille nederland waar ogenschijnlijk even géén weerstand meer leek te zijn.

Met groet,

Rene
(en nee ik ben niet anoniem, check argusoog.org maar)
24-11-2009, 17:50 door Anoniem
vrijheid van meningsuiting. Een groot goed.
Maar ongewenste post in mijn brievenbus met duidelijke nee-sticker, post met een boodschap waar ik niet om heb gevraagd, dat vind ik schending van mijn privacy. Waarmee ik niet heb willen beweren dat ik het niet goed vind dat we met z'n allen waakzaam
zijn op sneaky pla nnetjes v.d. overheid. Maar doe dat dan in godsnaam op publiek terrein, en als het kan
een tikje minder svp, want zoals jullie het nu doen werkt het alleen bij degenen die toch al zo dachten en bij de anderen averechts. Net zo goed als de Wilders-kretologie de tegenstanders alleen nog maar verder in hun loopgraven doet ingraven.
24-11-2009, 18:02 door Anoniem
Reactie: Zo te zien moeten de mensen in NL juist nog steeds leren om na WOII de conclusie te trekken dat data verzamelen (GBA in WOII...) gevaarlijk is.

Door Anoniem: ...Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien!
24-11-2009, 18:04 door Anoniem
Straks is er geen vrijheid meer. Niemand heeft een idee hoe ver dit kan gaan!!

(Chip iedereen maar meteen met GPS stop de bankgegevens er maar in dan hoef je ook niet meer af te rekenen bij de kassa)

Het feit een vingerafdruk te nemen is niet iets bijzonders.
Maar ga eens kijken hoe ver je hier mee kan gaan dat is best eng.

-De overheid & bedrijven zouden via een vingerafdruk kunnen zien waar je bent hoe laat waar je iets koopt hoeveel je uitgeeft etc.

(Doet de Albert Hein al met hun pers. Klantenkaartje (lees vingerafdruk) fantastisch voor een marketings onderzoek)
Je weet alles over iemand voorbeeld meneer A
-Meneer A neukt veel want hij koop 2 pakjes durex per week
-Meneer A vreet 2x per week bloemkool
-Hij koopt een Donald Duck dus meneer A heeft kinderen
-Hij koopt ook tampons en een viva wat aangeeft dat hij waarschijnlijk of een buitenechtelijke relatie heeft of een nieuwe vriendin

Sorry ik dwaal af.

Je kunt in principe alle info medische dosiers, bankgegevens etc. over een persoon aan een vingerafdruk gaan linken
Zag gisteren dat mensen op basis van een vingerafdruk uit een database van een anderland werden uitgezet.

Belastingdienst zou hier fantastisch gebruik van kunnen door de mensen die niet doelbewust bankzitten helemaal kaal te plukken
"Word geen crimineel de overheid dult geen concurentie"

Moet je voorstellen wat er gebeurt als er verkeerde info aan jou profiel word toegevoegd en wat de consequenties dat zou kunnen hebben wie zegt mij dat een fingerafdruk niet te kopieren is midels was of rubber zeg maar iets raars.

De overheid gaat dit gebruiken als identificatie en waarschijnlijk velen met hen.


Mensen dit wil niemand toch??

Gr. A
24-11-2009, 19:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-11-2009, 19:17 door Anoniem
Keihard & confronterend....maar al menigmaal bleek juist zo'n actie pas echt de mensen wakker te schudden.

Daarom toch gerechtvaardigd naar mijn idee. Hoop dat het veel aandacht krijgt (positief of negatief maakt eigenlijk niet uit) en hulde voor de creativelingen die het aangedurfd hebben om deze actie op te zetten.
24-11-2009, 19:19 door Anoniem
Keihard & confronterend....maar al menigmaal bleek juist zo'n actie pas echt de mensen wakker te schudden.

Daarom toch gerechtvaardigd naar mijn idee. Hoop dat het veel aandacht krijgt (positief of negatief maakt eigenlijk niet uit) en hulde voor de creativelingen die het aangedurfd hebben om deze actie op te zetten.

PS;

de naam is Rob en ik ben zeer actief op de website die nieuws verzameld over de aantasting van onze vrijheden te weten www.volksopstand.nl.
24-11-2009, 19:32 door Anoniem
Ik zie er geen humor in, maar wel de erg serieuze bedoeling van deze actie. Het feit dat de Nederlandse overheid zoveel informatie verzameld over 'hun' burgers (moet ik een opsomming geven of zoeken jullie zelf even) en daarvoor zulke 'fraaie' databases voor aanleggen kan leiden tot selectie van burgers op het moment dat het iemand daar iets aan heeft.
Nederland is overigens een van de weinige landen die zoveel informatie over hun burgers verzamelen.

Vóór WOII had NL een prachtig aangelegde database dankzij IBM. Deze database is bemachtigd door de duitsers die daar dus dankbaar gebruik van gemaakt hebben om een selectie hierop te doen. Mensen die bij het verschijnen van deze folder terug moeten denken aan WOII zullen toch nog maar eens extra achter hun oren krabben. De folder is niet bedoeld om extra zout in de wonden te strooien, maar om ogen te openen.

Ik denk dat indien de folder een chip (dit IS de realiteit) zou laten zien ipv een tatoeage, dat dit veel minder indruk zou maken!
24-11-2009, 19:42 door Anoniem
De media training binnen de overheid werkt fantastisch.

Vandaag 2 voorbeelden gezien / gehoord

Mevrouw kramer over co2 (mogelijke) hoax. Gaat niet in op de inhoud, maar vind het crimineel wat de hackers hebben gedaan.

Hetzelfde over de folder. 2e wereld oorlog erbij halen en niet ingaan op vingerafdruk, rfid in passport etc. Het teken is er al, de stichting heeft het alleen iets zichtbaarder gemaakt.

SLappe hap, om te kotsen hoe de overheid en moraal ridders nu de boodschappen proberen weg te poetsen
24-11-2009, 19:54 door Anoniem
gebeurd er eindelijk is iets, loopt alsnog iedereen te zeuren.
nederlands klootjesvolk is ook nooit tevreden.
net schapen af en toe.. geef ze een weiland en een eartag en ze zijn blij.

vrijheids van meningsuiting is ook al verdwenen, iig voor de burger.
ja/nee stickers op de ramen/deuren van mensen die toch als een mak lammetje achter de media/overheidsorganen aanloopt.

Privacy.. Dit is helaas een allang verloren strijd.
24-11-2009, 19:59 door Anoniem
We zijn toch al lang digitaal gatatoeerd. Slechts weinigen die zich daar om druk maken. Men wordt pas wakker als er een verband wordt gelegd met WO II. Als men destijds de middelen had die heden ten dage ter beschikking staan van overheden was er destijds al gebruik van gemaakt.
24-11-2009, 20:17 door Anoniem
HULDE
24-11-2009, 20:18 door Anoniem
De lessen uit het verleden dienen ons hedendaags te waarschuwen voor dreigingen in de toekomst.

GNOE Inc.
24-11-2009, 20:22 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Wie daarover gaat lachen, moet echt van de pot gerukt zijn. Of is dat voor onze Nieuwe Nederlanders?
Ik denk dat je het niet duidelijker kunt maken dan op deze wijze hoe fout de weg is waar we op zitten. Heeft helemaal niets met autochtoon of allochtoon te maken. En ja, ik als roomwitte nederland heb dit toch met een glimlach op mijn gezicht bekeken en ben benieuwd hoe de PVV-kamervragen over dit onderwerp behandeld gaan worden (want ik ga er vanuit dat ze uit die hoek zullen komen)
Tuurlijk joh, nazipraktijken zijn om te lachen. Vooral de nog levende oorlogsslachtoffers liggen in een deuk. Jij bent kennelijk jong. Voor gevoelens van Nederlandse en Joodse slachtoffers heb jij geen enkel gevoel. En jij moet het dan over Wilders hebben? Dat is dus precies wat ik wilde aantonen: links moet zich kapot schamen over de nieuwste hetzes tegen alles wat niet links is. Overigens noemde de nazipartij in Duitsland zich ook socialistisch. Daarom ook die rode vlaggen.
24-11-2009, 20:42 door Anoniem
Ik riep het al toen het Bsn werd ingevoerd...op mijn arm tatoeeren! Maar alleen de naam van het (fiscaal)nummer veranderde en niet het nummer zelf.
Heb het niet gedaan, overigens.
24-11-2009, 20:44 door Anoniem
Ik riep het al toen het Bsn werd ingevoerd...op mijn arm tatoeeren! Maar alleen de naam van het (fiscaal)nummer veranderde en niet het nummer zelf.
Heb het niet gedaan, overigens.
24-11-2009, 21:32 door Anoniem
Door Anoniem: wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?

Het probleem is juist de de huidige werkwijze van de overheid t.a.v. legitimatie en opslag van gegevens bijna 1-op-1 vergelijkbaar is met de werkwijze van de Nederlandse overheid tussen 1930 en 1940.

En ik ben bang dat de aangifte die de overheid doet gebaseerd is op het verspreiden van staatsgeheimen. Want iets dergelijks ligt waarschijnlijk al lang in een buro bij de AIVD o.i.d.

Peter
24-11-2009, 22:15 door Anoniem
Dag mensen, hier Vulpen: Hoofdredacteur van Gebroken Pennen.

Hartelijk dank voor de verwijzing naar mijn stuk. Over enkele minuten een bericht over mijn chaotische dag. Waarbij onder andere Editie NL, Trouw en ook een medewerker van het programma Netwerk, te woord heb moeten staan. De telefoon gloeit nog na van alle telefoontjes die ik gehad heb. En nu... Nu vraag ik mij af of dit allemaal nodig was. Maar ik denk het wel...

Groetjes,

Vulpen

Auteur: www.gebrokenpennen.nl
24-11-2009, 22:49 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
24-11-2009, 23:05 door Anoniem
Door Rotsmoel: Een snoeiharde actie die w.m.b. met een juiste mate van cynisme onze privacy-verkwanselende overheid illustreert.
JUIST! Maar hoe zouden wij onzer Anke kunnen laten weten dat wij het overheidsbeleid smakeloos vinden?
24-11-2009, 23:12 door Anoniem
Duidelijk, MiniBiza houdt het op doubleplusungood.
24-11-2009, 23:40 door Anoniem
ik vind het zo jammer dat elke keer als ik ergens om moet lachen er weer een kleien groep is die zich gekwetst voelt en het vervolgens niet meer mag.
24-11-2009, 23:59 door Anoniem
Als hoofdredacteur van Gebroken Pennen wil ik jullie hartelijk danken voor de verwijzing naar onze site.
Verwijzingen missen op internet vaak bij berichten naar informatiebronnen. Terwijl dit ontzettend belangrijk is voor lezers om de betrouwbaarheid van berichten te bepalen.

Hartelijk dank,

Met vriendelijke groet,

Vulpen
25-11-2009, 00:19 door Anoniem
Het is vanavond heel kort in het NOS journaal geweest, alleen dat die folder was gemaakt en verspreid, dat er aangifte is gedaan en dat het afkomstig lijkt van een groep die tegen vingerafdrukken is. Verder niets bewustmakends en niks over gekwestste mensen of nazi's.
25-11-2009, 01:39 door Karl Hungus
Mooie actie. Als het niet over zo'n serieus onderwerp ging, was het echt hilarisch.

Op hun site http://www.hetnieuwerijk.nl/reacties.php (waar ook een petitie loopt) kwam ik de volgende reactie tegen:

Beste mensen, Ik heb zo juist uw petitie ondertekend. Ik ben 71 en heb kort geleden het oude persoonsbewijs van mijn vader teruggevonden. Met zijn vingerafdrukken erop. Mede daardoor kon mijn vader tijdens de oorlog door de moffen worden opgepakt. Hij heeft het kamp ternauwernood overleefd.

"Bijleveld doet aangifte", mooi zo, drijf het maar lekker op de spits.
Als de Revu mailboxen en de computers van 14 000 onschuldigen mag kraken, zogezegd om een "belangrijk maatschappelijk probleem" aan te kaarten, wat kan er dan mis zijn met deze actie?

Ook hulde aan de mensen die de financiën en de mankracht hebben geleverd om dit alles mogelijk te maken.
25-11-2009, 08:49 door Anoniem
Eindelijk een aktie die de mensen 'kunnen wakker schudden'.
De mensen die hier fel tegen zijn omdat dit 'holocaust' herinneringen oproept!
Mensen wordt eens wakker en begrijp de boodschap eens goed i.p.v. op je ziel getrapt te worden. Hier gaat het juist om, niemand wil terug naar die tijd en als het zo doorgaat ' vingerafdruk verplichting' gaan we juist door naar die tijd.
Het enige dat de overheid bezighoudt is het controleren van het volk, ' vingerafdruk verplichting, gps systeem auto etc..'.
Het feit dat er mensen zijn die zo hevig reageren omdat dit ' holocaust ' herinneringen oproept, zegt al genoeg! Zo bang zijn wij ook dat we die kant opgaan met de huidige regering en dat wil niemand, vandaar deze aktie.
25-11-2009, 08:53 door Anoniem
Door Anoniem: Ik ben in principe voor elke aktie die ons waarschuwt voor een ver-gaande big-brother-overheid, en Hard mag. Alleen, deze actie vind ik ZUM KOTZEN. Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien! Want dat is wat jullie doen.

J. de Grift


Wij willen ook niet terug naar die tijd vandaar deze aktie. Het gaat er juist om dat de mensen wakker worden, dat als niemand iets doet we juist naar die tijd gaan. Bij u roept het herinneringen op, bij ons angst dat we weer die kant opgaan en dat wil niemand!
25-11-2009, 09:18 door Lois
EINDELIJK EEN DUIDELIJKE AKTIE, HELAAS DAT ER MENSEN ZIJN DIE ER NIETS VAN BEGRIJPEN M.N. DIEGENE MET WOII-TRAUMA'S!
Hier gaat het juist om niemand wil terug naar die tijd maar we gaan met zijn allen juist naar die tijd toe als er niemand iets aan doet.
Ons hele leven hebben wij de verhalen aangehoord van onze ouders c.q. grootouders over de oorlog, dat is juist de reden van deze aktie, wij en onze kinderen willen niet terug naar die tijd.
De huidige regering is enkel bezig met het controleren van de bevolking d.m.v. vingerafdruk verplichting, gps in auto etc.. Wij de bevolking hebben totaal geen privacy meer, als dit zo doorgaat zijn we enkel nog ' poppetjes aan een touwtje ' die door de regering wordt gecontroleerd. WAAR BLIJVEN WIJ DAN NOG ALS UNIEK PERSOON!
Er is alle reden toe om doodsbang en angstig te zijn voor de huidige regering, mensen wordt eens wakker en sta op vanuit uw luie stoel. Ik woon overigens al lang niet meer in Nl., m.n. om deze redenenen. Ik wil graag mijn identiteit blijven behouden en weet zelf heel goed het verschil tussen goed en kwaad, niemand hoeft mij te controleren.
HET WORDT EENS TIJD VOOR BURGELIJKE ONGEHOORZAAMHEID!!!!!!
25-11-2009, 09:27 door Lois
Door Anoniem:
Door Anoniem: wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, en waar halen jullie de gore moed vandaan om al degenen met kamptrauma's waar ze een leven lang mee worstelen, opnieuw in de ellende de storten?

Dat is juist het punt, lampje. Dat dat niet nog een keer moet gebeuren.

In deze, een frappant feit: Mijn opa heeft het merendeel van de oorlog in een kamp doorgebracht, en is door niemand meer geschoffeerd dan de Nederlandse regering.


U schrijft 'stelletje anonieme lafbekken', mijns inziens houdt u zich ook anoniem. Er schijnt een spreekwoord te zijn, ' de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet '.
DIT IS JUIST WAAR DEZE HELE AKTIE OM DRAAIT MR. OF MEVR. NIEMAND WIL TERUG NAAR DIE TIJD EN IK WIL ZEKER NIET DAT MIJN KIND NAAR DEZE TIJD TERUGGAAT.
25-11-2009, 10:09 door Lois
EEN REGERING OM DOODSBANG VAN TE WORDEN, WE HEBBEN HET MAAR OVER DE MOSLIMS WAAR WE BANG VOOR MOETEN ZIJN, DE ENIGE WAAR JE TERECHT DOODSBANG VAN MOET ZIJN IS DE HUIDIGE REGERING!!!

Het begon al een paar jaar terug met het creëren van verraders, ' verraad uw buurman als hij onterecht een uitkering heeft '.
In de WOII was je dan een NSB'er, nu wordt je beloond.
En zeg niet er is een verschil want een verrader is een verrader en niets anders.
Je leert je kind niet te verraden, ook dat is ons allemaal ingeprent maar gelijkertijd mogen ze wel de buurman verraden voor de staat!!!!!
25-11-2009, 10:33 door Night
Erg merkwaardig dat een (vrijwillige) tatoo holocaust associaties oproept bij de minister maar identieteitskaaarten met (verplichte) vingerafdrukken niet.
25-11-2009, 11:10 door Anoniem
!
Door Lois: EEN REGERING OM DOODSBANG VAN TE WORDEN, WE HEBBEN HET MAAR OVER DE MOSLIMS WAAR WE BANG VOOR MOETEN ZIJN, DE ENIGE WAAR JE TERECHT DOODSBANG VAN MOET ZIJN IS DE HUIDIGE REGERING!!!

Het begon al een paar jaar terug met het creëren van verraders, ' verraad uw buurman als hij onterecht een uitkering heeft '.
In de WOII was je dan een NSB'er, nu wordt je beloond.
En zeg niet er is een verschil want een verrader is een verrader en niets anders.
Je leert je kind niet te verraden, ook dat is ons allemaal ingeprent maar gelijkertijd mogen ze wel de buurman verraden voor de staat!!!!!



Goed gezien!
25-11-2009, 11:10 door Anoniem
Nog niet wakker ?. Nog maar eens de waslijst:

- Identificatieplicht
- Biometrische gezichtsregistratie
- Het actief verzamelen van zoveel mogeijk DNA profielen van de bevolking
- Registratie van ieders vingerafdrukken
- Toepassing van RFID-chips
- Invoering van het Burger Service Nummer
- Het aanleggen van database bestanden volg persoonlijke gegevens door de overheid en doro particuliere organisaties en instellingen
- De mogelijkheden om databases te koppelen
- Cameratoezicht
- Virtuele tolpoorten
- Elektronisch Kind Dossier (Kijk hier even wat ze allemaal vast gaan leggen)
- Elektronisch Patient Dossier
- Het OV-Chipkaart systeem
- Het vastleggen en bewaren van alle telefoon, e-mail en internetgegevens van iedereen
- Het excessief tappen van telefoongesprekken
- Registratie van inzittenden van auto's
- Het gebruik van GPS om mensen te volgen
- Uitbreiding bevoegdheden van opsporingsdiensten
- De oncontroleerbare macht van terrorismebestrijdingsorganisaties
- De omvorming van paspoorten en ID-kaarten van reisdocumenten tot persoonsbewijzen voor intern maatschappelijk verkeer
- Het doorsluizen van persoonsgegevens naar buitenlandse mogendheden
- Het preventief fouilleren van (dader)profielen van onschuldige mensen en de overheid niet welgevallige groeperingen
- Datamining met lukrake zoekprogramma's
- Handel in persoonsgegevens
- De onmogelijkheid om onjuiste gegevens uit politie- en justitieregisters te laten verwijderen
- De ontoereikbaarheid van de Wet Bescherming Persoonsgegevens
- Het verketteren van de privacybescherming
- Beslissingen die buiten de betrokkenen om genomen worden, of op zo'n wijze dat men de consequenties niet kan overzien
- Het invoeren van maatregelen die strijdig zijn met de Grondwet en met het Europees Verdrag van de Rechten va de Mens
- Rechtspraak die maatregelen niet aan de Grondwet mag toetsen
- Bewindvoerders die beloften aan en afspraken met de Staten Generaal niet nakomen
- Ontbreken van inzicht over het stapeleffect van losse maatregelen
- Opslag gegevens in één centrale database
- European Gendarmerie Force
- Wet vorderen gegevens
- Europese dataretentiewet
- Onderhuidse chip (nanotechnologie) van IBM / Verichip (IBM verzorgde ook de Joden van een nummer tijdens WO II)
- Kentekenregistratie
- Biometrische identiteitsdatabase
- Google Streetview
- Slimme energiemeters
- Catchken kentekenscanner
- Gelaatsscan
- Subliminale marketing en reclame
- Afluisterwet
- Kentekenparkeerautomaat
- Verdrag van Lissabon
- Meld misdaad anonomiem
- Amberalert
- Nieuwe bevoegdheden stadswachten
- Social graphs (social network services worden social networks, m.a.w. jouw database wordt eigendom van een bedrijf)
- Wet kopiëren datadragers
- Internetcensuur (net neutraliteit)
- Codex alimentarius
- Biometrisch paspoort (vingerafdruk)
- Vedrag van Lissabon (In Brussel doen ze toch wat ze zelf willen)
- Economische crisis
- Pandemie (Obama heeft eergisteren de noodtoestand afgekondigd waardoor andere wetten gaan gelden, 'Staat van Beleg' aka Martial Law)
- Terrorisme (en alle vrijheidsbeperkende wetten die daar uit voortkomen)
- Oorlog
- Klimaatcatastrophe
- Mediapropaganda

Alle ingrediënten voor een Orwelliaanse nieuwe wereld orde: http://www.youtube.com/watch?v=5phC9-4mStw
25-11-2009, 11:38 door Lois
Wat mij is opgevallen, dat 90% van de reactie's anoniem zijn. Waarom de angst om uit onze eigen naam te spreken en m.n. voor een goede zaak. Buiten dat ook als je spreekt vanuit een 'slechte' zaak, moet je de verantwoording nemen en uit eigen naam durven spreken. Dat betuigd van moed!

Degene die de folder heeft uitgebracht, mag ook naar voren stappen en verantwoording nemen. Als dan ook de mensen die achter de folder staan ook achter de uitgever staan dan hebben we misschien eens een kans van slagen en om dingen die de regering beslist te veranderen of omver te blazen.
SAMEN ZIJN WE STERK WANNEER GAAN WE DAAR NOU WEER EENS VOOR!!!
25-11-2009, 11:53 door Lois
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik ben in principe voor elke aktie die ons waarschuwt voor een ver-gaande big-brother-overheid, en Hard mag. Alleen, deze actie vind ik ZUM KOTZEN. Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien! Want dat is wat jullie doen.

J. de Grift

Ik vind het een prima actie! Om de simpele reden dat het confronterend is met de nieuwe "Das-haben-wir-nicht-gewusst" & en met de "Ik-heb-niks-te-verbergen" mentaliteit in Nederland. Het is niet deze actie die pijnlijk zou moeten zijn voor de WOII getraumatiseerden maar de acties van de overheid!

Het verheugt me om dit soort radicaliteit te zien want dat is hard nodig. Deze actie is de megafoon binnen het oorverdovend stille nederland waar ogenschijnlijk even géén weerstand meer leek te zijn.

Met groet,

Rene
(en nee ik ben niet anoniem, check argusoog.org maar)

Eindeljk ondertekend met een naam, respect hoor.
Verantwoording nemen voor je uitspraken, betuigd van moed.
Lois
25-11-2009, 12:15 door Anoniem
@Lois

Grappig... Er zijn vele voorbeelden van mensen die hun kop uitstaken en dit vervelende consequenties hadden. Voorbeeldje klokkenluider mbt bouwfraude, philips medewerker healtcare mbt geimpregneerd hout en vaccinatie.

Zonder werk wordt het vrij lastig in nederland om je voor de goede zaak op te stellen.
25-11-2009, 13:18 door Anoniem
O ik wil ook wel even zeggen dat ik dit super actie vindt!!!! En nee ben ook niet Anoniem ik kom ook bij www.vrijspreker.nl en nog meer site's. Mensen worden eindelijk wakker!!

Groetjes Marlon.

En Hulde aan de actie, laat maar zien wie de echte schurken zijn!!!
Respect!
25-11-2009, 13:21 door Anoniem
@12:15

Een probleem vind ik wel de 'je nek uitsteken', 'controversieel zijn' en 'de overheid wantrouwen' inmiddels wordt beschouwd 'gelijk hebben'. Ook in de politiek is het goed scoren daarmee.
De waarheid ligt ergens in de buurt van het midden maar het midden raakt aardig ontvolkt.
25-11-2009, 16:07 door Anoniem
Door Arie: Ik ben in principe voor elke aktie die ons waarschuwt voor een ver-gaande big-brother-overheid, en Hard mag. Alleen, deze actie vind ik ZUM KOTZEN. Wie zijn jullie, stelletje anonieme lafbekken, die het recht menen te hebben, andermans leven, dat een levenslange pijnlijke strijd tegen de WOII-trauma's betekent nog eens extra overhoop te gooien! Want dat is wat jullie doen.

J. de Grift


Huilie! stel je niet aan zeg. Blijkbaar is een actie in deze vorm nodig om het klapvee eens goed wakker te schudden, ben je echt zo dom en naief dat je dat niet kunt doorzien?
25-11-2009, 17:10 door Lois
Door Anoniem:

Grappig... Er zijn vele voorbeelden van mensen die hun kop uitstaken en dit vervelende consequenties hadden. Voorbeeldje klokkenluider mbt bouwfraude, philips medewerker healtcare mbt geimpregneerd hout en vaccinatie.

Zonder werk wordt het vrij lastig in nederland om je voor de goede zaak op te stellen.


Mr. of Mevr. anoniem. Op elke aktie volgt een reaktie dus heeft consequenties 'groot of klein'. U kunt dan met uw voorbeelden komen van de klokkenluider e.d. ik kan natuurlijk 'heel veel 'grote helden' opnoemen die een aktie op touw hebben gezet waar een reaktie opvolgde en die het uiteindelijk met de dood moesten bekopen.
Hadden zij dan hun kop maar niet uit moeten steken omdat ze bang voor de consequenties hadden moeten zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moet dit dan betekenen omdat alles in het leven consequenties heeft je maar passief moet blijven zijn, niets doen heeft ook consequenties, heeft u daar al aan gedacht.

Het allermooiste is wel dat u zegt: ' Zonder werk kan men zich niet voor de goede zaak opstellen, moet je werk hebben om je kop uit te steken voor het goede.
Is je kop uitsteken afhankelijk van werk of geld, m.i. gaat dat om principes, moraal en eigenwaarde.

WAT EEN GELUK DAT ER NOG ENKELE MENSEN OP DEZE AARDE ZIJN DIE WEL HUN KOP UIT DURVEN TE STEKEN.
25-11-2009, 19:57 door Anoniem
@Lois ....niet zo impulsief reageren.... :-)

...en zeg gerust meneer!
25-11-2009, 22:53 door Anoniem
wahahahaha!

epic fail van onze aksievoerders:

http://www.geenstijl.nl/archives/images/denieuwefail.html
27-11-2009, 04:15 door Anoniem
"Verder zijn er ook bange en boze reacties bij het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) binnengekomen."


hahahah geweldig
28-11-2009, 10:29 door Anoniem
ADVERTENTIE....

Niet geheel kostenloos maar voor een aantrekkelijke prijs, kunt u in mijn kliniek pijnloos een huidtransplantatie ondergaan.
Op het nieuwe stukje huid kunt u dan elk gewenst nummer laten aanbrengen, eventueel kunnen wij, het door u gekozen nummer, ook veranderen in het kastje die geplaatst is in uw voertuig, alsmede op de reispas van het openbaar vervoer. e.e.a Vergemakkelijkt het reizen met in het bijzonder tracering van de overheid, U kunt dan ook gelijk uw nieuwe nummer aaanpassen in het elektronish patientendossier.
Wij staan direct gelinkt met de hoofdcomputer zodat uw nieuw gekozen nummer simpel aangepast kan worden en "getagd" aan uw naam of zelfs uw NIEUWE naam! Een nieuw paspoort aanvragen wordt zo kinderspel! bedenkt u eens in, het aanvragen van een uitkering, het ontduiken van belasting, simpele voorbeelden die u in staat stelt om via een simpele huidtransplantatie en het tatoeeren van een nieuw nummer ineens al uw finaciele problemen tot het verleden
behoort!
We zijn gevestigd in de randstad. met makkelijke openbaar vervoer verbindingen almede ruime parkeergelegenheid,
U kunt gratis parkeren op het Binnenhof in Den Haag.
Onze kliniek heeft eventueel een valet key service.

We zien uw reactie of afspraak
graag tegemoet.
29-11-2009, 10:45 door Lois
Door Anoniem: ADVERTENTIE....

Niet geheel kostenloos maar voor een aantrekkelijke prijs, kunt u in mijn kliniek pijnloos een huidtransplantatie ondergaan.
Op het nieuwe stukje huid kunt u dan elk gewenst nummer laten aanbrengen, eventueel kunnen wij, het door u gekozen nummer, ook veranderen in het kastje die geplaatst is in uw voertuig, alsmede op de reispas van het openbaar vervoer. e.e.a Vergemakkelijkt het reizen met in het bijzonder tracering van de overheid, U kunt dan ook gelijk uw nieuwe nummer aaanpassen in het elektronish patientendossier.
Wij staan direct gelinkt met de hoofdcomputer zodat uw nieuw gekozen nummer simpel aangepast kan worden en "getagd" aan uw naam of zelfs uw NIEUWE naam! Een nieuw paspoort aanvragen wordt zo kinderspel! bedenkt u eens in, het aanvragen van een uitkering, het ontduiken van belasting, simpele voorbeelden die u in staat stelt om via een simpele huidtransplantatie en het tatoeeren van een nieuw nummer ineens al uw finaciele problemen tot het verleden
behoort!
We zijn gevestigd in de randstad. met makkelijke openbaar vervoer verbindingen almede ruime parkeergelegenheid,
U kunt gratis parkeren op het Binnenhof in Den Haag.
Onze kliniek heeft eventueel een valet key service.

We zien uw reactie of afspraak
graag tegemoet.


Ik heb mij laten vertellen dat u ook een chip in het voorhoofd kunt plaatsen die het eigen denken elimineert en op afstand door de overheid wordt gestuurd. Natuurlijk wil ik dan meteen mijn benen laten amputeren en in plaats daarvan draadjes laten plaatsen zodat ik mee kan dansen in de poppenkast.
Zo ja, ' wilt u mij dan direct voor een volledige behandeling, huidtransplantatie, chip aanbrengen en beenamputatie', op de wachtlijst plaatsen.
Met vriendelijke groet wacht ik op uw antwoord Lois

I
17-02-2010, 22:53 door Anoniem
Wij, Gebroken Pennen, hebben tot noch toe het idee dat men zich niet echt druk maakt over de opslag van de vingerafdrukken in een centrale databank. tot noch toe hebben nog geen 10.000 mensen de petitie ondertekend, terwijl meer dan 30.000 mensen de website van Het Nieuwe Rijk bezochten.

Ik ben benieuwd wat er gebeurd met de Utrechtse student die onlangs weigerde om zijn vingerafdruk in een centrale databank op te laten slaan. Een rechtzaak... Terwijl hij volgens onze huidige privacy-wet, het volste recht heeft om deze opslag te weigeren.

Vulpen,

Gebroken Pennen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.