image

Schizofrene man in cel wegens encryptiesleutel

dinsdag 24 november 2009, 15:34 door Redactie, 36 reacties

In Groot-Brittannië is een schizofrene man achter de tralies gezet omdat hij zijn encryptiesleutel niet aan de autoriteiten wilde afstaan. De 33-jarige man die als een hobbyistische wetenschapper wordt omschreven, werd tot 13 maanden veroordeeld onder een wet die sinds oktober 2007 van kracht is. Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken. Daarnaast mogen ze het opgeven van hun encryptiesleutel aan niemand behalve hun advocaat vertellen.

De Brit in kwestie werd op 15 september vorig jaar door een anti-terreureenheid aangehouden. Speurhonden ontdekten tijdens een grenscontrole zijn modelraket, die was ingepakt en geen motor bevatte. Onder de terreurwetgeving werd hij vervolgens in bewaring gesteld. Tijdens zijn verhoor hield hij zijn mond, iets wat een rechtenprofessor ook adviseert. Dit zorgde ervoor dat hij onder de wetgeving uit 2007 verder kon worden aangepakt.

Encryptie
Uiteindelijk werd hij op borgtocht vrijgelaten en moest op 2 december terugkeren. Toen werd hij opnieuw gearresteerd, dit keer wegens het dragen van een zakmes. Tijdens het politieverhoor lieten de agenten weten dat ze de versleutelde inhoud van verschillende in beslag genomen harde schijven en USB-sticks wilden bekijken. De informatie op verschillende apparaten had de Brit versleuteld, als beveiligingsmaatregel om de geheimen van zijn softwarebedrijf te beschermen. Wederom zei hij niets en werd weer op borgtocht vrijgelaten. Dit keer was er een deadline gesteld om de encryptiesleutel af te staan, maar de Brit kwam voor deze afspraak niet opdagen. Een arrestatieteam pakte hem uiteindelijk op. Daarbij waarschuwden agenten hem, dat zijn stilte erop duidde dat hij een terrorist of een pedofiel was.

In juni van dit jaar moest hij voor de rechter verschijnen en bekende schuld op alle aanklachten, in de valse veronderstelling dat hij er dan vanaf zou zijn. De rechter veroordeelde hem tot een celstraf van 13 maanden. Uiteindelijk bracht hij ruim zes maanden achter de tralies door, maar voor het verstrijken van zijn celstraf werd hij tot een psychiatrisch ziekenhuis veroordeeld. Wanneer de man uit het ziekenhuis wordt ontslagen is onbekend, zo meldt The Register.

Reacties (36)
24-11-2009, 15:53 door spatieman
Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken

WTF.
of je bekend schuld, of niet, de bak in ga je toch.
wat een ku(CENCUUR) ka(nog meer cencuur) verziekt land begint dat engeland te worden.
maar als de overheid USB stick aan het verliezen is doen ze alsof hun neus aan het bloeden is.
-----
Toen werd hij opnieuw gearresteerd, dit keer wegens het dragen van een zakmes.
WTH.
maar de echte terrorist mag gewoon doorlopen.
------
Daarbij waarschuwden agenten hem, dat zijn stilte erop duidde dat hij een terrorist of een pedofiel was.
Zijden de overheids pedofielen, en terroristen tegen de burger.


dit is natuurlijk ook een manier om de werkkampen gevult te krijgen met onschuldige burgers.
24-11-2009, 15:57 door Anoniem
Damned if you do, damned if you don't
24-11-2009, 16:05 door Anoniem
Daarbij waarschuwden agenten hem, dat zijn stilte erop duidde dat hij een terrorist of een pedofiel was.
Wat is er gebeurd met onschuldig tot schuld bewezen is?
24-11-2009, 16:05 door Anoniem
Het lijkt het oude Rusland wel. Vindt die man zelf ook dat hij schizofreen is en daarom opgesloten moet worden in een psychiatrische inrichting met dagelijks koude douches, of komt dat de staat goed uit om anderen te laten zien waar je eindigt als je niet goed meewerkt?

Zijn er ook al goelags ontdenkt in Engeland?
24-11-2009, 16:15 door Patio
De Engelse overheid lijkt behoorlijk paranoïde, m.i. ongeveer net zo erg als schizofreen of wat voor andere stoornis dan ook
24-11-2009, 17:03 door quikfit
NL volgt later.
24-11-2009, 17:19 door Anoniem
Door Anoniem: Daarbij waarschuwden agenten hem, dat zijn stilte erop duidde dat hij een terrorist of een pedofiel was.
Wat is er gebeurd met onschuldig tot schuld bewezen is?
Niets, maar het is natuurlijk ook niet zo handig als mensen bij een verhoor niet meewerken en kan je je voorstellen dat je dan verschillende tactieken probeert in een poging om er informatie uit te trekken. Als hij nou gewoon had meegewerkt dan had ie zich wellicht de ellende kunnen besparen. Het in Groot Brittannië verzwijgen van een encryptiesleutel is in dat land strafbaar, waarvoor hij bewezen schuldig is bevonden.
Door Redactie
Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken.
Door te zwijgen over gebruikte encryptiesleutels werkt men in Groot Brittannië juist mee aan de eigen veroordeling.
24-11-2009, 17:19 door privacy4all
Als dit ook maar voor 50% waar is (bron is eenzijdig dus betrouwbaarheid laag) dan nog is het schrikbarend.
Mijn grootste angst is dat ik ooit de overheid als tegenstander krijg.
Dan lijkt het namelijk wel alsof er geen waarheid is buiten de mening van de staat.

In NL hebben we het voorbeeld Fred Spijkers http://nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers die, zoals ik nu lees, toen ook als schizofreen is neergezet.

Weet iemand waarom dit soort gedrag bij 'overheden' naar boven komt drijven? Is dit een eenvoudige kwestie van 'mijn ledinggevende zij het ...' of is het meer met zijn allen gezamenlijk tegen die gemene meneer\mevrouw die kwaad spreekt over ons 'zo goed bedoeld' gedrag?
24-11-2009, 17:24 door Erwtensoep
"Toen werd hij opnieuw gearresteerd, dit keer wegens het dragen van een zakmes. "

Smoesjes om hem te arresteren, ze zochten gewoon iets waarop ze 'm konden pakken..

"Daarbij waarschuwden agenten hem, dat zijn stilte erop duidde dat hij een terrorist of een pedofiel was."

Ja hoor, iedereen die om privacy geeft/privacy verdedigd is een pedofiel of terrorist...
Dit begint wel heel erg op een politiestaat te lijken..
24-11-2009, 17:43 door Anoniem
Door privacy4all: Als dit ook maar voor 50% waar is (bron is eenzijdig dus betrouwbaarheid laag) dan nog is het schrikbarend.
Mijn grootste angst is dat ik ooit de overheid als tegenstander krijg.
Dan lijkt het namelijk wel alsof er geen waarheid is buiten de mening van de staat.

In NL hebben we het voorbeeld Fred Spijkers http://nl.wikipedia.org/wiki/Fred_Spijkers die, zoals ik nu lees, toen ook als schizofreen is neergezet.

Weet iemand waarom dit soort gedrag bij 'overheden' naar boven komt drijven? Is dit een eenvoudige kwestie van 'mijn ledinggevende zij het ...' of is het meer met zijn allen gezamenlijk tegen die gemene meneer\mevrouw die kwaad spreekt over ons 'zo goed bedoeld' gedrag?
Ik kan mij niet voorstellen dat iemand die een schoon geweten heeft en van encryptie gebruik maakt (bijvoorbeeld om te voorkomen dat bij diefstal de daarop aanwezige gegevens in handen van derden vallen) niet de afweging zou maken of het voor hem zelf als onschuldig persoon niet verstandiger is om de sleutel van de gebruikte encryptie aan politie/justitie te geven. In dergelijke situaties kunnen mensen over het algemeen erg goed keuzes maken, natuurlijk de voor henzelf meest gunstige keuze, tenzij tussen de oren een en ander niet goed functioneert. Een onschuldig iemand die geheimhouding van een encryptiesleutel zwaarder vind wegen dan een veroordeling en plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis heeft zeer waarschijnlijk een steekje los. Immers, waarom zou je al die onnodige ellende over jezelf afroepen als je niets op je geweten hebt, je onschulding bent?
24-11-2009, 18:15 door Eerde
"Daarnaast mogen ze het opgeven van hun encryptiesleutel aan niemand behalve hun advocaat vertellen."
Wat een vreemde zin...
In NL kan het gelukkig nog niet maar dat gaat wel komen, veel landen incl. yankiedoedelland hebben ook zo'n wetgeving.
Vandaag las ik dat men in de UK mensen oppakt en beschuldigd enkel om hun DNA af te kunnen nemen.
Bizar.
Stem anti 1984 bij de volgende verkiezingen, rekeningrijden, patientendossiers etc. etc. het wordt tijd dat het volks eens haar wil oplegt.
24-11-2009, 20:04 door SirDice
Een onschuldig iemand die geheimhouding van een encryptiesleutel zwaarder vind wegen dan een veroordeling en plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis heeft zeer waarschijnlijk een steekje los.
Waarom zit er bij iemand een steekje los die vind dat het recht om te zwijgen zwaarder weegt? Ik vind dat er bij die anti-terrorisme club een steekje los zit omdat men, ondanks dat er verder geen aanwijzingen waren, toch door ging.

Immers, waarom zou je al die onnodige ellende over jezelf afroepen als je niets op je geweten hebt, je onschulding bent?
Principe kwestie? Ik heb me ook wel eens in de vingers gesneden vanwege principes en ik zou het zo weer doen.
24-11-2009, 21:54 door monica8
Ik denk dat meer dan 90% van de regelmatige lezers van security nl , nu of in de nabije toekomst ook als hobbyistische wetenschapper kunnen worden veroordeeld door een corrupte rechter en niet gek zouden staan als "onschuldige experts" in de kantine van een psychiatrische inrichting:)
24-11-2009, 21:59 door Ivanhoe
Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken.
Hoe was dat ook al weer, in de tijd van de Inquisitie, als je heks was?
Oh, ja, in de kooi en kopje onder in het water.
Weer ophalen: als je nog leefde was je een heks (en ging je op de brandstapel), leefde je niet meer, dan had men zich toch vergist (maar ja, alleen God is onfeilbaar, dus een foutje is de Inquisitie zichzelve wel verschoond).
Daar begint het onderhand weer aardig op te lijken.

Databases leunen op hardware: hardware weg, databases gedoemd, burgers weer vrij.
Misschien moeten we maar eens gauw 'chip-vretende' nano-bots gaan ontwerpen.
24-11-2009, 23:02 door Anoniem
Door SirDice:
Een onschuldig iemand die geheimhouding van een encryptiesleutel zwaarder vind wegen dan een veroordeling en plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis heeft zeer waarschijnlijk een steekje los.
Waarom zit er bij iemand een steekje los die vind dat het recht om te zwijgen zwaarder weegt?
De prijs van de consequentie is te hoog, veel te hoog, voor een onschuldig en ongevaarlijk burger (hoe vreemd hij of zij ook moge zijn).

Immers, waarom zou je al die onnodige ellende over jezelf afroepen als je niets op je geweten hebt, je onschuldig bent?
Principe kwestie? Ik heb me ook wel eens in de vingers gesneden vanwege principes en ik zou het zo weer doen.
Je uit principe strafrechtelijk laten veroordelen en je voor onbepaalde tijd in een psychiatrisch ziekenhuis laten opnemen?
25-11-2009, 02:42 door emailpack
Ten eerste als je een deugdelijke veiligheid onderzoeker was had je al door dat deze bericht afkomstig is van militaire strategisten.
Ten tweede als je een deugdelijke verstand had, had je kunnen weten dat de waarheid voor 2001 en na 2001 geschonden wordt.
Ten derde als je dit leest had je zelf beter moeten weten dan undercover figuren die second guessing inschakelen.
Ten vierde dit bericht wijst aan dat militairen de veiligheid en recht van burgers in gevaar probeert te dwingen door falende constituties, die meedingen aan de staat van apartheid in hen utopische bestaan, dit type nihilisme is bewezen voorradig aanwezig te zijn geweest en levenslange gevangenisstraffen vereist.
25-11-2009, 02:51 door emailpack
De klinische evenoude onzin in Schizofrenie, is dat het term gebruikt wordt ter accusatie en niet voor diagnose.
En onder diagnose kan het ook niet vastgesteld worden dan subjectieve understatement als een onmogelijke suggestibiliteit die toch uitgevoerd worden in een nihilistische karakteristiek, van degenen die hen mond groter maken dan hen hersens het beseffen, de utopische gedachte is dus kwalijk te nemen als een vals understatement, wat gezien kan worden als een fraude.
Wetenschappelijk is er ook geen verband tussen genetische oorsprong en schizofrenie, het woord schizofrenie zelf kan dus ook niet zijn aangeboren in de hersenen, en met dit bewijs is ook bewezen dat er wetenschappelijk geen schizofrenie bestaat, degenen die daar in terughoudend zijn, zijn precies de figuren die weten dat hen functioneel besef eraan zal lijden voor het toelaten van wanorde in de wereld van pharmaceutica en psychomotorische industriën van massapsychologie en psychologische waarneembare thematieke organisaties, zoals militairen en spionnen.
25-11-2009, 08:10 door Anoniem
Mensen met commentaar dat ze niet snappen, waarom iemand z'n encryptiekey niet zou prijsgeven, denk hier eens over na: wanneer iemand zoals beschreven 3 keer wordt aangehouden, 1 keer voor een raket zonder motor (is geen wapen, anders moeten ze hem aanhouden en veroordelen wegens verboden wapenbezit), 1 keer voor een zakmes (mag m.i. gewoon, mits inderdaad in de categorie zakmes en niet van de grootte van een wapen, anders zie hiervoor) en 1 keer voor het encrypten van zijn bestanden, dan kan ik me voorstellen dat je aan de integriteit van de opsporingsambtenaren gaat twijfelen. Het prijsgeven van je encryptie kan je dan het gevoel geven, dat ze verboden materiaal gaan plaatsen op je schijven.

De persoon in kwestie wordt schizofreen genoemd en die redeneren nu eenmaal anders. Bovendien geldt in het algemeen recht, dat men moet bewijzen dat je schuldig bent en dat medewerking aan een veroordeling niet verplicht is. De brit had alleen ook geen schuld moeten bekennen, zich op zijn internationale mensenrechten beroepen en tot het Europesche hof in beroep moeten gaan.

Helaas wordt het basisrecht steeds meer geschonden, zoals b.v. bij het belastingrecht, waar de omgekeerde bewijslast wordt gebruikt.
25-11-2009, 10:52 door SirDice
Emailpack, ik weet niet wat voor drugs jij gebruikt maar ik wil ook :)
25-11-2009, 11:05 door Anoniem
Schuldig tot het tegendeel bewezen is? Amerikaanse praktijken, bah.
25-11-2009, 11:56 door Anoniem
Door Anoniem: Bovendien geldt in het algemeen recht, dat men moet bewijzen dat je schuldig bent en dat medewerking aan een veroordeling niet verplicht is.
Natuurlijk en zo'n wet die verplicht tot het afstaan tot encryptiesleutels staat op gespannen voet met dat zwijgrecht. Maar recht hebben en recht nemen zijn ook twee verschillende dingen, ook al is in Groot Brittannië de verplichting tot het afstaan van encryptiesleutels een uiterst machtsmiddel waar men spaarzaam mee is.
25-11-2009, 13:06 door Aldox
Een reactie onder het originele (register) artikel:

Was deze gozer een onschuldige mafkees of een mogelijke terrorist?
Uitgaan van het eerste, dat hij daarmee onderzocht zou moeten worden en behandeling nodig zou hebben, is wat er gebeurde. Zou hij echter een mogelijke terrorist zijn, dan zouden ze terecht naar zijn bestanden en schijven willen (en mogen) kijken. Het probleem zit er echter in dat de politie hem als onschuldige mafkees beschrijft maar desondanks hem als gevaarlijke terrorist blijft behandelen en daar zit de fout!
Dat hij nu opeens ook maar moet bewijzen dat er geen porno op zijn schijven staat is lager dan minachting (van het rechtssysteem) door de politie. Zijn we echt zover gedaald dat we keer op keer en blijvend onze onschuld moeten bewijzen?
25-11-2009, 13:52 door Anoniem
Door Aldox: Een reactie onder het originele (register) artikel:

Was deze gozer een onschuldige mafkees of een mogelijke terrorist?
Zouden we op het eerste gezicht een onschuldige mafkees kunnen onderscheiden van een gevaarlijke mafkees? Ik geef het je te doen.
25-11-2009, 15:18 door Anoniem
"Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken."

Dit is absurd! Waarom zou je aan je eigen veroordeling moeten meewerken?!
Onbegrijpelijk dat zoiets mogelijk is in Engeland.
25-11-2009, 17:03 door Anoniem
Door Anoniem: "Weigeraars kunnen twee tot vijf jaar krijgen als ze niet aan hun eigen veroordeling meewerken."

Dit is absurd! Waarom zou je aan je eigen veroordeling moeten meewerken?!
Even een hersenspinsel hoor en dan niet in strikt juridische termen maar gewoon op de mens af: Hoe zou een mentaal gezond onschuldig persoon aan zijn eigen veroordeling kunnen meewerken door gewoon zijn of haar mond open te doen? Dat kan toch helemaal niet?
25-11-2009, 18:52 door emailpack
Ten eerste bewijs maar eens dat terrorisme echt bestaat, ten tweede als je schuldig bent aan iets kan je moeilijk niet meewerken aan een samenwerking voor het ophelderen van de data bron.

Dus ik denk dat degenen die dit bericht plaatsen zelf corrupt zijn en dus mensen afdwingen om mee te doen aan dwang en misbruik.
25-11-2009, 19:06 door Anoniem
Tja, een schizofreen... is nooit alleen! xD
26-11-2009, 00:33 door Aldox
Hoe zou een mentaal gezond onschuldig persoon aan zijn eigen veroordeling kunnen meewerken door gewoon zijn of haar mond open te doen? Dat kan toch helemaal niet?
Jawel, dat kan wel. Daarom vraagt een agent ook altijd of je een verklaring wilt afgeven (vergelijkbaar met: everything you say can and will be used against you in a court of law). Dus niet doen! Je hoeft nooit aan je eigen beschuldiging mee te werken!
27-11-2009, 09:33 door Anoniem
Door quikfit: NL volgt later.

idd, wacht maar tot er een echt grote aanslag wordt gepleegd in Nederland. Dan worden de regels hier ook "aangescherpt".
27-11-2009, 21:49 door Anoniem
Door SirDice: Emailpack, ik weet niet wat voor drugs jij gebruikt maar ik wil ook :)

Ik denk dat je je opmerkingen beter bij jezelf kan houden.
Ik ben niet je plaaggeest.
27-11-2009, 21:51 door emailpack
Door SirDice: Emailpack, ik weet niet wat voor drugs jij gebruikt maar ik wil ook :)
Je valt buiten de kringen van rechtmatigheid, en ik denk niet dat je ergens een bijdrage aan wilt leveren.
Zal wel de reden zijn wat ze noemen hopeloze spionnen onder ons.
Of denk je dat ik medicijnen nodig heb vanwegen jou "duidelijke kenmerkende patronen" op internet?
27-11-2009, 21:53 door emailpack
Door Anoniem: Tja, een schizofreen... is nooit alleen! xD
Beste Anoniem,

Ik denk dat je met je opmerkingen wel moet opletten dat je geen bijdrage levert aan het veiligheid conclusie.
Maar goed om even op je vingers te tikken, schizofrenie is nooit wetenschappelijk bewezen.
Een dysfunctioneel persoon kan wel een probleem hebben in ze lichaam ja, maar dat betekent niet dat ze hersens niet in orde zijn, zoals de neurologische pathways.

Anyway, om even kort door de bocht te zeggen: ik ben geen insider, ik ben een slachtoffer geweest van heel veel zaken en weet precies wie de boel belazert in de media, op internet, en buiten mijn ogen om, dus dan weet je dat ook, en dan weet je wie ik ben.

Mocht je me weer zien in de volgende bericht.

Laters,

emailpack
27-11-2009, 23:35 door Anoniem
Schizofrenie is nooit wetenschappelijk bewezen....

...totdat emailpack besloot te reageren!

Groetjes van...

de Insiders! xD
01-12-2009, 14:27 door Anoniem
z'n HDD's en USBstickys waren anders wél SAFE! 't gaat hier ook om een hobby wetenschapper, dus zo'n terrorist zal het wel NIET zijn!!

HDD's EN USB-Sticks Encrypten is een slimme manier om jou 'gevoellige' info's te bewaken. ookal vallendie in de verkeerde handen!..

dit is iets waar de politie, Justitie, Overheden van alle landen een voorbeeld aan zouden moeten nemen!
kijk je kunt of je shit encrypten, of gewoon buiten langs de kant vande weg zetten. (zoals Peter R. de Vries al eens bewees met uitzendingen) en alsje Gekozen hebt voor Encryptie, en vervolgens toch Perdirect de Decrypt sleutel geven aan de politie kunnen we beter net zogoed ongeheel prive leven delen met de overheid.

een goede beveiliging bestaat de dag van vandaag NIET meer uit Anti-Virus en Firewall(s)
een slimme thuis gebruiker heeft zijn systeem op de volgende manier(en) beveiligt:

1. VPN ('N MUST)
2. AV & Firewall.
3. Updates
4. TrueCrypt (voor sterke HDD Encrypties)
5. 'n Computer gebruiker HOORT te weten van 'Social Engineering' (De mens is namelijk de Zwakste link in een Goede beveiliging..)
6. East Tec Eraser v.2010 (Data Erasing, Against Data Recovering Tools) - Dr. Guttmann Security-Level.

ik vind het klagen is niet over de 'terrorist'.

'een Goed begin, begint bij je zelf!'

EN OOK DIT ARTIKEL BEWIJST MAAR WEER EENS DAT MEERDER OVERHEDEN NIET BESTAND ZIJN TEGEN DE NIEUWSTE CYBER TECHNOLOGIEEN.
11-12-2009, 11:25 door Anoniem
Door SirDice: Emailpack, ik weet niet wat voor drugs jij gebruikt maar ik wil ook :)
LOL Ik dacht al dat het aan mij lag... :-)
14-12-2009, 00:34 door Anoniem
De insiders hebben last van hen utopische syndroom, ze betasten zich met gevoelens van elkaars corrupties.
Schizofreen zijn bestaat niet, als je daardoor gewetsts voelt, moet je niet naar mij kijken, want crimineel zijn wilt vast niemand zijn, en ik weet zeker dat jij er 1 bent.
Door Anoniem: Schizofrenie is nooit wetenschappelijk bewezen....

...totdat emailpack besloot te reageren!

Groetjes van...

de Insiders! xD


De insiders hebben last van hen utopische syndroom, ze betasten zich met gevoelens van elkaars corrupties.
Schizofreen zijn bestaat niet, als je daardoor gewetsts voelt, moet je niet naar mij kijken, want crimineel zijn wilt vast niemand zijn, en ik weet zeker dat jij er 1 bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.