image

Het Nieuwe Rijk niet bang voor aangifte Bijleveld

woensdag 25 november 2009, 11:28 door Redactie, 13 reacties

De organisatie achter de folder "Het Nieuwe Rijk" is niet bang voor de aangifte door Staatssecretaris Bijleveld, maar het neemt privacy zelf ook niet al te serieus, door de complete contactenlijst als CC mee te sturen. Volgens Het Nieuwe Rijk is de aangifte volstrekt kansloos, omdat het hier duidelijk een persiflage betreft. "Deze reactie laat bovendien zien dat het niet goed gesteld is met de vrijheid van meningsuiting in Nederland", zo laat men weten. De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken bestempelde de folder vanwege associaties met de Holocaust als "smakeloos". Daarnaast merkt Het Nieuwe Rijk op dat als de folder als een uitgave van de overheid wordt bestempeld, dit misschien niet zo ver van de werkelijkheid ligt.

"We zijn ons er van bewust dat deze actie aan gevoeligheden raakt, maar dit was nodig om een grote publieke discussie te starten. We creëren nu in Nederland dezelfde voorwaarden en middelen waardoor het eerder al eens helemaal mis heeft kunnen gaan. Gezien de geschiedenis hopen wij juist op sympathie van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. En dat ook zij zich uitspreken tegen de opslag van vingerafdrukken en andere gevoelige persoonlijke informatie."

Petitie
Het Nieuwe Rijk waarschuwt dat het aanleggen van dergelijke databases een vrijwel onomkeerbaar proces is en het onmogelijk is om te zeggen wie hier in de toekomst toegang tot zal hebben. Het roept de Nederlandse bevolking daarom op om via een online petitie de regering te vragen deze wet terug te draaien. "De centrale database is er nog niet, druist in tegen onze grondrechten en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Bovendien maakt het Nederland niet perse veiliger."

BCC
In tegenstelling tot verschillende berichten gisteren in de media, is de organisatie wel voor commentaar bereikbaar. In de e-mail waarin het dit laat weten stuurt het de volledige contactenlijst met 304 e-mailadressen als CC mee. "Ook Het Nieuwe Rijk maakt fouten, per abuis hebben wij de mail niet als BCC verzonden. Onze excuses voor het schenden van uw privacy."

Reacties (13)
25-11-2009, 11:32 door Anoniem
CC slordig...

Rest van de aktie pluim!
25-11-2009, 11:44 door Eerde
Ach, zo laat Bijleveld het nog tijden lang telkens naar voren komen, zodat we tegen verkiezingstijd allemaal bewust zijn van de vergaande idioterie van de huidige politici.
Tijd voor nieuwe !
25-11-2009, 12:09 door Preddie
Goeie Actie !!!

Iemand nog meer ideeen? :P Uit de reactie van de staatssecretaris is af te leiden dat het bij haar nog niet echt is overgekomen, dus wat mij betreft inderdaad tijd voor een nieuwe.....
25-11-2009, 12:26 door Anoniem
niets dan HULDE :)
25-11-2009, 12:34 door Anoniem
Predjuh, had ik elders al genoemd. Er zijn er nog wel een paar mogelijk:

Het Nieuwe Rijk, Belastingen en boetes. U hoeft uw boetes voortaan niet meer te betalen, we halen het zelf wel van uw rekening. U ontvangt een SMS met uw huidige rekening-saldo wanneer het bedrag afgeschreven is zodat u niet voor verrassingen komt te staan als u in de supermakt wilt pinnen.

edit: oeps, dat is al waarheid:
http://digitaalbestuur.nl/nieuws/cjib-schrijft-boetes-vaak-zelf-af
25-11-2009, 13:04 door Anoniem
Zo zie je maar hoe snel een foutje gemaakt wordt en onze gegevens op straat kunnen landen, als zelfs Het Nieuwe Rijk zo'n fout maakt. Tekenen die petitie!!!
25-11-2009, 13:10 door Anoniem
Geniaal!!! Hulde!!!! OPSTAND!!!!!!!
25-11-2009, 13:24 door Syzygy
FOUT FOUT FOUT REGERING

Associaties met de Holocaust moeten altijd blijven bestaan !!!
Nimmer mag deze genocide tot de vergetelheid behoren.
Alle symptomen die aanleiding kunnen geven tot herhaling moeten aan de kaak worden gesteld en openbaar gemaakt worden aan het volk.

Ik nodig jullie uit om dit eens te lezen :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Lambertus_Lentz

Misschien krijg je ook wel het gevoel om in je fantasie de datums wat te veranderen beginnend met 20..


Misschien kan ze vast de overbekende quote gaan oefenen:

Ich habe es nicht gewüsst
25-11-2009, 13:42 door Anoniem
Persoonsbewijs en j l lentz.....de geschiedenis herhaald zich....afschuwelijk...big brother is watching you.Echt een super actie....
Door Syzygy: FOUT FOUT FOUT REGERING

Associaties met de Holocaust moeten altijd blijven bestaan !!!
Nimmer mag deze genocide tot de vergetelheid behoren.
Alle symptomen die aanleiding kunnen geven tot herhaling moeten aan de kaak worden gesteld en openbaar gemaakt worden aan het volk.

Ik nodig jullie uit om dit eens te lezen :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacobus_Lambertus_Lentz

Misschien krijg je ook wel het gevoel om in je fantasie de datums wat te veranderen beginnend met 20..


Misschien kan ze vast de overbekende quote gaan oefenen:

Ich habe es nicht gewüsst
25-11-2009, 14:24 door Anoniem
wereld actie.ga vooral door.en ik heb de petitie al getekend,
25-11-2009, 20:36 door Erwtensoep
Mooie actie :)

"maar het neemt privacy zelf ook niet al te serieus, door de complete contactenlijst als CC mee te sturen."

Handig he, die tijdelijke email adresjes zoals spam.la of guerillamail ;)
25-11-2009, 23:51 door Anoniem
Of je nu het gelijk aan je kant hebt of niet, een actie zoals deze is treurig.

Het heeft iets weg van de zelfontvoering van jules croiset, de frauderende klimaatwetenschappers en het goedpraten van terreurdaden.

Ook al heb je een goed doel voor ogen dan nog geeft dat geen rechtvaardiging voor ongepaste grappen als deze.

Daarbij gaan ze zo hun doel van een grote publieke discussie niet bereiken. Of het steunen van het doel geheel oprecht is kan je ook nog betwijfelen gezien de ondertekenaars groep die notoir publiciteitsgeil is en daar hun geld mee verdienen. Media tijd gaan ze vast wel bereiken.
23-12-2009, 00:24 door Anoniem
Met deze nieuwe aktie van onze alwetende (?) overheid wordt gesuggereerd dat de veiligheid in nederland door het invoeren van deze vingerafdrukkendatabase naar een hoger plan gebracht zal worden.
Echter, ieder document is te vervalsen indien je de weg kent en geld geen probleem is.
Dit geldt dus o.a. voor eventuele terroristen (oliedollars genoeg uit saoedi arabie) en onze eigen witte boorden-maffia.
Een en ander maakt op mij de indruk dat de angst voor de brave "burger" hier een rol speelt.
Daarnaast hebben we ook nog de identificatieplicht (een eerdere poging hiervoor strandde in de jaren 90 want het duitse "ausweis" was door veel mensen nog niet vergeten) en het gegeven dat zowel gegevens van internet, e-mail en telefoon maximaal 2 jaar bewaard kunnen blijven.
Een en ander lijkt mij reden genoeg om behoorlijk huiverig te zijn voor deze nieuwe aktie van onze "betrouwbare" overheid.
Het dossier van klokkenluider Spijker heeft voor mij het gevoel van integriteit van achtereenvolgende regeringscoalities behoorlijk de das omgedaan.
Tekenen dus deze petitie en misschien handig om volksvertegenwoordigers hierop aan te spreken.
M.van Vliet
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.