Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Ernstige aantasting configuraties: AVG 9 schakelt Windows Defender uit. Onacceptabel!!!

27-11-2009, 21:44 door Ilja. _V V, 34 reacties
Bericht vandaag op AVG-forum
Hierbij de tekst van de email die ik hierover al aan 'support@avgantivirus.nl' & 'avg-support@avgantivirus.nl' heb gestuurd, waarbij AVG Support [support@avgantivirus.nl] vandaag alleen maar in de email terug onterecht de verantwoordelijkheid voor deze fout af schuift op een andere afdeling.
Het probleem doet zich dus ook voor bij de betaalde versies:

Hallo AVG-NL, ici Ilja:

Ik ben er net achter gekomen dat AVG 9 dus Windows Defender uitschakelt. Na het plaatsen van een nieuwe hardeschijf & herinstallatie van Windows Xp op een laptop van een arme studente.
Eerst dacht ik dat het aan MSWD lag, komt wel vaker voor dat het icoontje uit het systeemvak valt, ware het niet dat ik een echte melding van MSWD kreeg dat het was uitgeschakeld. Voor de zekerheid, want aan AVG kan het natuurlijk niet liggen, MSWD opnieuw geïnstalleerd, maar na de herstart: Uit.

Nagekeken op mijn eigen computers waar AVG op staat, & ja hoor, zelfde probleem, WD ook uit, zelfs op de enige met Windows 7! AVG weggehaald, WD doet het weer (dubbel checked).
Of je moet WD met de hand aanzetten, dan werkt het weer tot de volgende AVG update\herstart.

Dit is een ernstige, onwenselijke & onacceptabele aantasting van de configuratie! Bovendien word dat nergens bij de installatie\upgrade van AVG gevraagd noch is het via de geavanceerde instellingen te corrigeren.

Op door mij geconfigureerde computers is WD de éérste barrière & deel van de gelaagde beveiliging in het geval dat de AV, in dit geval dus jullie AVG, uitvalt. Mijn ervaring is dat het, al is het "maar" WD, toch 90% van de infecties voorkomt als de AV uit valt.

Gaarne zie ik jullie zo spoedig mogelijke correctie van dit onacceptabele gedrag tegemoet.

Als dat dit weekend om wat voor "redenen" niet is gedaan, schakel ik over op Microsoft Essentials & zal al mijn clienten waarvoor ik in het verleden AVG heb geïnstalleerd overhalen om ook een andere AV te installeren. Dat zijn er nogal wat, & als ik ze zeg dat ze over moeten stappen, zullen ze dat mij volledig vertrouwende absoluut doen.

Zie plaatjes, gebeurd hier al vanaf 2 november, blijkbaar sinds AVG 9 (uiteraard de free versie).

Screenshot 1 Windows Defender uitgeschakeld venster

Screenshot 2 Windows Defender hoofdvenster met laatste defenitie update datum 2 nov.09


Ilja. _\\//

Gezien de reactie van de support & dat AVG in het verleden wel vaker de Windows van hun clienten gesloopt heeft, voeg ik woord bij daad & voor zover ik AVG in gebruik heb, zal ik dat z.s.m. vervangen door Avira of Comodo. Hetzelfde zal ik mijn clienten adviseren, die mij ten volle vertrouwende dat advies zullen opvolgen.
Reacties (34)
27-11-2009, 22:00 door spatieman
interesant isue....
27-11-2009, 22:14 door Anoniem
Dit is omdat 2 virusscanners geheid problemen geven. windows firewall schakeld ook uit als je een firewall installeerd.
Ofwel gewoon default behavior
27-11-2009, 22:46 door Anoniem
Hallo iedereen voor wie handmatigen set-up kiest voor AVG Anti-virus. Heb je ook zo serienummer voor de betaal versie?
Maakt niet uit maar je kan ook bij de installatie zelf de keus maken om het onderdeel anti-spyware detectie uitschakelen en standaard door Windows Defender laten uitvoeren!.
28-11-2009, 10:33 door quikfit
Als je overschakelt op Microsoft Essentials zal deze ook waarschuwen om andere soortgelijke programma's uit te zetten.
30-11-2009, 16:01 door Anoniem
Twee virusscanners op een PC is vragen om problemen
30-11-2009, 17:08 door Anoniem
"Twee virusscanners op een PC is vragen om problemen"

Precies, en dat is dan ook de reden waardoor Windows Defender wordt uitgeschakeld. Indien de voorkeur gaat naar Windows Defender, dan kan hij ook AVG anti-spyware uitzetten. Maar kennelijk is het lastig te bevatten voor sommige mensen dat het draaien van meerdere anti-spyware tools tegelijkertijd problemen kan opleveren.

'Please note that Windows Defender is only disabled and not removed from the computer. This is important to prevent conflicts between AVG and Windows Defender. As they are both security applications, they will try to check files you are working with. Since they will do that at the same time, conflicts may arise. These can cause freezing, crashes or slowdown of computer. It is generally not recommend to use more than one security product on one computer.'
http://www.avg.com/gb-en/faq.num-2672

"AVG Support [support@avgantivirus.nl] vandaag alleen maar in de email terug onterecht de verantwoordelijkheid voor deze fout af schuift op een andere afdeling. "

Typerend dat je in je bericht de inhoud van de uitleg weg laat, het zou toch wel interessant geweest zijn om te weten wat de feedback van AVG was....

"Dit is een ernstige, onwenselijke & onacceptabele aantasting van de configuratie! Bovendien word dat nergens bij de installatie\upgrade van AVG gevraagd noch is het via de geavanceerde instellingen te corrigeren. "

Nee hoor, dit is common sense. Tenzij je natuurlijk graag conflicterende software hebt op je computer wat voor problemen kan zorgen.

"Gaarne zie ik jullie zo spoedig mogelijke correctie van dit onacceptabele gedrag tegemoet. Als dat dit weekend om wat voor "redenen" niet is gedaan, schakel ik over op Microsoft Essentials & zal al mijn clienten waarvoor ik in het verleden AVG heb geïnstalleerd overhalen om ook een andere AV te installeren."

Sympathieke reactie, ik zou je liever zien gaan dan komen als klant ;)

"Als je overschakelt op Microsoft Essentials zal deze ook waarschuwen om andere soortgelijke programma's uit te zetten."

Precies, maar dan zal hij wel Microsoft benaderen over hun 'onacceptabele gedrag', en vervolgens dreigen over te stappen naar weer een ander produkt ?

"Gezien de reactie van de support & dat AVG in het verleden wel vaker de Windows van hun clienten gesloopt heeft, voeg ik woord bij daad & voor zover ik AVG in gebruik heb, zal ik dat z.s.m. vervangen door Avira of Comodo. Hetzelfde zal ik mijn clienten adviseren, die mij ten volle vertrouwende dat advies zullen opvolgen. "

Nou, gezien je bevindingen vraag ik mij af in hoeverre dat vertrouwen terecht is. Je roept liever dat iets niet acceptabel is, dan dat je je verdiept in de vraag waarom dit gebeurt.
30-11-2009, 17:11 door Anoniem
"Gezien de reactie van de support & dat AVG in het verleden wel vaker de Windows van hun clienten gesloopt heeft, voeg ik woord bij daad & voor zover ik AVG in gebruik heb, zal ik dat z.s.m. vervangen door Avira of Comodo. Hetzelfde zal ik mijn clienten adviseren, die mij ten volle vertrouwende dat advies zullen opvolgen. "

Veel succes, hier heb je alvast een stukje m.b.t. problemen indien je Avira 9 en Windows Defender tegelijk wil gaan draaien :

Is Avira 9 Incompatible with Windows Defender ?
http://www.avira.com/en/support/kbdetails.php?id=587
http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=241196

"AVG 9 schakelt Windows Defender uit. Onacceptabel!!!"

Volstrekt logisch ;)
30-11-2009, 21:44 door Ilja. _V V
Ik gebruik AVG al van versie 8 op zowel enkele van mijn eigen computers & installeer ik het op die van klanten waarvan aannemelijk is dat ze niet bereid zijn te investeren in een betaalde AV. Daarbij draai ik momenteel op een aantal eigen computers betaalde versies van F-Secure & Norton. Daarvoor ook Kaspersky & BitDefender.
Geen van deze heeft ooit Windows Defender uitgeschakeld.

AVG legt IMNSHO dezelfde arrogantie aan de dag als Norton, met die verstande dat Norton tenminste nog vraagt tijdens de installatie of het onderdelen mag uit schakelen & daarna alsnog, weliswaar onder protest, de mogelijkheid dat te veranderen. AVG 9 doet dat niet, & bij de installatie word er ook geen aanduiding gegeven in het optimalisatievenster dat WD (of andere zaken) word uit gezet, noch is er een mogelijkheid om die optimalisatie te weigeren, want als je het niet tijdens installatie doet, word het automatisch voor de eerste scan gedaan. Uitleg in het venster is dat AVG veilige bestanden indexeert, om zo de scantijd te verkorten. Meer niet.

Ik heb ook op twee machines MSE in testfase, & zoals ik al in een andere reactie alhier heb opgemerkt, zet MSE inderdaad tijdens een volledige (gescheduleerde) scan WD even uit & daarna weer netjes aan. Dat gedrag is van een heel andere orde.
Zal ik inderdaad niet over klagen.

Verder is Windows Defender in Vista & 7 een integraal onderdeel van het besturingssysteem, dus daarbij is er niet alleen sprake van aantasting van de (gebruikers-)configuratie, maar ook het besturingssysteem zelf.
Vandaag,17:08 Door Anoniem: Indien de voorkeur gaat naar Windows Defender, dan kan hij ook AVG anti-spyware uitzetten.
Ik lees mee, hoor! ;-) Maar de AVG-AS uitschakelen heb ik nog niet geprobeerd, & ik ben het nu even aan het terug zetten om dat te proberen. Kom ik later dan wel op terug.
Vandaag,17:08 Door Anoniem: http://www.avg.com/gb-en/faq.num-2672
Die had ik zelf ook al na flink zoeken gevonden.
Vandaag,17:08 Door Anoniem: Typerend dat je in je bericht de inhoud van de uitleg weg laat, het zou toch wel interessant geweest zijn om te weten wat de feedback van AVG was....
Ik kreeg een heel kort emailtje terug, met n.b. een pdf-aanhangsel over de verschillen in de versies, waarin stond dat ik me tot de free-AVG afdeling moest wenden of het forum.
Vandaag,17:08 Door Anoniem: Sympathieke reactie, ik zou je liever zien gaan dan komen als klant ;)
Ja, ik was wel op het moment van schrijven in ernstige shock omdat ik er net achter was gekomen dat WD op sommige computers al een maand was uit gezet & bovendien zelfs geen updates meer had ontvangen.
Bovendien was dat weer een reactie op de reactie van AVG.
Daarop heb ik trouwens vandaag deze reactie terug gekregen, & dat schijnt het standaard antwoord te voor een ieder die het ook is opgevallen, want ik ben hetzelfde bericht ook in het engels tegen gekomen op support-fora van Microsoft:
Geachte heer/mevrouw,

Het uitschakelen van Windows Defender is geen fout maar een toepassing in AVG 9.0 en is op verzoek van Microsoft.

Dit komt omdat vanaf versie 8.5 AVG een Windows Defender conflicten veroorzaken omdat beide een Anti-Spyware functie hebben. Hierdoor kunnen computers erg vertragen of zelfs vastlopen.

Let op dat Windows Defender alleen wordt uitgeschakeld dus als er een rede is dat u ze beide wilt gebruiken kan Windows Defender altijd uitgeschakeld worden.

Ook zijn wij distributeur van AVG en kunnen dus zelf niets veranderen in het AVG programma daarvoor kunt u beter contact opnemen met AVG Technologies.

Met vriendelijke groet, AVG Nederland
De reactie van de MSMVP: ROLF http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.windowsxp.help_and_support&tid=b5022d6e-4cef-4c9e-a26a-a603daa15b3f&cat=&lang=&cr=&sloc=&p=1
30-11-2009, 21:53 door Anoniem
hallo alle,
bij mij werkt wd ook niet meer na installatie van avg,ik heb avg verwijderd en microsoft erop gezet .
probleem blijft nog steeds dat wd uitgeschakeld is.ook na inschakeling met de hand en weer opgeslagen op dagelijks scannen blijft het probleem dat wd toch iedere keer weer uitgeschakeld is(wordt)
help! wat te doen?
01-12-2009, 08:07 door Spiff has left the building
Door Ilja. _\\//: [...] Daarbij draai ik momenteel op een aantal eigen computers betaalde versies van F-Secure & Norton. Daarvoor ook Kaspersky & BitDefender.
Geen van deze heeft ooit Windows Defender uitgeschakeld.
Misschien ter ondersteuning:
Ikzelf heb ondertussen twee jaar ervaring met de opeenvolgende versies van G DATA InternetSecurity (Antimalware en Firewall) onder Vista. Ook G DATA haalt het niet in het hoofd om Windows Defender uit te schakelen.


[...] Verder is Windows Defender in Vista & 7 een integraal onderdeel van het besturingssysteem, dus daarbij is er niet alleen sprake van aantasting van de (gebruikers-)configuratie, maar ook het besturingssysteem zelf.
Inderdaad!
01-12-2009, 10:41 door Anoniem
"[...] Verder is Windows Defender in Vista & 7 een integraal onderdeel van het besturingssysteem, dus daarbij is er niet alleen sprake van aantasting van de (gebruikers-)configuratie, maar ook het besturingssysteem zelf."

Als je deze logica volgt is het installeren van een 3rd party firewall applicatie ook een aantasting van de (gebruikers-) configuratie en het besturingssysteem, omdat je daarbij de Windows Firewall uitschakeld. Het enkele feit dat je kiest voor een andere optie dan de default optie, wil nog niet zeggen dat dit een probleem vormt, of je systeem aantast ?
01-12-2009, 11:03 door Syzygy
Het verhaal ging voor mij al mank toen je aangaf dat je AVG had geïnstalleerd.
Wel een leuke waarschuwing voor anderen die om voor mij onverklaarbare reden dan toch AVG willen draaien.

AVG schakelt dus WD uit (hetgeen ik wel bij meer Malware heb gezien alleen dan minder selectief voor WD, dan worden alle virusscanners uitgeschakeld)
01-12-2009, 11:57 door Anoniem
"AVG schakelt dus WD uit (hetgeen ik wel bij meer Malware heb gezien alleen dan minder selectief voor WD, dan worden alle virusscanners uitgeschakeld)"

Lol, je kenmerkt AVG nu dus voor het gemak maar als malware. Overigens zullen de meeste concurrenten ook ofwel WD uitschakelen, ofwel adviseren dit te doen. Zie bijvoorbeeld het artikel omtrent Avira + WD.

"Wel een leuke waarschuwing voor anderen die om voor mij onverklaarbare reden dan toch AVG willen draaien."

1) AVG komt verdomt goed uit de testen
2) AVG is gratis
3) AVG is geen malware, hoe graag jij het ook als zodanig wenst neer te zetten

Genoeg reden om AVG te gebruiken dus.
01-12-2009, 12:40 door Spiff has left the building
Is het niet merkwaardig dat diverse anti-virus applicaties geen enkele last hebben van Windows Defender en deze geheel ongemoeid laten (zoals de eerder genoemde F-Secure, Norton, Kaspersky, BitDefender en G DATA),
terwijl sommige andere anti-virus applicaties niet beter weten te doen dan Windows Defender uit te schakelen?

Als die eerstgenoemden en Defender elkaar niet bijten, wat is er dan zo anders aan de applicaties die Defender wél per se willen uitschakelen? Zijn die minder goed ontworpen, zodat ze struikelen over Defender en daardoor niet anders kunnen dan die uit te schakelen?
02-12-2009, 04:03 door Ilja. _V V
Door Syzygy: Het verhaal ging voor mij al mank toen je aangaf dat je AVG had geïnstalleerd.
Jaja, snap het, weet het... Andere optie is echter het beperken van communicatiemiddelen & als je Angel in Buffy the Vampire Slayer mag geloven springen meisjes van haar leeftijd dan liever letterlijk het raam uit...

Door Ilja. _\\//:
Vandaag,17:08 Door Anoniem: Indien de voorkeur gaat naar Windows Defender, dan kan hij ook AVG anti-spyware uitzetten.
Ik lees mee, hoor! ;-) Maar de AVG-AS uitschakelen heb ik nog niet geprobeerd, & ik ben het nu even aan het terug zetten om dat te proberen. Kom ik later dan wel op terug.
Gecontroleerd, & nee, dat kan dus niet, & zelfs als het wel had gekund dan lost het volgens mij nog steeds het probleem niet op.

Ondertussen heb ik het volgende uit gevonden: Als je WD via het startmenu probeert te starten, krijg je dus een keuze venster dat door AVG er in is gezet.
Overigens staat WD wel bij de opstartprogramma's in msconfig. Daarna heb ik geprobeerd om WD via autoexec.nt in te schakelen wat niet werkte.
Niet elegant, vind ik, via opstarten in het startmenu geprobeerd & dan start wel het WD-scherm op maar met gele band & de mededeling dat de WD-service gestopt is.
Via Systeembeheer geprobeerd de WD-service in te schakelen, & die geeft dan bijna gelijk de melding dat de service weer gestopt is.
Dan hoort er dit te staan er dit in het register:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Defender]
"InstallLocation"="C:\\Program Files\\Windows Defender\\"
"ProductUpdateAvailable"=dword:00000000
"DisableAntiSpyware"=dword:00000000
Hier heeft AVG als extra maatregel "DisableAntiSpyware" op 1 gezet, wat dus uitgeschakeld betekend. Ook dat kan niet hersteld worden.

Het komt er dus op neer dat je alleen WD kan inschakelen via het AVG keuzevenster.

Nog even voor de duidelijkheid, WD is geen vervanging voor een AV, maar een AntiSpy met wat specifieke eigenschappen die het Windows-systeem bewaakt. Voor huis-tuin- & keuken-gebruik is de dagelijkse scan meestal wel voldoende, merk je bijna niets van, & de extra realtime-bescherming is mooi meegenomen.
Maar er moet dus wel een AV bij & mocht die om wat voor reden dan ook uit vallen, dan blijft (hopelijk) de WD nog even overeind.

Het uit zetten van AVG is uiteraard het grootste probleem, maar ook heel ernstig is dat het, zoals net ontdekt, de service ook uit schakelt. Daardoor krijgt WD dus ook geen definitie-updates meer. Totaal overbodig, & dus eigenlijk pure sabotage.

Hou me ten goede, in het verleden heb ik graag AVG geïnstalleerd als betaalde AV geen optie was. Het is ook een goede AV. Alleen dit gedrag, dat is, nog steeds: Onacceptabel!
03-12-2009, 09:42 door Anoniem
Ik heb ook op twee machines MSE in testfase, & zoals ik al in een andere reactie alhier heb opgemerkt, zet MSE inderdaad tijdens een volledige (gescheduleerde) scan WD even uit & daarna weer netjes aan. Dat gedrag is van een heel andere orde.
Zal ik inderdaad niet over klagen.[/quote]
Neuh, dat is het toch niet.
Microsoft heeft een verbeterde versie van Windows Defender in MSE ingebouwd.
Als je MSE installeert dan zal automatisch de standaard Windows Defender worden gedeinstalleerd en zal na de installatie van MSE weer hetzelfde proces in task manager te zien zijn (MSMPENG.exe, n.b. even uit het blote hoofd).
Maar dat proces is dus een integraal onderdeel van MSE.
Mensen die de resource usage van MSE willen meten zullen dus ook naar dat proces moeten kijken en niet alleen naar het ander MSE proces.
03-12-2009, 10:25 door Syzygy
Door Anoniem: "AVG schakelt dus WD uit (hetgeen ik wel bij meer Malware heb gezien alleen dan minder selectief voor WD, dan worden alle virusscanners uitgeschakeld)"

Lol, je kenmerkt AVG nu dus voor het gemak maar als malware. Overigens zullen de meeste concurrenten ook ofwel WD uitschakelen, ofwel adviseren dit te doen. Zie bijvoorbeeld het artikel omtrent Avira + WD.

"Wel een leuke waarschuwing voor anderen die om voor mij onverklaarbare reden dan toch AVG willen draaien."

1) AVG komt verdomt goed uit de testen
2) AVG is gratis
3) AVG is geen malware, hoe graag jij het ook als zodanig wenst neer te zetten

Genoeg reden om AVG te gebruiken dus.

3.

http://securityandthe.net/2008/11/10/avg-virus-scanner-removes-critical-windows-file/
http://tech.yahoo.com/blogs/null/110273


Laten we dan zeggen FUNWARE ;-)
03-12-2009, 11:15 door Anoniem
Waarom gebruik je dan ook AVG? Misschien zou je AVAST anti-virus kunnen proberen. D`r zijn meer gratis anti-virus programma`s.
03-12-2009, 12:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2009, 21:46 door Ilja. _V V
Vandaag,09:42 Door Anoniem: Microsoft heeft een verbeterde versie van Windows Defender in MSE ingebouwd.
Als je MSE installeert dan zal automatisch de standaard Windows Defender worden gedeinstalleerd en zal na de installatie van MSE weer hetzelfde proces in task manager te zien zijn.
Dat ben ik dus even gaan nakijken, & de versie op zowel de XP met MSE is hetzelfde als zonder & ook op de (engelse) 7, versie 1.1 5302.0, volgens de "Over Windows Defender" via de Help. Wel zie ik versie 1.1.1593.21 staan als ik het via Ondersteuningsinformatie via het Configuratiescherm van XP, maar dat komt volgens mij omdat je in XP altijd de oudste versie van WD installeert die daarna word bijgewerkt.
In ieder geval, jij schijnt er meer van te weten, dus ik heb nog niet gezocht, vandaar bij deze: Verklaar je nader! :-) (Mag ook in een apart onderwerp.)

Vandaag,11:15 Door Anoniem: Waarom gebruik je dan ook AVG? Misschien zou je AVAST anti-virus kunnen proberen.
Avast! heeft net als AVG ook een emailscanner ingebouwd, & ik heb het lang geleden wel eens geïnstalleerd. Avast! ziet er echter niet uit, zelfs als je een skin naar smaak kan vinden. De nieuwe versie schijnt een betere look te krijgen maar dat heb ik nog niet gezien.
Dat is dan een probleem als je dat toch installeert voor (jonge) vrouwen die een computer alleen willen gebruiken, die nemen dan het risico om de AV te ontlopen, want het past niet bij de kleur van hun ogen of hun haar... Blond?.. Ja, in dit geval wel!.. ;-)
04-12-2009, 10:55 door Anoniem
"Dat is dan een probleem als je dat toch installeert voor (jonge) vrouwen die een computer alleen willen gebruiken, die nemen dan het risico om de AV te ontlopen, want het past niet bij de kleur van hun ogen of hun haar... Blond?.. Ja, in dit geval wel!.. ;-)"

Jij bent zeker de leukste thuis met dit soort onzin reacties.
04-12-2009, 17:16 door Anoniem
Vandaag,10:55 Door Anoniem: Jij bent zeker de leukste thuis met dit soort onzin reacties.
]Jij zekerook niet?
Overigens ook het meest belangrijke criterium bij de aanschaf van een auto...
04-12-2009, 17:57 door Ilja. _V V
Vandaag,10:55 Door Anoniem: "Jij bent zeker de leukste thuis met dit soort onzin reacties.
Jij dus zeker niet.
Bovendien word op dezelfde manier bv. de nieuwe auto gekozen.

Marketing is bloedserieuze statistische aangelegenheid dus.
05-12-2009, 09:12 door Anoniem
Ook eens voorgehad dat Kasperky ook begon te janken om Win Defender eerst te verwijderen voordat hun suite kon geinstalleerd worden.
14-10-2011, 10:26 door Anoniem
Wat een geneuzel. Als je er moeite mee hebt dat AVG Defender uitschakelt, dan gebruik je toch een ander AV programma? Ik heb juist zeer slechte ervaringen met duur betaalde AV programma's als Norton en MacAfee. Wat een ellende heb ik daar mee gehad!!!
14-10-2011, 12:22 door Anoniem
Volgens mij hoeven AVG en Windows Defender elkaar niet te bijten,de ene is antivirus en wellicht ook antispyware,maar ik zie het probleem niet zo.Je kunt volgens mij altijd de realtime scanner van Defender handmatig in-en uitschakelen.Ook kun je gewoon handmatig scan doen met W.Defender.Windows Defender schijnt trouwens bij tests als een vd mindere uit de bus te komen.Een betere antispyware is Superantispyware.En zo zijn er meer.AVG staat btw ook niet zo goed bekend,volgens mij gelden Avast en zeker Avira als beter,ook Microsoft Security Essentials doet het vrij goed in tests.Ik heb zelf Norton en ben daar tot nu toe tevreden over.
14-10-2011, 13:15 door Anoniem
[Je zegt ik heb microsoft erop gezet,ik neem aan dat je daarmee bedoeld Microsoft Security Essentials? In dat geval kan het kloppen dat hij windows defender uitschakelt of verwijderd,windows defender zit nl al in microsoft security essentials ingerbouwd. Dus in feite heb je windows defender+antivirus.quote]Door Anoniem: hallo alle,
bij mij werkt wd ook niet meer na installatie van avg,ik heb avg verwijderd en microsoft erop gezet .
probleem blijft nog steeds dat wd uitgeschakeld is.ook na inschakeling met de hand en weer opgeslagen op dagelijks scannen blijft het probleem dat wd toch iedere keer weer uitgeschakeld is(wordt)
help! wat te doen?[/quote]
14-10-2011, 14:43 door Spiff has left the building
Aan de 'Anoniemen' die dit topic weer onder het stof vandaan sleuren,

Deze thread is al bijna twee jaar oud en was al bijna twee jaar dood,
waarom 'm dan nu weer tot leven wekken,
en daarbij dan ook nog volstrekt voorbijgaan aan wat de essentie van deze thread was, zoals die eerder is besproken -


Voor de duidelijkheid, die essentie van deze thread was mijns inziens dit:
Zoals Ilja. _\\// aangaf: Windows Defender is onder Vista en onder Win7 een integraal onderdeel van het besturingssysteem, dus bij uitschakeling door een programma zoals AVG is niet alleen sprake van aantasting van de (gebruikers-)configuratie, maar ook van het besturingssysteem zelf,
en zoals ik eerder stelde: Is het niet merkwaardig dat diverse anti-virus applicaties geen enkele last hebben van Windows Defender en deze geheel ongemoeid laten, terwijl sommige andere anti-virus applicaties niet beter weten te doen dan Windows Defender uit te schakelen? Wat is er zo anders aan de applicaties die Defender wél per se willen uitschakelen? Zijn die minder goed ontworpen, zodat ze struikelen over Defender en daardoor niet anders kunnen dan die uit te schakelen?
15-10-2011, 02:35 door Rene V
Je moet ook geen AVG als gratis oplossing gebruiken. Liever dan nog Avast of Avira.

zie -> https://secure.security.nl/artikel/38842/1/Bing_advertentie_leidt_naar_gevaarlijke_Windows-rootkit.html

17 van de 43 virusscanners detecteren deze rootkit.

AntiVir 7.11.15.249 2011.10.13 BDS/Smadow.A.8
Avast 6.0.1289.0 2011.10.13 Win32:ZAccess-R [Rtk]
AVG 10.0.0.1190 2011.10.12 -

Dus, conclusie.. AVG zuigt ;-)
15-10-2011, 23:02 door Rubbertje
Reactie verwijderd door Bastos. Wat ik wilde zeggen is al gezegd.
16-10-2011, 15:35 door Anoniem
Door René V: Je moet ook geen AVG als gratis oplossing gebruiken. Liever dan nog Avast of Avira.

zie -> https://secure.security.nl/artikel/38842/1/Bing_advertentie_leidt_naar_gevaarlijke_Windows-rootkit.html

17 van de 43 virusscanners detecteren deze rootkit.

AntiVir 7.11.15.249 2011.10.13 BDS/Smadow.A.8
Avast 6.0.1289.0 2011.10.13 Win32:ZAccess-R [Rtk]
AVG 10.0.0.1190 2011.10.12 -

Dus, conclusie.. AVG zuigt ;-)
Knap dat je dit kunt afleiden door middel van één stuk malware.
17-10-2011, 07:30 door Rene V
Door Anoniem:
Door René V: Je moet ook geen AVG als gratis oplossing gebruiken. Liever dan nog Avast of Avira.

zie -> https://secure.security.nl/artikel/38842/1/Bing_advertentie_leidt_naar_gevaarlijke_Windows-rootkit.html

17 van de 43 virusscanners detecteren deze rootkit.

AntiVir 7.11.15.249 2011.10.13 BDS/Smadow.A.8
Avast 6.0.1289.0 2011.10.13 Win32:ZAccess-R [Rtk]
AVG 10.0.0.1190 2011.10.12 -

Dus, conclusie.. AVG zuigt ;-)
Knap dat je dit kunt afleiden door middel van één stuk malware.

Wel mijn beste, het is op dit moment één voorbeeld. Mijn ervaring heeft mij geleerd dat AVG wel vaker een steekje laat vallen. Maar het staat je vrij om voor AVG te kiezen hoor. Maakt mij niet zoveel uit. :-)
17-10-2011, 08:06 door Ilja. _V V
Dank Spiff ;-) !
Ook ik was verbaast dat dit weer op de voorpagina stond. OK, systeem-analitisch-filosofisch correct volgens de redactie, die geen enkel onderwerp afsluit.

Op moment van het onderwerp schrijven was ik diep gechoqueerd (geschokt,geschokt,shocked, whatever), omdat ik blij de update van de AV wiens naam nooit meergenoemd dient te worden, met me stomme kop vrolijk installeerde...
Pas na drie (3) dagen viel het me op dat Windows Defender niet meer werkte.

Ik probeerde het aan te zetten , via startmenu:

Hoe groot mijn verbazing dat de antivirus waar de naam niet (nooit meer) van genoemd dient te worden, mij, von blaue hinaus, meld dat Windows Defender uitgeschakeld is,..& blijft!!!

Omdat het een conflict KAN veroorzaken!..

Wat is de emoticon voor: "Spin on this!"
17-10-2011, 16:41 door Anoniem
Voor mensen die tóch graag 2 virusscanners tegelijk willen draaien, ultra light weight virusscanner Prevx http://www.prevx.com kan moeiteloos náást iedere andere virusscanner draaien, wel zo fijn voor de gelaagde beveiliging :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.