image

"Gebruik een Mac voor online shopping"

maandag 30 november 2009, 12:28 door Redactie, 11 reacties

Consumenten die voor de feestdagen via het internet willen winkelen, kunnen dit het beste doen met een Mac computer, aldus IT-journalist Brian Krebs. Hij geeft eindgebruikers acht tips om met een gerust hart te kunnen online shoppen, zoals het gebruik van een creditcard, het controleren van de afschriften, SSL-certificaat en voorwaarden en het vermijden van 'spookwinkels'. Verder doen gebruikers er verstandig aan om vanaf een beveiligde PC te winkelen. Veel van de online adviezen gaan over het gebruik van een virusscanner, maar Krebs waarschuwt mensen die nu pas anti-virus software installeren, dat hun PC waarschijnlijk al besmet is. "Het beste advies: Gebruik een Mac." Wie niet over een Mac beschikt zou een tweede computer kunnen gebruiken als die aanwezig is. "Vermijd winkelen op de normaal gebruikte computer."

Tevens heeft Krebs ook nog een tip voor het winkelen onder werktijd. "Dit kan gevaarlijk voor je carrière zijn." Hij wijst daarbij naar een opmerking van Jackie Ford. "Door te surfen terwijl je aan het werk zou moeten zijn, maak je jezelf de perfecte kandidaat voor de volgende ontslagronde."

Reacties (11)
30-11-2009, 12:37 door Anoniem
"Gebruik een Mac voor online shopping"

Krijgt Krebs soms geld van Apple voor dit advies, in de hoop dat het de verkoop van Mac computers opdrijft in de aanloop naar de feestdagen ? ;)

"Door te surfen terwijl je aan het werk zou moeten zijn, maak je jezelf de perfecte kandidaat voor de volgende ontslagronde."

Als dat de mentaliteit is, dan ben ik snel weg bij een bedrijf. Men moet je niet beoordelen op de vraag of je weleens surft, maar op de vraag of je je werkzaamheden naar behoren uitvoert en of je wat dat betreft dus goed presteert.
30-11-2009, 12:37 door Anoniem
Werkt die man voor Adviesburo "De Open Deur" of zo?
30-11-2009, 12:45 door U4iA
Consumenten die voor de feestdagen via het internet willen winkelen, kunnen dit het beste doen met een Mac computer.
Maar dan wel eentje waarmee je geen "codecs" hebt geprobeerd te installeren toen je op zoek was naar pr0n.
30-11-2009, 13:00 door Eerde
Wie niet over een Mac beschikt zou een tweede computer kunnen gebruiken als die aanwezig is. "Vermijd winkelen op de normaal gebruikte computer."
Strak plan, want zoals bekend is die wel veilig :(
Gewoon een Tux boxje aanschaffen of dual boot(en) en voor de paranoia piepeltjes via een live-CD shoppen.
30-11-2009, 13:15 door [Account Verwijderd]
En hoe bestel je dan een Mac online?

Als je via een Mac je inlogggegevens opgeeft, dan is het zeker wel veilig?!
Gezond verstand gebruiken is beter dan blind vertrouwen op zogenaamd veilige systemen.
30-11-2009, 13:31 door Anoniem
krijt die journalist betaald om apple aan te prijzen?
30-11-2009, 13:55 door Anoniem
Helemaal eens met insider. Net of apple daadwerkelijk zo veilig is. De iphone wordt nu veel gebruikt en een groot aantal zijn al de klos in een bot net. Als osx net zo populair word als windows maak dan je borst maar nat want apple patched slecht. Voor windows zijn er alleen maar zo veel virussen omdat windows zo veel gebruikt wordt. Ik denk dat windows zelfs veiliger is dan osx zeker nu met security essentials.
30-11-2009, 14:05 door Anoniem
Dit heeft toch geen nieuwswaarde, zo'n journalistje die maar wat blaat, en dit slaat al helemaal nergens op:

"Tevens heeft Krebs ook nog een tip voor het winkelen onder werktijd. "Dit kan gevaarlijk voor je carrière zijn." Hij wijst daarbij naar een opmerking van Jackie Ford. "Door te surfen terwijl je aan het werk zou moeten zijn, maak je jezelf de perfecte kandidaat voor de volgende ontslagronde.""

Iedereen weet als je niet werkt onder werktijd dat dat gevaarlijk kan zijn voor je baan....
30-11-2009, 14:08 door Anoniem
Vooraf: Ik post dit bericht vanaf mijn eigen trouwe macje.

Het is grote onzin dat online winkelen met een Mac veiliger is dan met een PC. Hoewel ik al mijn online bestellingen afgelopen twee jaar met mijn Mac heb gedaan, heb ik me niet extra veilig gevoeld hierdoor.

Het rondschreeuwen van "Gebruik een Mac! Dan ben je veilig!" werkt zelfs tegen. Het valse gevoel van veiligheid is erger dan helemaal geen veiligheid. Als je weet dat je een onveilig systeem gebruikt, ga je extra letten op phishing pagina's etc. Als je denkt dat je onkwetsbaar bent, let je er niet op. Want online winkelen met een Mac is veilig, toch?
30-11-2009, 14:20 door quikfit
Maar niet roken !

http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2009/11/apple_trekt_garantie_rokers_in.html
30-11-2009, 16:35 door Anoniem
Dat is dezelfde brian die vertelde hoe je een MAC in 60 seconden r0-0t?

http://blog.washingtonpost.com/securityfix/2006/08/hijacking_a_macbook_in_60_seco.html

En aan wiens stupiditeit een blog gewijd is?

http://briankrebswatch.blogspot.com/

Nou, redactie, wat je noemt een autoritatieve bron.... Wie volgt - ga je paul schmehl of n3td3v citeren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.