image

Achtervolging Roemeense skimmers eindigt in sloot

woensdag 9 december 2009, 17:27 door Redactie, 9 reacties

Tijdens een wilde achtervolging die in de sloot eindigde, heeft de politie twee Roemeense skimmers gearresteerd. Vorige week donderdag kreeg de politie een melding dat een paar personen mogelijk bij een benzinestation aan de Rijksweg A12 in Maarsbergen aan het skimmen waren geweest en vervolgens in een busje wegreden. Meerdere politie-eenheden werden met spoed richting de locatie van het busje opgestuurd, dat uiteindelijk op de A12 werd aangetroffen. Agenten gaven de bestuurder een volgteken en reden naar de afrit Veenendaal. Achter het busje reed een andere politie-auto.

Onderaan de afrit stopte het busje en sprongen beide inzittenden eruit en zetten het op een rennen. Agenten volgden de twee Roemeense criminelen, die plots in de sloot sprongen, waarop de agenten hetzelfde deden. Eén agent wist één van de verdachten in de sloot aan te houden, een 22-jarige Roemeen. De andere verdachte klom de sloot uit en zette zijn vlucht voort, achtervolgd door een agent. De agent bleek een betere conditie dan de verdachte te hebben en hield de verdachte, een 26-jarige Roemeen, aan. In de in beslag genomen bus werden voor het skimmen gebruikte spullen aangetroffen. Ook bleek dat er met het pinapparaat bij het benzinestation gerommeld was.

Wijster
Eind november arresteerde de politie ook al twee Roemeense skimmers, dit keer van 20 en 33 jaar. Politie kreeg melding van twee mannen die zich verdacht bij de pinautomaat ophielden. Ter plekke werd op de automaat skimapparatuur aangetroffen. Uit het onderzoek dat volgde, werden de twee mannen die gesignaleerd waren bij de bank in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in een hotel in Spier. Daar arresteerde de politie het tweetal. Zeker drie mensen zijn gedupeerd nadat ze hun pinpas bij de genoemde automaat hebben gebruikt. Van hun rekening is geld verdwenen. De politie vermoedt echter dat er meer mensen gedupeerd zijn.

Reacties (9)
09-12-2009, 18:03 door quikfit
Graag veroordelen tot een echte straf(5 Jaar en terugbetalen?)Uiteraard de Roemeense Autoriteiten inlichten waarna de straf in Roemenië word ingelost!
09-12-2009, 18:29 door Syzygy
Door quikfit: Graag veroordelen tot een echte straf(5 Jaar en terugbetalen?)Uiteraard de Roemeense Autoriteiten inlichten waarna de straf in Roemenië word ingelost!

De realiteit zal iets zijn van 3 maanden en een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar
Met aftrek voorarrest staan ze volgende week weer te skimmen.
09-12-2009, 18:40 door Anoniem
Wat een ontevreden geleuter toch altijd. Ze staan er zo weer te skimmen...
Zou het niet beter zijn de banken aan te spreken op het gemak waarmee de fraude gepleegd kan worden?

Je bent nooit 100% safe bij pinnen. Je moet zelf (ehh 3x kloppen lol) ook goed opletten waar je de pas gebruikt.
09-12-2009, 21:32 door Preddie
Door Syzygy:
Door quikfit: Graag veroordelen tot een echte straf(5 Jaar en terugbetalen?)Uiteraard de Roemeense Autoriteiten inlichten waarna de straf in Roemenië word ingelost!

De realiteit zal iets zijn van 3 maanden en een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar
Met aftrek voorarrest staan ze volgende week weer te skimmen.


krijgen ze natuurlijk wel hun skim apparatuur weer terug......
09-12-2009, 22:50 door Anoniem
Mooi staaltje "boeven vangen"!
09-12-2009, 22:54 door Anoniem
3-4 maanden waarvan +3-4 voorwaardelijk zegt de praktijk inderdaad. Bij voorkeur dus vlak voor de koude winter - roemenië heeft een landklimaat (erg koud dus) en is heel zwaar getroffen door de kreditcrisis. Er zullen dus nog een boel volgen
09-12-2009, 23:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-12-2009, 14:07 door Anoniem
Door Peter V:
een benzinestation aan de Rijksweg A12 in Maarsbergen
Het is mogelijk het tankstation Tango in Maarsbergen. Nu tank ik zelf bij Tango in mijn eigen woonplaats, maar ik heb de laatste tijd bij mijzelf gemerkt dat ik altijd check of de zaak niet geskimd is.

Zo zie je maar weer: ook bij tankstations waar je pinnen kunt moet je dus al uitkijken.

Ieder pinapparaat is een potential target. Er zijn veel mogelijkheden om passen en pincodes te achterhalen en daarom moeten mensen ook altijd alert zijn. Pinnen is zo normaal geworden dat er over het algemeen niet 100% de aandacht bij is (ik maak mijzelf daar ook schuldig aan), de banken moeten meer informeren in mijn ogen wat de gevaren zijn en hoe een geskimt apparaat herkent kan worden.

Hulde aan de persoon die heeft opgemerkt dat ze aan het skimmen waren op die locatie by the way!
10-12-2009, 18:06 door Anoniem
Ah ook hier in de buurt "hotel in spier" dat ze het noord-oosten ook al gevonden hebben hehe. Ik vind ook dat banken meer informatie aan zijn/haar klanten mag geven. De gemiddelde Nederlander let niet op tijdens het pinnen, de ICT'ers in ieder geval wel meer. Dat is met het meeste zo denk aan: phishing en dergelijke.

Ook is dit misschien voor de overheid handig om zo'n tv spotje te starten: Pas op bij het pinnen misschien zijn er mensen aan het skimmen.


Gr. Logi-54
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.